Ulleres 3D

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Ulleres 3D polaritzades

Les ulleres 3D són un tipus d'ulleres que permet crear la il·lusió d'imatges en tres dimensions, ja sigui mitjançant vidres polaritzats o mitjançant una lent vermella i una de blava.

Tipus[modifica]

La il·lusió òptica de 3 dimensions en una superfície bidimensional pot ser creada proporcionant a cada ull informació visual diferent.

Les clàssiques ulleres 3D creen la il·lusió de 3 dimensions quan s'està veient una imatge especialment preparada. Aquestes ulleres tenen una lent vermella i una de blava (anomenades anaglif). Se solen distribuir aquest tipus d'ulleres fetes de cartró i plàstic.

Un altre tipus d'ulleres 3D usen filtres polaritzats, amb una lent polaritzada verticalment i l'altra horitzontalment, amb les 2 imatges requerides per a l'estereovisió polaritzades de la mateixa manera. El polaritzat 3D permet especificar els colors 3D, mentre que les lents vermell-blau produeixen una imatge en un particular blanc/negre amb franges vermelles i blaves.

Hi ha un tipus d'espectacles que utilitza obturador electrònic, mentre que les ulleres i cascos de realitat virtual usen diferents pantalles de vídeo per a cada ull.