Usuari:Pallares/Jim Henson

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Biografia[modifica]

Henson és especialment recordat per ser el creador, el 1955, de The Muppets, un tipus de titelles de tela dotades de gran mobilitat, i el líder creatiu de l'equip darrere del seu èxit perllongat al llarg de diverses dècades. Henson va aconseguir crear un conjunt interessant de personatges desenvolupant idees noves amb un sentit del ritme i l'humor que va connectar amb una audiència tant infantil com d'adults. Les seves obres es recorden en part per promoure valors positius en la infància com l'amistat, la màgia o l'amor, temes que apareixien en la major part de les seves obres.

Entre els seus personatges més coneguts cal citar a "Kermit the Frog" (la granota Gustavo), una de les seves primeres creacions d'èxit. Va ser el titellaire i veu del personatge des de 1955 fins a la seva mort, el 1990.

Havent establert un bon grup de col·laboradors, Henson va desenvolupar un fort interès per fer pel·lícules. Entre 1964 i 1969 va produir diverses pel·lícules experimentals com Timepiece, Youth 68 i The Cube. Aquestes pel·lícules li van donar experiència per realitzar noves tècniques amb The Muppets.

El 1969, The Muppets van constituir el centre bàsic del programa infantil Sesame Street (Barrio Sèsamo) i amb els anys Bert i Ernie (Blas i Epi), Oscar el rondinaire, Big Bird (equivalent a Caponata, de color groc), la granota Kermit (Gustavo), van passar a ser rostres familiars en totes les llars.

El xou de The Muppets (The muppet show, 1976-1981), protagonitzat per la granota Kermit i la porqueta Piggy (Miss Peggy) al costat de persones reals, s'ha vist en més de cent països.

En els anys vuitanta va ser el director i guionista d'una mini-sèrie de 9 capítols, anomenada El Cuentacuentos.

A més va ser creador del programa Fraggle Rock i va dirigir i va produir diverses pel·lícules protagonitzades per les seves marionetes, com The muppet movie (1979), The Dark Crystal (1982), Labyrinth (1986) i Les tortugues ninja (1990).

Va morir el 16 de maig de 1990 a causa d'una pneumònia, a Nova York. Henson va ser cremat i les seves cendres van ser llançades en el seu ranxo en Santa Fe, Nou Mèxic.[1]

L'empresa mundial Google va commemorar el dia del seu aniversari presentant un logotip amb la forma dels personatges que va donar vida, The Muppets.[2]

Referencias[modifica]

[[Categoria:Directors de cinema estatunidencs]] [[Categoria:Morts el 1990]] [[Categoria:Persones de Mississipí]] [[Categoria:Productors de cinema estatunidencs]] [[Categoria:Productors de televisió]]