Usuària Discussió:Mariasanchezmadrona

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, Mariasanchezmadrona! Sigues benvinguda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura. A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

--Pau Colominas (t'ajudo?) 15:01, 25 set 2013 (CEST)[respon]

re: missió arqueològica de l'IEC[modifica]

Hola Maria,
veig que has anat fent coses a la teva pàgina de proves. Et vaig responent segons m'has demanat al missatge que m'has deixat:

  1. Posar els continguts sobre la missió arqueològica dins de l'article sobre l'Institut d'Estudis Catalans: això depèn de com de complet i extens sigui el teu text. Si és una cosa curteta (que ho dubto), ho pots incloure com un apartat més. Si per contra és un text més llarg i complex, el que pots fer és deixar-lo com un article independent i a l'article sobre l'IEC crear l'apartat == Missió arqueològica de 1907 ==, per exemple, i allà posar un resum del teu text, precedit pel codi {{AP|Nom de l'article que hauràs creat}}. Un exemple d'aquesta situació que et dic el pots trobar a Santiago Rusiñol: una noia es va currar un article molt extens sobre l'obra teatral de Santiago Rusiñol i ho vam resoldre d'aquesta manera. Com a tu et sembli. Si vols quan ho tinguis acabat en tornem a parlar i fem una cosa o l'altra.
  2. Referències: com a guia, tota referència té l'estructura <ref>Contingut de la referència</ref>, és a dir, ha d'estar emmarcada pel codi <ref> </ref>. Si et deixes qualsevol d'aquests indicadors (sencer o un caracter), el codi peta i no et surten bé. Et recomano que si fas anar l'editor de codi introdueixis les referències fent clic a la icona que és un llibre obert amb un punt de llibre vermell (amb l'editor visual és una icona semblant). També pot ser que no li hagis dit a la Viquipèdia que et faci la llista de referències, i llavors per molt que posis referències al text no es visualitzen al final de l'article. Per això has de crear l'apartat == Referències == i posar-li la plantilla {{referències}}. Si ho fas amb l'editor visual, has de crear el mateix apartat i un cop creat i amb el cursor al que seria la primera línia de l'apartat, fer clic a la icona que sembla una balda amb tres llibres un al costat de l'altre. Cliques desa els canvis al menú emergent que t'apareixerà (sense fer res més) i en un principi ja tindràs la llista de referències. Pot ser que no m'expliqui prou clarament: pots fer una ullada a l'ajuda o a la guia per referenciar.
  3. Les fotos. Si fas anar l'editor visual, has de posar el cursor allà on vols posar la foto i fer clic a la icona que sembla un quadre (fitxer multimèdia). Al menú emergent que et sortirà has de buscar la foto que et faci falta i clicar-hi a sobre. En un principi, la foto ja queda col·locada. Si fas anar l'editor de codi, has d'anar a Wikimedia Commons a buscar la foto que t'interessa i copiar-ne el nom (tot el que hi ha després del Fitxer: i incloient el .jpg. Després, amb el cursor allà on vols posar la foto i fer clic a la icona que sembla un quadre (al costat de les baules de la cadena per fer enllaços). Al menú emergent que et sortirà has d'enganxar el nom del fitxer al primer apartat del formulari i el text que vulguis posar com a peu de foto al segon apartat. Si no modifiques res més i acceptes, ja se't generarà el codi de la foto. Per si l'explicació és confusa, aquestes indicacions potser et serveixen.

