Usuari:-Sònia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Usuari:SAVMAVGER)

Sobre mi[modifica]

Sóc una estudiant de la Catalunya del Sud. Vaig començar a editar articles fa dos anys. Degut als meus estudis, ara ja no estic tant activa, però de tant en tant segueixo passant per aquí, per veure que es pot millorar.

SAVMAVGER
A aquesta viquipedista li encanta la música clàssica.


Caixa preferida Aquesta viquipedista és partidari de l'etiquetatge dels productes en català.
L Aquesta viquipedista encara està aprenent a editar.
Aquest usuari està content.
Aquest usuari té grans coneixements de Música.
Aquest viquipedista és ecologista.
Anys i anys, per molts anys...
L'aniversari d'aquest viquipedista és el 22 d'abril.
Ceci n'est pas une pipe Ceci n'est pas une etiquette d'usuari.
Aquest usuari té una pàgina a Viquidites.
ECO Aquest/a viquipedista forma part del viquiprojecte: Un món sostenible
Corrupció Col·laborador del Viquiprojecte sobre corrupció.
Informació Babel de l'usuari
ca-N Aquest usuari és un parlant natiu de català.
en-2 This user has intermediate knowledge of English.
es-N Esta persona tiene una comprensión nativa del español.
Viquipedistes per llengua

Orant[modifica]

Poema: « La llum de la jerarquia L’esfera de l’ésser » L’orant de Pedret

25 desembre, 2009 per RG

Jo só el mirall de tot retorn i la buidor de tota vida. Sempre llunyà servo el contorn on temps es fon i Déu m’oblida. Jo só el mirall de tot retorn.

Jo só de cada instant el terme, de cada jorn el primer llim, i creixo sols per a desfer-me dins de l’Etern on tots dormim. Jo só de cada instant el terme.

Jo só el mirall de tot retorn i la claror d’hores vençudes, i sé el paó que fuig del jorn vers Ses paraules sempre mudes. Jo só el mirall de tot retorn.

Informació: Orant és una figura de l'art amb els braços estesos o corporal actitud de pregària, generalment de peu, amb els colzes enganxats als costats del cos i amb les mans esteses cap als costats, els palmells cap amunt. era comú en el cristianisme primerenc i sovint es pot veure en l'art paleocristià. En els temps moderns, la posició orant es conserva en algunes parts de la luterana ortodoxa, i les litúrgies catòliques, el culte pentecostal i carismàtic, i les pràctiques ascètiques d'alguns grups religiosos. La postura orant va ser practicat pels pagans i dels jueus abans de la seva adopció pels primers cristians. Els cristians van veure la posició com a representant de la postura de Crist a la Creu, pel que era el favorit dels primers cristians. Fins al segle novè, la postura va ser adoptada de vegades per les congregacions senceres mentre celebrava l'Eucaristia. Al segle 12, però, la unió de les mans van començar a reemplaçar a la postura orant com la posició preferida per a la pregària. Va continuar sent utilitzat en certs punts en les litúrgies de les Esglésies Catòlica i Ortodoxa. A la missa catòlica, que es produeix en les oracions, el cànon, i l'Oració del Senyor.

Al segle 20, la postura orant experimenta un renaixement, com a resultat del seu ús generalitzat en el pentecostalisme. Sovint s'associa amb el "pentecostalisme suau" i el moviment car. --SAVMAVGER (disc.) 17:55, 26 des 2012 (CET) http://phobos.xtec.cat/artsdidactica/albums/galeria/romanic/pint/pedret.jpg

Drets humans[modifica]

Il·lustració de la Declaració dels Drets de l'Home i del Ciutadà.

Drets processals Conjunt de normes que regulen l'activitat de les parts i la tasca de la tutela jurídica en tot procés civil, criminal o expedient administratiu.


Exemple: Drets processals: Protecció juirídica, igualtat davant la llei. Exemple: Article 6 drets humans: Tot ésser humà té dret, a tot arreu, al reconeixement de la seva personalitat jurídica.

