Ulleres 3D

De Viquipèdia
Jump to navigation Jump to search
Ulleres 3D polaritzades

Les ulleres 3D són un tipus d'ulleres que permet crear la il·lusió d'imatges en tres dimensions, ja sigui mitjançant vidres polaritzats o mitjançant una lent vermella i una de blava.

Tipus[modifica]

La il·lusió òptica de 3 dimensions en una superfície bidimensional pot ser creada proporcionant a cada ull informació visual diferent.

Les clàssiques ulleres 3D creen la il·lusió de 3 dimensions quan s'està veient una imatge especialment preparada. Aquestes ulleres tenen una lent vermella i una de blava (anomenades anaglif). Se solen distribuir aquest tipus d'ulleres fetes de cartró i plàstic.

Un altre tipus d'ulleres 3D usen filtres polaritzats, amb una lent polaritzada verticalment i l'altra horitzontalment, amb les 2 imatges requerides per a l'estereovisió polaritzades de la mateixa manera. El polaritzat 3D permet especificar els colors 3D, mentre que les lents vermell-blau produeixen una imatge en un particular blanc/negre amb franges vermelles i blaves.

Hi ha un tipus d'espectacles que utilitza obturador electrònic, mentre que les ulleres i cascos de realitat virtual usen diferents pantalles de vídeo per a cada ull.