Ja em diràs si ho has pogut resoldre. I si et calen més indicacions, no et sàpiga greu dir-m'ho :) Ànims! --ESM (disc.) 23:00, 15 gen 2014 (CET)[respon]

missió arqueològica[modifica]

Bona tarda Esther, moltes gràcies per l'ajuda m'ha servit de molt, he pogut solucionar els problemes que un primer moment tenia. He utilitzat lo que em vas recomanar i m'ha anat força bé. Utilitzo el modifica codi, ja que, com vas dir un cop tens els codis el molt més fàcil i et permeteix jugar molt més. Un dubte que tinc, es a l'hora de citar les referències me donat compte que solen utilitzar AUTOR, DATA. En el meu cas, si ho pots veure, jo no ho he fet, però perquè no se com va, en aquest cas, que es faria amb la ref. llibre, deixar tots els espais en blanc menys el autor i la data o per lo contrari no serveix. Per un altre canto, m'agradaria saber si la manera de distribuir el treball, és a dir,l'índex creus que esta correcte o potser s'hauria de plantejar d'una altra manera. Hem vas comentar que si era un cosa curta si que es podia ficar dins de === Institut d'Estudis Catalans === però com se jo, que un article es curt o llarg? Jo el primer que faig es passar en un word primer tota la feina i després ho enganxo a la viqui, lo que me donat compte es que una vegada ho enganxes en el word sembla un bon treball i en canvi a la viqui, queden cinc línees penjades. Tot i això, el treball encara no esta acabat, espero tindre alguna cosa més o menys enllestida per aquest divendres., ja que la entrega del treball a la professora Imma Lorés es aquest dilluns. Per últim, si finalment, deixo === la missió arqueològica === com un article independent, com se si s'ha creat aquest compte i en el cas de fer-ho públic com es realitza. Una pregunta, hi ha algú que corregeix les faltes d'ortografia. No es cap excusa, però, en aquest treball m'he trobat que ho havia de fer amb català i normalment jo sempre ho faig tot amb castellà, i tinc por de que se hem coli alguna falta. Moltíssimes gràcies, Esther.

re: missió arqueològica 2[modifica]

Hola Maria,
si mai em vols contactar m'has de deixar el missatge a la meva pàgina de discussió o precedir el teu text amb la plantilla {{resposta a|nom d'usuari a qui parles}}, perquè sinó no ens arriba la notificació que tenim missatges nous. Jo ho he vist de casualitat. Llavors, et vaig responent per ordre:

  1. Cites autor-data: no les vaig explicar a les sessions presencials que vaig fer a la universitat perquè són una mica més complexes que les cites habituals amb la plantilla {{ref-llibre}} i similars que hi ha al desplegable "cita ref". Són una mica més complexes però a la que n'agafis el fil no les podràs deixar. Es fan anar amb la plantilla {{sfn}}, i trobaràs tots els detalls de com es fa anar a la guia per referenciar, concretament aquí.
  2. Índex del treball / llargada del treball: A mi em sembla que l'índex de l'article és correcte, però això potser ho hauries d'acabar de parlar amb l'Imma. Pel que fa a la llargada, i només pel que hi ha a la pàgina de proves, al meu entendre ja pot ser un article independent, amb un apartat de caràcter introductori dedicat a l'IEC precedit de la plantilla {{AP|Institut d'estudis catalans}}, tal com has fet.
  3. Què fer quan tinguis l'article acabat: com que serà un article independent, quan el tinguis acabat l'has de reanomenar. Bàsicament, el que has de fer és clicar el triangle invertit que hi ha a la part superior dreta de la pantalla, entre la caixa de cerca i l'estrella per posar els articles a la llista de seguiment. Allà, has de seleccionar l'opció reanomena i, a la pantalla que et trobaràs, al desplegable "a títol nou" has de seleccionar la primera opció "(principal)" i a la caixa que hi ha a la vora posar el títol que vulguis que tingui l'article. Després només has de clicar el botó "reanomena la pàgina". I en un principi ja estarà.
  4. Ortografia: hi ha robots que van passant i arreglant coses, però abans de donar per acabat l'article pots passar-li aquest corrector, que va bastant bé.

