Usuari:Medol/Combat

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
</img>
</img>
Esports de combat amb dos membres de les Forces de Defensa irlandeses colpejant-se durant un campionat de boxa sancionat per l'exèrcit el 2014

El combat és un conflicte violent intencionat destinat a danyar físicament o matar l'oponent. El combat pot ser armat (utilitzant armes) o desarmat (no utilitzant armes). De vegades es recorre al combat com a mètode d'autodefensa, o es pot utilitzar com a eina per imposar la pròpia voluntat als altres. Un combat pot formar part d'un conflicte violent molt més gran. El combat també pot ser una activitat benigna i recreativa, com en els casos d'esports de combat i de combat simulat.

Un combat pot complir o vilar de les lleis locals o internacionals sobre conflictes. Alguns exemples de regles inclouen les Convencions de Ginebra (que cobreixen el tractament de les persones a la guerra), la cavalleria medieval, les Regles del Marquès de Queensberry (que cobreixen la boxa) i diverses formes d'esports de combat.

Combat cos a cos[modifica]

El combat cos a cos és un combat a distància molt propera, atacant l'oponent amb el cos (cops, puntades, estrangulament, etc.) i/o amb una arma cos a cos (ganivets, espases, porres, etc.), a diferència d'una arma a distància.

Combat militar[modifica]

El combat militar sempre ha estat entre dues o més forces militars enfrontades en la guerra. El combat militar pot implicar diversos grups, inclosos grups guerrillers, insurreccions i governs nacionals o estrangers. Una situació de combat militar es coneix com a batalla o bé com a guerra, depenent de la mida dels combats i de les zones geogràfiques en què es produeixi. L'eficàcia en el combat sempre ha exigit que el personal mantingui una preparació estratègica en estar prou entrenat, armat, equipat i finançat per dur a terme les operacions de combat a la unitat a la qual està assignat.[1] La guerra cau sota el dret de la guerra, que regeix els seus propòsits i conducta, i protegeix els drets dels combatents i dels no combatents.

  1. North Atlantic Treaty Organization, NATO Standardization Agency AAP-6 – Glossary of terms and definitions, p. 80