Usuari:Rbonvehi/Joe Elliott

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRbonvehi/Joe Elliott

"Joe" Elliott Jr va néixer l'1 d'agost de 1959. És un cantant,compositor i músic anglès, conegut per ser el vocalista i de vegades guitarra rítmica del grup de rock Def Leppard. També ha estat vocalista dels Cybernauts, un grup de versions de David Bowie, i de Down 'n' Outz, un grup de versions de Mott the Hoopla. És un dels dos membres originals de Def Leppard i un dels tres que han treballat en tots els àlbums de Def Leppard.

Primers anys i Def Leppard[modifica]

Elliott va néixer a Sheffield, South Yorkshire i anava a l'escola King Edward VII School. Elliott es va reunir amb Pete Willis, un membre d'una banda local anomenada Massa Atòmica, el novembre de 1977, quan va perdre l'autobús. Després de descobrir que tots dos eren músics, Elliott es va reunir amb la resta dels membres de la banda a l'habitació d'Elliott. La banda va passar hores parlant i escoltant discos. La banda no havia sentit cantar Elliott, però que estaven impressionats per "la seva actitud i les seves idees sobre estar en una banda", i va esdevenir el vocalista de la banda. Els altres membres, fins i tot va acceptar el suggeriment d'Elliott per canviar el seu nom pel de "Deaf Leopard". Elliott havia inventat el nom de la banda a la joventut. Tony Kenningar va suggerir canviar el nom pel de "Def Leppard" per distingir-les de les bandes de punk contemporani com El Flying Lizards i Boomtown Rats. La banda afirma que l'ortografia d'aspecte similar de Led Zeppelin de Def Leppard no va ser intencional.[1] Elliott aviat va esdevenir una part integrant de la banda al mateix temps que contribueixen les seves habilitats com a compositor.

Com a compositor, Elliott ha tret del seu gust eclèctic en la música (que van des del pop-rock i el folk) com a fonts d'inspiració. També sovint comenta que la lletra a la música de Def Leppard, gairebé mai són personals, sinó que han de ser fàcilment accessible per l'oient. Ell també toca la guitarra i la bateria, així com el piano i el teclat electrònic.

Joe Elliott en l'actualitat presenta un programa de ràdio a planetrock.com dissabtes a la nit.[2]

Projectes secundaris[modifica]

Elliott ha treballat amb diversos projectes paral·lels a través de la seva carrera com la participació en nombrosos homenatges a altres artistes com Freddie Mercury, Alice Cooper, Mick Ronson, Ian Hunter i David Bowie. Va tenir l'honor d'obrir el Freddie Mercury Tribute Concert el 1992 en unir-se als altres membres de la Queen i el guitarrista Slash per dur a terme "Tie Your Mother Down ".

També ha treballat en diversos projectes com l'àlbum en solitari de Ronnie Wood, guitarrista dels Rolling Stones, Slide on this, Those Faces de Lori Spree, Ricky Warwick, The Almighty, i altres.

Ell i el seu company Def Leppard guitarrista membre / Phil Collen un cop que hi havia un projecte paral·lel al costat anomenada cibernautes. El projecte va ser de curta durada, i l'àlbum a Internet que va ser disponible en línia ha estat esborrada des del seu llançament 2001.

Llançat el setembre de 2003 a través de Sanctuary Records, Tatuatges de Ricky Warwick i Alibis va ser produït per Elliott.

Joe Elliott cantat les veus en el vol Mott the Hoopla banda de covers, Down 'n' Outz en el seu álbummi regeneració. 1.

Vida personal[modifica]

Elliott actualment viu a Stepaside, Dublín, Irlanda. Ell sosté un estudi de gravació a casa anomenat Garatge de Joe en el qual ha gravat i produït molts grans artistes, altres artistes han gravat al garatgeJoe, mentre que ell ha estat a la carretera amb Def Leppard. Joe data Denise Dakin 1979-1989. El seu primer matrimoni va ser amb Karla Ramdhani el 1989, es van separar el 1994 i es van divorciar en 1996. Que amb data Bobbie Tolsma 1999-2003. Joe es va casar amb Kristine 1 setembre 2004, i el seu primer fill, Finlay, va néixer el desembre de 2009.

Polèmiques[modifica]

El 2010, Elliott va criticar la premsa musical britànica, a qui acusa d'ignorar la seva banda i reduint el gust popular:

« Jo volia estar a la banda més gran del món. I ens vam quedar un parell de vegades. La gent a la Gran Bretanya no es donen compte. No rep el crèdit que mereixem a Gran Bretanya. És agradable caminar per Oxford Street sense ser reconegut, però després una altra vegada quan les revistes de música d'escriure sobre nosaltres, prendre l'orina perquè no estem tan fresc com Johnny Marr, que no és tan reeixit com nosaltres per un milió de milles. Jools Holland no ens tenen en el seu mostra perquè no estem prou freda. Rock arada del seu propi solc durant 30 anys, però encara les revistes de música no donen la roca que li correspon i encara favorables en al voltant de Nick Drake. Quantes portades fer Paul McCartney i Morrissey necessito? El nostre àlbum vendrà més de Morrissey per què no podem obtenir el mateix tipus de respecte? Hi ha més gent de la Bono i Michael Stipe per posar en la portada d'una revista. Si es tracta de Simon Le Bon, Gary Kemp, Bruce Dickinson o jo, hi ha més músics per aquí. No és només Lennon i Jim Morrison. Els grups que s'han venut shitloads dels registres, ja sigui que ens pot o Depeche Mode, s'estan convertint en les notes al peu »

[3]

El 2008, Def Leppard tocat en viu en l'escenari dels Detroit Red Wings del joc. A mitjan set, el davanter dels Red Wings Darren McCarty va conduir una motocicleta per l'escenari amb la Copa Stanley a l'esquena. Un altre jugador de Detroit, Kyle Quincey, va lliurar la copa a Elliott, que sense voler va posar la copa cap per avall. Quincey es va tornar al voltant de la Copa, i quan Elliott va veure això, va fer broma amb la multitud, "Oh, és del revés. Bé, no importa. Som futbolers, ​​què sabem?" Aquest incident va despertar la ira de molts aficionats a l'hoquei.

Discografia[modifica]

Amb Def Leppard

Amb Down 'n' Outz

  • My ReGeneration Vol. 1 (2010)

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Rbonvehi/Joe Elliott
  1. Fricke, David. 1987. Instint animal: La història de Def Leppard. Zomba Books, Londres. ISBN 0946391 55 6.
  2. «Joe Elliott» (en anglès). planetrock.com. [Consulta: 27 novembre 2011].
  3. «respecte Joe Elliot: Def Leppard no aconseguir el respecte suficient».