--SAVMAVGER (disc.) 13:44, 27 des 2012 (CET)

La nit de cap d'any[modifica]

El típic raïm

Ja que avui és cap d'any, no vindria malament parlar-ne una mica i augmentar la nostra cultura no? La tradició de menjar les dotze boletes de raïm, per cada toc del rellotge, ens ve de fa dècades i dècades. El fet de dur a terme aquesta acció, es diu que porta sort i prosperitat de cara al nou any. Aquesta supersiticó, més aviat no és històrica, si no econòmica. Aquesta tradició, diuen que ve de que l'any 1909, hi va haver molta collita de raïm, i tants van ser els àccedents, que els camperols, diu que van oferir el raïm a tothom de forma gratuïta, dient que qui en mengés la nit de cap d'any, tindria bona sort. També diuen que els joves, s'han de posar roba interior vermella per tindre bona sort, i a molts altres països es fan altres tradicions com per exemple cremar ninots a l'Equdor, a Escòcia els petits demanen menjar per les cases, o inclús a Itàlia... Menjen llenties??!!!--SAVMAVGER (disc.) 13:50, 31 des 2012 (CET)

Any 2013[modifica]

Donem pas al nou any 2013!! Avui és el primer dia d'aquest nou any, i en aquesta secció apuntarem tot allò interessant d'aquest any, esdeveniments propers interessants etc. Opineu a discussió. --SAVMAVGER (disc.) 18:09, 1 gen 2013 (CET) Comencem aquest any en dimarts, i d'aquí una setmaneta més, el món despertarà de les vacances de Nadal i tornarà a la seva rutina habitual. El dia 5, els reis d'orient aniràn pels pobles, i el dia 6 podrem disfrutar amb els avis de les joguines, o a les nostres pròpies cases. Ara parlant dels reis d'orient, hem sembla que puc fer un apartat a l'article sobre els reis d'orient, què opineu?:-)

El meu article de les indústries[modifica]

Indústria tèxtil. Indústria de béns de consum

Penjo aquí tota la informació de l'article que he fet de les indústries per si es borra sense voler.

La classificació de les indústries[modifica]

Les indústries es poden calssificar de diefernts maneres, en referència a diferents paràmetres. En aquest cas, hem classificat els tipus d'indústries segons els consumidors del producte que fabriquen. Si seguim aquest tipus de classificació, obtenim les següents indústries:

Indústries de base[modifica]

Les indústries de base, agafen les primeres matèries, i les manipulen fins a tranformar-les en productes semielaborats. Després aquesta indútria, vendrà els seus productes a indústries que tranformin aquests productes semielaborats, en productes finals. En aquest grup destaquen indústries de metall i de química pesant. Exemple: refineries (química pesant).

Indústries de béns d'equipament[modifica]

Les indústries de béns d'equipament treballen amb aquests productes semielaborats, tranformant-los en productes finals, que normalment van destinats encara a una altra indúsrria, perquè són béns que complementen a alters béns, tot i que també poden anar destinats directament al consumidor, si es tracta d'un client que vol una peça específica d'un vehicle per exemple, però no vol el vehicle sencer. Aquí podem trobar les indústries de metall que fabriquen màquines i material de tranport.

Indústries de béns de consum[modifica]

Utilitzen diferents tipus de productes semielaborats i altres recursos que normalment no són de grans dimensions, per produir béns que van directament al consum de la població o al comerç d'altres països amb el transport. És el tipus d'indústria que coneixem més bé, perquè és de les que hi ha més, com per exemple, indústries d'alimentació, de perfumeria... Aquestes indústries, normalment es situen a prop dels nuclis urbans o on hi ha més població, perquè és on hi ha els mercats i els seus consumidors. --SAVMAVGER (disc.) 17:06, 13 gen 2013 (CET) 'Text en negreta'

Productes[modifica]

Un producte final fet manualment. Un cistell

Producte[modifica]

Un producte és un tipus de de bé (objecte), que es ven al mercat o a un consumidor determinat, a fi de satisfer una necessitat o desig. Un producte no té perquè ser físic, també pot ser un servei etc. però en aquest cas, aprofundim en el que són productes físics, i el procés que segueix la matèria per ser tranformada en indústries.

