Vés al contingut

Usuari:ElLitos/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióEmerald River
Història
Lloc de constitucióManlleu, Sant Hipòlit de Voltregà i Berga
Activitat
Activitat2007 –actualitat
MembresElisabeth Bonanova (cantant, arpa)
Ricard Monpalau (flauta travessera, percussió)
Katharine McKinson (piano, mandolina)
Benedetta Lignoni (violí, xiulet)
Segell discogràficProduccions Standby
EstilMúsica celta i música New Age
Influències
Enya, Lisa Gerrard i Celtic Woman

Emerald River és un grup de música català (encara que alguns dels seus membres són italians i canadencs) d'estil celta i New Age. Els components d'aquest grup són Elisabeth Bonanova, de Manlleu, Ricard Monpalau i Katharine McKinson, de Sant Hipòlit de Voltregà i, finalment, Benedetta Lignoni, de Berga. És un dels grups més coneguts d'aquest gènere musical a Catalunya i han tret un total de quatre discos, l'últim dels quals es diu Soothe (2011), que barreja cançons en català, italià i anglès.

Història[modifica]

El grup es va formar a causa d'una trobada d'amants de la música celta i New Age, que va tenir lloc el 2007 a la Fira de Barcelona. Uns quants dies després, tots els membres del grup es van posar en contacte per començar a crear el que seria el seu primer àlbum, The Rain is Falling, que ràpidament va ser un gran èxit tant dins com fora d'Internet (van arribar a unes 400.000 visites a YouTube i més de 60.000 còpies venudes)). Aquest èxit es va deure al seu estil tranquil i relaxat en un moment de crisi i, a més, perquè s'assemblava a les grans artistes del gènere New Age com Enya o Lisa Gerrard, conegudes pels seus treballs a El Senyor dels Anells i a Gladiator, respectivament.

A causa d'aquest gran èxit, Emerald River va fer un centenar de concerts per tota Catalunya i les Illes Balears al llarg de l'estiu del mateix any i, al cap de set mesos, a principis de 2008, van treure el seu segon disc, Myriantine que, responent a les demandes dels fans, va incloure cançons en català a més de les típiques en anglès. Això va provocar que molta més gent els escoltés.

El següent àlbum, anomenat All Together Now (2009), va sortir a la llum malgrat els problemes interns del grup; resultava que Benedetta Lignoni, la violinista de la banda, va rebre ofertes d'una prestigiosa orquestra napolitana oferint-li la posició de primer violí però Lignoni, després d'uns dies de reflexió, va rebutjar-la i va decidir seguir amb Emerald River al·legant que "li encantava la màgia que hi havia entre els components".

El quart i últim grup, Soothe, va sortir el 2011 després d'una llarga sèrie de concerts a tot Europa, incloent-hi Espanya i Portugal. Va aconseguir un disc de platí en aconseguir més de 55.000 còpies i també van dir que ja estaven preparant el següent disc, el cinquè, però que degut al gran número de cançons i col·laboracions d'altres artistes, no sortiria fins a principis del 2014, aproximadament.

Discografia[modifica]