Usuari:QuimGil/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Proposta[modifica]

Fa un temps vaig intentar definir uns criteris per a ubicació geogràfica i nacionalitat que poguessin satisfer les dues postures ben arrelades en aquesta comunitat: els que pensen que sempre s'hauria de seguir el mateix estàndard (localitat, ... , estat) i els que pensen que per als territoris catalanoparlants és més adient no mencionar l'estat. Uns ho havien intentat abans, d'altres ho intentaren després, i sempre hem acabat encallant-nos al mateix punt.

Quan ja havia decidit deixar-ho córrer, un company amb molta experiència en aquesta comunitat em va dir amb un somriure comprensiu que aquest tema es desencallarà quan Catalunya tingui un estat. Primer vaig pensar que era una broma, però un any i mig després he madurat aquesta idea i em sembla una anàlisi simple i molt realista sobre la situació.

Ubicació geogràfica[modifica]

És recomanable definir els noms de municipi amb el seu corresponent estat o nacionalitat oficialment reconeguda, tant a les infotaules com a la primera menció d'una ubicació geogràfica en un article. També es pot afegir una demarcació territorial intermitja (comarca, comunitat, land, etc). Els termes utilitzats han d'enllaçar als seus articles corresponents. Per als territoris catalanoparlants, la fórmula preferida acompanya el nom del municipi amb la corresponent comarca i nacionalitat: "Figueres (Alt Empordà, Catalunya)".

Nacionalitat[modifica]

Quan parlem de la nacionalitat de persones físiques o jurídiques, ens referim a la seva relació jurídica amb un estat. És útil especificar la nacionalitat d'un subjecte quan aquesta no sigui evident pel context, enllaçant a l'article de l'estat corresponent preferiblement en el context d'una infotaula. En la majoria de casos, la nacionalitat d'un subjecte ve definida pel lloc de naixement o creació. Per tant, en la majoria de casos en què s'ha especificat una ubicació geogràfica, la nacionalitat esdevé una informació redundant.

Si una persona té un vincle rellevant amb una nacionalitat històrica, una nació sense estat o un altre tipus de grup ètnic, aquest vincle es pot esmentar al principi de l'article, enllaçant a l'article corresponent. Per exemple: "Teia Berceroles va ser una escriptora catalana..."

Banderes[modifica]

Plantilla:Sfn amb l'editor visual[modifica]

Això és una prova.[1]

  1. Peirats, 1988, p. 22-27, Volum !.

Peirats, Josep. La CNT etc, 1988. 

Infotaula de centre educatiu[modifica]

QuimGil/proves

Foto del dia[modifica]


Dona fa el Signe V durant les Protestes postelectorals iranianes de 2009


Església de Sant Ildefons de Porto


Dona fa el Signe V durant les Protestes postelectorals iranianes de 2009

FotoDelDiatest[modifica]


Dona fa el Signe V durant les Protestes postelectorals iranianes de 2009


Vista aèria de Buda Dhatu Jadi, Bandorban, Bangladesh


Dona fa el Signe V durant les Protestes postelectorals iranianes de 2009