Primera matèria[modifica]

Les primeres matèries són productes que s'extreuen de la natura directament, per a éssers passades per diferents processos de tranformació per tal de tranformar-les en productes semielborats o en béns directament per consumir. En la indústria, les indústries que fan aquest tipus de treballs, són les indústries de base (Tipus d'indústries).

Producte semielaborat[modifica]

Els productes semielaborats són aquells béns que han passat per una primera tranformació a partir de la matèria primera, però no està acabat del tot, és un producte que necessita un segon tractat per a tranformar-lo en un producte final, o un producte acabat, que complementi a un altre.

Producte final[modifica]

El producte final és aquell bé que obtenim finalment després de tot aquest seguit de tranformacions, i que ja està llest per consumir, o bé, comercialitzar. --SAVMAVGER (disc.) 17:29, 13 gen 2013 (CET)

El meu article dels cristalls iònics[modifica]

INTRODUCCIÓ: Els ions Quan parlem d'un ió, ens referim a un àtom o conjunt d'àtoms amb càrrega elèctrica. Dins del grup dels ions tenim:

  • Monoatòmics (Formats per un sol àtom)Dins d'aquest grup tenim:

-CATIONS: Àtom d'un element amb càrrega elèctrica al qual se l'hi ha restat un o més electrons. Exemple: Naº (o=+) -ANIONS: Àtom d'un element amb càrrega elèctrica al qual se l'hi ha sumat un o més electrons. Exemple: Oºº (oo=2-)


  • Poliatòmics (Formats per més d'un àtom)

-CATIONS: Grup d'àtoms amb càrrega elèctrica, als quals se'ls hi ha restat un o més electrons. Exemple: NH4º (o=+) -ANIONS: Grup d'àtoms amb càrrega elèctrica, als quals se'ls hi ha sumat un o més electrons. Exemple: PO4ººº (ooo=3-)

Tipus de cristalls[modifica]

Tenim els cristalls:

-Cristalls covalents

-Cristalls metal·lics

-Cristalls iònics = És el que treballem en aquesta pàgina

-Cristalls moleculars

Cristall iònic[modifica]

Cristall de la sal comuna (NaCl)

Un cristall iònic és un conjunt d'ions (cations i anions) ordenats perfectament en l'espai formant aquest cristall és a dir, si tenim un catió (signe +) estarà rodejat de signes -, és a dir d'anions. Un exemple de cristall iònic pot ser NaCl, és a dir, la sal comuna. CARACTERÍSTIQUES:

-Punt de fusió variable

-Fràgils si no estàn sota pressió

-Dúctils sota pressió

-Poden presentar conductivitat elèctrica

-Òpticament transparents

-Quan es dissolen en dissolvents polars, obtenim dissolucions conductores de l'electricitat per part dels anions i cations.

Articles per començar[modifica]

La meva llista d'articles per començar:

Oxfam Fet Fet!

A discussió.

Articles creats per mi[modifica]

Article meus. Creats per mi mateixa, però no amb pluma, amb ordinador...

Penso que val la pena que apunti els articles que he creat si acabo de començar no? De moment article article complet he fet el de: -Orant. --SAVMAVGER (disc.) 18:45, 4 gen 2013 (CET) (Hi ha la metixa informació que aquí) -Ara encara estic editant l'article Personatges dels Miserables A dalt teniu la informació que hi ha al meu article dels tipus d'indústries. He creat un altre article ara mateix, el problema es que no és molt llarg, i potser serà esborrat, així que ho torno a penjar aquí.

En resum, articles fets:

Orant

Personatges dels Miserables

Tipus d'indústries

Productes

Regions Industrials

Cristall iònic

La Pineda (Vila-seca)

Bandera de l'Alguer

Elements representatius

Cilis Vibràtics

Tipus de serveis

Comerç interior

Intercanvi desigual

Noves formes comercials

Oxfam

Economies desenvolupades

3er món: Economia i societat

Herència colonial

Estat descentralitzat

Banana Split