Usuari Discussió:Pepetps/setembre 2006

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El nom de la llengua podria no ser occità[modifica]

He vist que has modificat allò de gascó aranès per occità aranès, dient que el nom de la llengua es "occità". Però en realitat, no se sap ben bé si el gascó és o no occità, alguns lingüistes consideren que es prou diferent per denominar-lo "llengua de dret". Es per això que vaig posar gascó. Si no et sembla malament, ho torno a canviar, és més neutral que "occità".Keko_dc 07:38, 2 set 2006 (UTC)

Monobook.js[modifica]

Hola Pepetps :-) Per recuperar els botons de la barra estesa, he fet uns petits canvis a com es cridava la metacaixa, espero no haver-la espatllat, però si ara dóna problemes fes-m'ho saber :-) Per cert, per a què serveix la Metacaixa? --Joanjoc (discussió) 09:54, 2 set 2006 (UTC)

De res :-) --Joanjoc (discussió) 10:09, 2 set 2006 (UTC)

De noms científics i noms populars de les plantes[modifica]

Hola, Entenc que per a una enciclopèdia sempre és més raonable utilitzar els plantes amb el seu nom vulgar i per tant trobo molt raonable el teu canvi Pepetps. Malgrat tot em pregunto com ho hauria de fer si volgues editar un parent molt proper com és Aspidosperma polyneuron (popularment coneguda com Yvyra ro') que, òbviament no té entrada al diccionari del IEC. Ho hauria d'entrar amb el nom científic??? A més, com molt bé saps Pepetps, hi ha el problema de la homonímia i així segur que el mot "margarida" no ens referim a la mateixa planta al País Valencià, al Principat o a Ses Illes. Ahhh! I el diccionari IEC, en aquest cas concret, ens ajuda ben poc. Espero, mica en mica, poder-ho anar discutint ;-) --pastilletes 19:25, 3 set 2006 (UTC)

Gràcies col•lega[modifica]

Gràcies col•lega (Jo també sóc del món de la Farmàcia!) Per avui ja n’he quedat prou fart de Viquipèdia. Algú (anònim, està clar!) s’ha dedicat a fiscalitzar-me el text fent desaparèixer per tres cops l’apartat d’etimologia que tenia escrit. Espero anar-me trobant més companys com tu que animin als nouvinguts. Ja escriure al Llull com m’has aconsellat. Per cert, t’has fixat? Una entrada de “Rosmarinus” i una altra que porta cap a “romer”... però les dues desvinculades... un xic estrany, no? --pastilletes 21:06, 3 set 2006 (UTC)

Farmacèutics[modifica]

Gràcies de nou, per les pàgines de consulta que m’has enviat. M’han aclarit força el tema però, a la vegada encara tinc més clares algunes mancances. Fixa’t... si vull fer un article sobre la planta medicinal “Matricaria chamomilla” que la faig... sobre la camamilla??? Ei, que a Ses Illes en diuen camamilla a una altra espècie i a les teves terres segurament també. En canvi a la farmacopea espanyola només n’hi ha una d’oficinal. Un altra cas: a que li dius “cua de cavall”??? És un nom genèric que pot referir-se tranquil•lament a tres espècies diferents! En definitiva, crec modestament que a la pàgina d’estils de noms hi caldria una nova recomanació que indiques que en cas d’ambigüitat s’optés pel nom científic o per fer una “desambiguació” completa. --pastilletes 21:29, 3 set 2006 (UTC)

Que el canvies manualment tu l'estat?? En Martorell té una aplicació per a que es fagi automàticament en apretar un botó.--SMP (missatges) 12:40, 4 set 2006 (UTC)

La veritat és que no sé què dir-te perquè he mirat al teu monobook.js i sí que hi és el codi. Potser no has reiniciat el navegador o alguna cosa però t'hauria de sortir a dalt a la dreta tres botons amb "disponible", "enfeinat" i "absent", al costat dels botons de "preferències", "llista de seguiment", "contribucions", "finalitza". Potser tens alguna incompatibilitat de javascript o alguna cosa així... Prova també d'eliminar la línia que diu "== Missatge d'estat ==".--SMP (missatges) 12:50, 4 set 2006 (UTC)

plantilla d'indicació d'idioma a la Viquipèdia Furlana[modifica]

Hola Pepetps, un amic furlà m'ha posat una qüestió sobre la plantilla d'idioma, que potser ja coneixes. He intentat d'ajudar-lo, però no em va sortir bé: després de dues hores de treball, he renunciat. Doncs, si fes

*{{en}}
*{{fr}}
*{{ca}}

aquí a la Viquipèdia catalana, pareix

  • (anglès)
  • (francès)
  • (català)

amb les estrelles mostrades correctament. Al contrari, a la Viquipèdia furlana, la plantilla d'indicació d'idioma es 'menja' l'estrella (I això també es passa a la Viquipèdia llombarda, en efecte). Tens un remei sisplau? He fet unes pàgines de prova:

A a la Viquipèdia Furlana pots parlar amb fur:user talk:Klenje, o també amb mi, naturalment (no ten compte de la redirecció a la meva pàgina llombarda). Moltes gràcies, Claudi. Adéu, --Clamengh 17:14, 4 set 2006 (UTC)

RE: Infotaula del País Valencià[modifica]