Crec que això és tot. Ànims que ja li tens un peu al coll, ja em diràs si te n'has sortit amb les cites autor-data, que si convé t'ajudo! --ESM (disc.) 19:49, 16 gen 2014 (CET)[respon]

Missió- Maria Sánchez[modifica]

Bona nit Esther, crec que després de molt esforç he aconseguit fer la feina. Els consells que m'has donat i poder superar els problemes han estat de lo més satisfactori. Crec que lo de AUTOR, DATA. Ho he fet correcte. El corrector ortogràfic m'ha anat molt bé. Jo crec, que el treball estaria acabat. Se que em vas explicar com es publicava el article. Però, m'agradaria saber, com se, que el article un cop el fasa públic no me'l trauran o alguna cosa així. Si li poguessis donar una ullada. Per saber si tot esta correcte, abans de fer-ho públic. Moltes gràcies, bona nit :)

re: article acabat[modifica]

Hola Maria,
no tinguis por: l'article està ben redactat (no té faltes, ni llenguatge ofensiu, ni és un text de propaganda), el tema sens dubte té lloc a la Viquipèdia i a més has aportat referències i ho has fet bé. No pateixis que no te l'eliminaran, com a molt algú hi passarà i farà algunes modificacions, però no canviaran l'essència de la teva feina. Per mi ja el pots reanomenar i que passi a ser un article que tothom pugui buscar i consultar. Sobretot, quan el reanomenis, trau l'article inicial del títol i deixa-ho en misió arqueològica….

Espero que tot i les dificultats, l'esperiència hagi estat profitosa. Si et cal més ajuda ja m'ho diràs! --ESM (disc.) 21:57, 19 gen 2014 (CET)[respon]

re: espais de memòria - memorial democràtic[modifica]

Hola Maria, T'intento respondre per parts:

  • Coordenades:
Et recomano que les introdueixis utilitzant la plantilla {{plantilla:Coord}}. L'enllaç et porta a una pàgina on s'explica com funciona la plantilla i les diferents variables que té. Com que el que vols és introduir-la dins d'una taula hauràs de fer anar un codi com {{coord|graus|minuts|segons|latitud|graus|minuts|segons|longitud|display=inline}} Fixa't que a display has d'especificar inline. Si no, et sortiran totes les coordenades al títol de la pàgina.
Trobar les coordenades… L'Imma te les demana? T'ho dic perquè és un curro important. De totes maneres, si vols introduir coordenades, a la cartografia de l'ICC les trobaràs. Abans hi havia una aplicació de mapes que ja et donava el codi preparat per enganxar als articles de la Viquipèdia, però sembla que ha deixat de funcionar, no sé per què.
  • Fotos dins la taula
En un principi, les fotos es redimensionen per adequar-se a la taula. És a dir, que posant el codi corresponent a la foto, ella mateixa ja es redimensiona a la resolució de pantalla que tens per a que la taula es vegi de la millor manera possible
  • Diverses fotos en una mateixa cel·la
Per forçar a que hi hagi un espai entre fotos has d'afegir el codi <br /> (un parell o tres cops) entre el codi de cada fotografia. És a dir, [[File:Xxxxxx.jpg|nom de la foto]] <br /> <br /> <br /> [[File:xxxx.jpg|nom de la foto]]

Crec que això és tot. Ja has vist que a la taverna han respost ràpid al que preguntaves :) Si et convé res més ja saps, ànims amb la feina! --ESM (disc.) 01:59, 21 oct 2014 (CEST)[respon]

re: coordenades[modifica]

Hola Maria,
Si vas a la web de l'ICC, a l'apartat "veure i descarregar" accediràs a topografia de tot Catalunya, i a força detall. Un cop trobes els elements dels que vols les coordenades, has de fer clic a una icona que és com una bafarada amb una "i" (si hi poses el ratolí a sobre et diu que és per obtenir coordenades), i després fas clic al punt del que vols les dades. Et sortirà una bafarada emergent amb coordenades de diferents tipus, i t'hauries de quedar amb les de la última fila, parant atenció que primer et donen la longtitud i després la latitud; mentre que a la plantilla primer has de posar la latitud i després la longitud.

