Usuari:Aiidahernandez 00/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAiidahernandez 00/proves
Biografia
NaixementÀlex Casademunt González
30 de juny de 1981 (1981-06-30) (42 anys)
Barcelona, Catalunya (Espanya)
Dades personals
Altres nomsÀlex
Activitat
OcupacióCantant, músic, actor, presentador
EstilPop
Instrumentcantant


ÀLEX CASADEMUNT[modifica]

Àlex Casademunt González (Vilassar de Mar, 30 de juny de 1981) és un cantant, actor i presentador espanyol, sortit del programa de televisió Operación Triunfo TVE.

Biografia[modifica]

Va participar en a primera edició del concurs de Operación Triunfo, emesa per Televisió Espanyola entre 2001 i 2002.

Després de ser eliminat va formar part d'un grup musical Fórmula Abierta, junt a Geno Machado, Javián Antón i Mireia Montávez, tots ells també exconcursants del programa. Junts van grabar al disc Aún hay más, que va incloure un dels grans èxits de l'estiu de 2002. Te quiero más.

En 2003 va iniciar una carrera en solitari com cantant. El seu primer disc va sortir a la venda el dia 16 de Juny. Titulat "Inquietudes", va ser un àlbum de 14 temes (cinc d'ells compostos per el cantant). El primer single de presentació va ser la cançó romàntica "Jugándome la vida entera" que va lograr primeres posicions en les llistes d'Espanya.

La seva carrera com actor per aquells anys son variades: ``OT: La película`` de Jaume Balagueró i Paco Plaza en 2002, el exitós musical ``Peter Pan: el musical`` o la sèrie de televisió de Miramón Mendi La sopa boba para Antena 3 en 2004.

Entre 2003 i 2004 Àlex inicia la seva carrera com a presentador de televisió en el programa infantil Los Lunnis de TVE. L'espai registra bons resultats de audiència i una gran popularitat que es trasllada fins i tot el mercat discogràfic.

Temps després va continuar treballant en televisió en altres programes com Crónicas marcianas de Telecinco i ¡Mira quién baila! a TVE el 2005 on va participar com a concursant. Així mateix el 2005 va apadrinar al seu germà Joan Casademunt per participar en el programa de TVE Gent de primera. Aquest any va exercir de presentador dels concerts de la famosa cantant i estrella infantil María Isabel.

El 2006 va presentar diversos espais televisius. Va ser el presentador del programa musical Fan Factory (en UrbeTv del Grup Vocento) i va ser col·laborador Hoy por ti de Telemadrid. Durant l'estiu de 2006 va presentar el concurs de karaoke Cantamania a TV3 costat de la cantant Roser de Popstars i a la tardor de 2006 va ser presentador del programa El chat de [[Operación Triunfo[]] en la seva cinquena edició, en l'acadèmia. En aquest mateix any va treballar per a la sèrie de Diagonal TV Mar de fons (TV3), interpretant el paper de Marley.

En 2007 va treballar a Telecinco al programa matinal El programa de Ana Rosa. En ell exercia de comentarista de formats d'èxit de la cadena.

En 2008 torna a la interpretació treballant per a la sèrie Arrayán emesa per Canal Sur. En ella va interpretar el personatge de Don Pablo fins octubre 2010.

El 2010 va col·laborar en un disc benèfic anomenat Canciones para Haití. Aquest es va posar a la venda amb El Periódico de Cataluña. Poc després va presentar la seva candidatura per a Eurovisió costat del seu germà Joan amb el tema "Tan solo mirarte". Tots dos obtenen amb aquest tema un total de 13.905 vots. Al septiembre de 2010 va tornar al teatre musical a Madrid amb el reeixit Mamma Mia: el musical, en el qual va interpretar el paper de Sky, el nuvi de la protagonista.

El 2011 Alex s'incorpora a 13 TV per conduir al costat de Alejandra Andreu Nit sensacional, una de les principals apostes de la cadena. Al llarg de 2012 treballa al costat del seu germà en el grup Casademunts amb el que realitzen promoció per diferents cadenes de televisió.

En 2013 intervé com a concursant en l'espai reality show de Cuatro Expedició imposible En ell comparteix aventures amb la presentadora i col·laboradora de televisió Rocío Madrid.

A la primavera del 2013 presenta "Sé", un senzill amb el seu germà Joan Casademunt. A la tardor apareix en un episodi de la sèrie d'Antena 3 Vive cantando.

En 2014 presenta "Me haces sentir" al costat del seu germà Joan i el cantant productor Papa Joe. El tema és editat per Warner Music i Doble Music Records. En teatre apareix en les obres Coses de trios i El otro lado de la cama.

El 2015 col·labora per al programa Trencadís de 8tv al costat de Sandra Barneda i en 2016 és col·laborador habitual del programa Hora punta de La 1 que presenta Javier Cárdenas.

Resideix a Argentona

Discogràfica[modifica]

Artículo principal: Anexo:Discografía de Operación Triunfo 2001

Fórmula[modifica]

Disco de Platino. Més de 150.000 copies venudes.

En solitari[modifica]

40.000 copies venudes.

Singles en solitari[modifica]

  • 2003 - "Jugándome la vida entera"
  • 2010 - "Tan sólo mirarte" (amb Joan Casademunt)
  • 2013 - "Sé" (amb Joan Casademunt)
  • 2014 - "Me haces sentir" (amb Papá Joe) (Warner Music i Doble Music Records)

Duets[modifica]

Single: "Dos hombres y un destino"

Altres[modifica]

Temes: "Mi música es tu voz", "En Navidad" (amb Javián, David Bustamante i Rosana), "Lucharé hasta el fin", "Oh happy day", "Do they know is Christmas?", "Feliz Navidad", "Dile que la quiero (con David Civera)" i "Te extraño, te olvido, te amo" (amb Natalia Rodríguez)

Temes: "Quiero ser como tú", "Busca lo más vital no más" (amb Javián) i "Cuando acaba el placer".

Temes: "Vivimos la selección", "Puedes llegar" i "We are the champions" (amb Juan Camus).

Temes: "Abanibí".

  • 2002 - Single Todos contra el fuego (En el tema "Todos contra el fuego")
  • 2002 - Operación triunfo, en concierto: "Corazón espinado", "Te quiero más" de Fórmula Abierta y "Mi música es tu voz"
  • 2003 - Peter Pan: El musical (Vale Music)

Temes: "La aventura de nunca jamás", "No es el adiós" y "¿Me das tu permiso?".

Temes: "Catorce de febrero" (amb Vega)

  • 2006 - Las 100 mejores canciones de la historia de Operación triunfo (Vale Music y Sony Music)

Temes: "Mi música es tu voz", "Mira, ven ven" (con Javián y David Bisbal), "Quiero ser como tú", "Cuando acaba el placer" y "Catorce de febrero" (con Vega)

Temes: Cançó fan.

Filmografia[modifica]

Cine[modifica]

Series[modifica]

Teatre i Musicals[modifica]

Presentador i colaborador[modifica]

Concursant[modifica]

Publicitat[modifica]

Referencies[modifica]

Enllaços externs[modifica]