Espai bidimensional

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca

Una cosa és bidimensional si té dues dimensions, per exemple, ample i llarg, però no profunditat.[1] Els plans són bidimensionals, i només poden contenir cossos unidimensionals o bidimensionals. Exemples de cossos bidimensionals són els polígons: Triangle, quadrat, rectangle, rombe, trapezi, trapezoide, pentàgon, hexàgon. Altres (cercles i el·lipses, qualsevol figura continguda en un pla, cintes com la cinta de Möbius). En paper (bidimensional) és possible representar objectes o paisatges tridimensionals. En les pantalles d'ordinador també es fa. Per això, s'usa la perspectiva, entre altres mecanismes.

En química es pot parlar d'un sistema bidimensional si l'enllaç és especialment fort en dues dimensions, i més feble en la tercera, com en el cas del grafit. Igualment, en electricitat, un conductor es considera bidimensional si és pràcticament aïllant en una de les direccions de l'espai, i la seva conductivitat és molt més gran en les altres dues.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Diccionario de Arte I. Barcelona: Spes Editorial SL (RBA), 2003, p.59. ISBN 84-8332-390-7 [Consulta: 14 novembre 2014].