Vés al contingut

Usuari:Pallares/Der Untergang

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Argument[modifica]

La pel·lícula s'inicia el 1942 quan, en les casernes de Hitler a Prússia Oriental, diverses dones procedents de diverses ciutats alemanyes es presenten amb l'objectiu que almenys una sigui escollida com a secretària personal del Führer. Traudl Humps és l'escollida. La narració es trasllada al 56è aniversari d'Hitler, el 20 d'abril de 1945.

Traudl Junge resideix en el Führerbunker. Els generals Wilhelm Burgdorf i Hans Krebs li indiquen que els soviètics tenen les seves posicions a sol 12 quilòmetres del centre de la ciutat. En Hitler són visibles els seus tremolors i el seu mal humor.

En la recepció del seu aniversari decideix romandre a Berlín i rebutja una solució diplomàtica. Els oficials d'Hitler estan d'acord que el Führer ha perdut el seu sentit de la realitat. Més tard, Hitler parla de la seva política de terra cremada —destruir tot abans de l'arribada dels aliats— amb Albert Speer. Speer prega misericòrdia per al poble alemany, al que Hitler respon que si no sobreviuen a aquesta prova, són massa febles i han de ser exterminats. Eva Braun celebra una festa pel búnker, però els bombardejos la interrompen i finalitza la festa abans d'hora. D'altra banda, Heinrich Himmler planeja reunir-se amb el General Eisenhower per negociar la pau a esquena de Hitler, i el seu assistent Hermann Fegelein li adverteix que les seves accions constitueixen alta traïció.

A Berlín la situació és alarmant; els civils intenta refugiar-se en els enderrocs dels bombardejos soviètics, i destaca un nen soldat, membre de les joventuts Hitlerianas, anomenat Peter Kranz. El seu pare s'oposa a les seves accions, i més tard Peter és condecorat juntament amb altres nens i joves pel Fuhrer en saber de la seva valentia, rebent una Creu de Ferro.

En el búnker, Hitler i Joseph Goebbels analitzen la situació amb els generals intentant moure les poques divisions militars que tenien; els generals s'oposen, veient que les maniobres planejades pel Führer són pràcticament impossibles. Mentrestant, Traudl creu que el general Félix Steiner podria salvar-los. No obstant això, Steiner no pot mobilitzar suficients homes. En saber això, Hitler els destitueix a tots, excepte als quatre generals de més alt rang. Ell els renya furiosament i afirma que prefereix el suïcidi abans que lliurar-se. Més tard, Hitler, Eva, Gerda i Traudl discuteixen diversos mitjans de suïcidi. Hitler es proposa disparar-se a través de la boca. Eva esmenta prendre cianur. Hitler dóna a Gerda i Traudl una pastilla de cianur a cadascuna. Eva Braun escriu una carta d'adéu a la seva germana, i Magda Goebbels al seu fill Harald Quandt.

Repartiment[modifica]

[[Categoria:Mems d'Internet]] [[Categoria:Pel·lícules biogràfiques]] [[Categoria:Pel·lícules del 2004]] [[Categoria:Pel·lícules d'Alemanya]] [[Categoria:Pel·lícules d'Àustria]] [[Categoria:Pel·lícules d'Itàlia]] [[Categoria:Pel·lícules en alemany]] [[Categoria:Pel·lícules sobre la Segona Guerra Mundial]]