Usuari:Anskarbot/Traduccions/Judith Andre

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Judith Andre és una professora, ja retirada, de filosofia i teòrica de la virtut. Va doctorar-se a la Universitat de Michigan State el 1979 i impartí classes d'ètica global salut pública i desenvolupament, benestar animal i teoria de virtut a la Universitat de Old Dominion i la Universitat Michigan State abans de retirar-se.[1]

Contribucions a filosofia[modifica]

Els treballs d'Andre estan enfocats en els assumptes ètics en un món globalitzat,[2] amb un especial interès per les qüestions de salut pública. Sovint utilitza la teoria de la virtut per tractar qüestion com: Què hauria d'estar en venda?; S'han de vendre òrgans?; S'han de vendre úters? Per Andre, la globalització porta emparellats reptes morals i recursos intel·lectuals nous per adreçar aquestes qüestions.[3] Ella també connecta aspecte com economia i salut. Aquests interessos actuals han crescut a partir dels seus primers treballscom "Nagel, Williams i Sort Moral," [4] i "va Blocar Canvis: Una Taxonomia". [5]

Va seleccionar publicacions[modifica]

Selected publications[modifica]

És l'autora d'una trentena de publicacions, incloent-hi The Virtue of Honoring Oneself,[6] "Malaltia" [7] i el llibre Bioètica com a pràctica.[8]

Premis i distincions[modifica]

Andre va ser atorgat un Rockefeller Companyonia dins 1990. [9] A més a més, va ser convidada per ser un membre de plafó al 9è Congrés Mundial de Bioètiques dins Rijeka. Croàcia i presentat a l'Institut per Biomedical Llei i Ethics al Ewha Dones Universitari dins Seül, Corea Del Sud . Ella també guanyat la Facultat de Dona Universitària Excepcional el premi presentat per la Facultat-l'associació de les dones Professionals a Michigan Universitat Estatal.

Andre was awarded a Rockefeller Fellowship in 1990.[10] In addition, she was invited to be a panel member at the 9th World Congress of Bioethics in Rijeka, Croatia and presented at the Institute for Biomedical Law and Ethics at the Ewha Women’s University in Seoul, South Korea. She also won the Outstanding University Woman Faculty Award presented by the Faculty-Professional Women’s Association at Michigan State University.

Vegeu també[modifica]

See also[modifica]

  • Filosofia americana
  • Filòsofs americans

Referències[modifica]

References[modifica]

  1. Michigan Centre Universitari Estatal per *Ethics i *Humanities en les Ciències de Vida/CV d'Andre/de la Judith maig accedit 30, (2011)
  2. Michigan Departament de Filosofia Universitari Estatal maig accedit 30, (2011)
  3. Michigan Departament de Filosofia Universitari Estatal maig accedit 30, (2011)
  4. Andre, Judith. "Nagel, Williams, i Sort Moral" dins Sort Moral, Daniel Statman, ed. Albany: Premsa de SUNY (1993).
  5. Andre, Judith. "Va blocar Canvis: Una Taxonomia" dins Pluralisme, Justice i Igualtat, David Miller i Michael Walzer, eds Oxford: Oxford Premsa Universitària (1995) 171–196.
  6. Andre, Judith, Dins: O'Reilly Un, *ed. Pensament maternal: Filosofia, Política, Pràctica. *Toronto: *Demeter Premsa (2009)
  7. Andre, Judith, En *Callicott JB, *Frodeman *R, *eds. Enciclopèdia de Mediambiental *Ethics i Filosofia. *MacMillan Llibres de referència (2008)
  8. Andre, Judith, "Bioètica mentre Pràctica", Turó de Capella: Universitat de Premsa de Carolina del Nord (2002)
  9. Michigan Centre Universitari Estatal per *Ethics i *Humanities en les Ciències de Vida/CV d'Andre/de la Judith maig accedit 30, (2011)
  10. Michigan State University Center for Ethics and Humanities in the Life Sciences/Judith Andre/CV accessed May 30, (2011)




Notes de traducció[modifica]

  • Les plantilles en vermell són les que no s'han pogut trobar la corresponent plantilla en català. Això no vol dir que no existeixi, sino que no s'ha pogut trobar automàticament, ja sigui per que no hi ha el corresponent enllaç interviqui, o per que, realment, no existeix la plantilla en català. En cas que trobeu la plantilla corresponent us agrairia que li posesiu el seu enllaç interviqui a la plantilla en l'idioma original per poder trobar-la en properes traduccions. Gràcies. --Anskarbot (disc.) 21:52, 1 juny 2014 (CEST)
  • Podeu comentar possibles millores en el bot de traducció en aquesta pàgina. --Anskarbot (disc.) 21:52, 1 juny 2014 (CEST)
  • Les paraules que el programa Apertium encara no tradueix queden registrades automàticament. Si trobeu alguna millora en la traducció podeu expresar-ho a la mateixa pàgina d'errors. --Anskarbot (disc.) 21:52, 1 juny 2014 (CEST)