Per exemple, si busco les coordenades del claustre de la pensativa:

  1. Busco el claustre a la cartografia de l'ICC
  2. Activo la icona de les coordenades (la bafarada amb la i) i clico al punt que vull obtenir
  3. Omplo la plantilla en format decimal, primer la latitud i després la longitud: {{coord|41.615026|0.619388|display=inline}}. T'ha de quedar una cosa com aquesta: 41° 36′ 54″ N, 0° 37′ 10″ E / 41.615026°N,0.619388°E / 41.615026; 0.619388

Ara preguntaré a la taverna si hi ha alguna manera més senzilla de fer-ho, a veure què em diuen. Si continues tenint problemes, ja em diràs. Ànims! --ESM (disc.) 18:23, 23 oct 2014 (CEST)[respon]

Coordenades[modifica]

Bona nit Esther, Pel que fa al tema de les coordenades, de aquesta manera que ho has explicat m'ha quedat del tot clar. He fet les coordenades a la meva taula de proves. Lo que no estic gaire convençuda es que siguin del tot correcte, es a dir: Si per exemple busco Martinet i Montellà, en concret el parc dels búnquers. Si que trobo Martinet i Montellà [1] amb les coordenades 1° 41′ 20″ N, 42° 21′ 47″ E / 1.688875°N,42.363001°E / 1.688875; 42.363001. Pero aquestes coordenades no son del parc dels búnquers en concret. Llavors no se ho estic fent bé o per lo contrari esta tot malament. Gracies Esther. --Mariasanchezmadrona (disc.) 02:47, 30 oct 2014 (CET)[respon]

Més coordenades[modifica]

Hola Maria, buscar les coordenades a partir de la cartografia de l'ICC és força elaborat; recorda que també tens aquesta eina (el buscador no funciona, però si saps on són els elements, pots anar fent zoom fins que els trobis, fas clic sobre el punt mentre tens apretada la tecla alt i a la banda de l'esquerra ja se t'omplen totes les plantilles per a que puguis copiar i enganxar la que més et convingui). En concret, el parc dels búnquers no sé ben bé on para, però l'article corresponent de la Viquipèdia ja en dóna unes, que segurament pots aprofitar. De fet, abans de buscar pel teu compte les coordenades potser estaria bé fer un barrido a veure si els elements que has de treballar tenen article i ja tenen les coordenades buscades.

Si et cal res més ja diràs. Ànims! --ESM (disc.) 22:53, 5 nov 2014 (CET)[respon]

Fotos[modifica]

Maria, acabo de veure que t'han esborrat unes fotos de Commons. No t'estressis, segur que és un malentès. Quan tingui un moment aquest vespre m'ho miro i et dic el què. Ànims! --ESM (disc.) 17:08, 17 des 2014 (CET)[respon]

Pel que es veu, t'han esborrat dos fotos que semblen extretes d'una pàgina web. És així o són fotos teves? Si són teves, es pot demanar la seva restitució fàcilment (a la teva pàgina de discussió de Commons hi ha les indicacions per fer-ho). Ja em diràs, salut! --ESM (disc.) 18:08, 17 des 2014 (CET)[respon]


M'ho imaginava que les treurien encara que la noia que treballa al Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà em va dir que no hi havia cap problema per agafar-les de la pagina web. Però alhora de pujar-les no sabia quina llicencia utilitza i la verita en part m'ho esperava. Llavors si no les puc utilitzar ficare unes altres fotografies. Gràcies Esther --Mariasanchezmadrona (disc.) 21:29, 17 des 2014 (CET)[respon]

Wiki Loves Wine[modifica]

Hola Maria! Aquest dissabte se celebra el Wiki Loves Wine al Castell del Remei i he pensat que potser t'agradaria participar i així et reenganxes a això d'editar la Viquipèdia, que ara és força més fàcil :) T'animes? T'hi esperem! --ESM (disc.) 16:09, 13 set 2016 (CEST)[respon]