Era per a dir-te que hi ha altres plantilles alternatives més completes que les que hi ha ara. Són les d'Escut i bandera i símbols del municipi que hi ha {{Símbols del municipiE}} per a escuts, {{Símbols del municipiB}} per a banderes i {{Símbols del municipiBE}} per a ambdos símbols. Tenen la peculiaretat d'acceptar noms d'arxius en svg i altres extensions i noms alternatius. El funcionament està a Símbols de municipiBE. Pots unir-les i posar la sintaxi al viquiprojecte per favor? T'ho agrairia molt. Gràcies. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 12:32, 4 set 2006 (UTC)

Hola! La meua intenció és fer una plantilla universal per a qualsevol localitat del món, i que la resta de les plantilles de localitats d'una àrea geogràfica determinada hereten d'aquesta. Per altra banda, podràs comprovar que amb el codi que he fet a {{Símbols del municipi}}, he fusionat les tres plantilles diferents que teniem per a qualsevol dels casos de disponibilitat de l'escut i la bandera, i així ens estalviem maldecaps. La veritat és que la idea em vinguè al cap en vore l'anterior plantilla que vas fer de {{Símbols del municipiBE}}, i m'he basat en la seua estructura per a fer-hi quelcom semblant. També hi he fet una explicació llarga del seu funcionament. Què et sembla?. --Joanot Martorell 21:13, 4 set 2006 (UTC)

asterisc[modifica]

Hola Pepetps, moltes gràcies! Intentaré demanar a en Pasqual. Adéu, Claudi--Clamengh 09:01, 5 set 2006 (UTC)

avaluació d'article[modifica]

Presento aquest article sobre el tahitià, la llengua que es parla a Tahití i, per extensió, la resta d'Illes de la Societat i la Polinèsia Francesa. Per acabar de completar l'article, seria bo que tots els viquipedistes interessats en fessin una lectura, una avaluació i, si s'escau, l'ampliessin o polissin. L'apartat dedicat a la sintaxi és fluix i el de les expressions bàsiques és inacabat, ja que la disparitat ortogràfica de les fonts de lèxic bàsic fa la seva redacció lenta i feixuga. Si quan s'hagi acabat l'avaluació té els estàndards necessaris, també fóra bo de presentar-lo a article de qualitat.

Vilallonga · (digui digui) 15:29, 5 set 2006 (UTC)

Pasqual/monobook.js[modifica]

Bé, em serviràs de conill d'Índia. Un moment -faré uns canvis als mòduls- i et dic que has de fer... –Pasqual · bústia 19:04, 5 set 2006 (UTC)

Encara no està, però volia dir-te si em pots ajudar en pensar un nom, a mi allò de Monobook-Suite no m'acaba, millor alguna cosa en català. Bé prepara't per a incloure dos nous mòduls... –Pasqual · bústia 19:12, 5 set 2006 (UTC)
Ja ho tinc

Ja pots afegir-te les següents línies al teu monobook, al apartat de iniciant:

inclou ("","","Inici")
inclou ("","","funcions")

inclou ("","","enllaços")
inclou ("","","cercadors") /*afegiré més tard un enllaç per a un traductor*/
inclou ("","","botons") /*encara no està acabat, falten adaptacions/traduccions s*/

Al final, a l'apartat de funció base afegeix

var usuari = new Object()
usuari.nom ='Pepetps' /*això és provisional, de moment has de posar el teu nom*/

Vés provant-ho i ja em diràs alguna cosa, de moment no et personalitzes res i em dius que opines del que tinc jo. –Pasqual · bústia 19:51, 5 set 2006 (UTC)

Ja veig que estàs d'examens...
Ahir, una vegada més et vaig contestar a la meua discussió, et deixe a continuació la meua resposta:
No sé que dir-te... A mí m'ixen bé, però hi estic treballant, fent-hi traduccions, encara que m'imagine que és cosa del servidor, que no et pot mostrar les imatges... A mi ja m'han aparegut dos missatges per, com no la saturació, i és que la wiki rep massa visites! Crec que és aixó. De fet jo no veig la viquibola. Acabe de comprovar si es tractava del codi eliminant l'enrutament als mòduls, i res de res, seguisc sense veure-la. –Pasqual · bústia 21:50, 8 set 2006 (UTC)
A nit reflexionant, vaig recordar que vaig canviar algunes URL que feien cap a la Viqui en castellà per l'URL a la Viqui en català, potser que hi haja alguna cosa mal en eixe sentit. Intentaré trovar-les als Commons. Però ja et dic que és una mica estrany perquè jo sí que les veig totes.
Bé, i agrair-te el teu commentari! fa l'ullet
Espere que tingues un poc de paciència amb mi perquè com ja t'he comentat això està en procès i no està tot a punt.
No deixes d'aportar observacions noves i suggeriments.
Per cert, el navegador que utilitzes és el FireFox? He vist que tens els dos, hi ha cap diferència? –Pasqual · bústia 15:50, 9 set 2006 (UTC)

Les següents imatge te les deixe per a que em digues si, així, les pots veure. És estrany, he vist que les url que vaig canviar eren les deu primeres, les que van abans de la ratlla. Les altres es carreguen des de Commons, Vriullop m'ha dit que va tindre problemes el primer dia però que ara les veu totes. –Pasqual · bústia 21:28, 9 set 2006 (UTC)

Contribucions[modifica]

Hola Pepetps, Fa uns dies que m'he decidit a començar a contribuir amb una mica de mètode. El meu camp per formació és la bioquímica, tot i que biologia en general, botànica, geologia, química,... també m'apassionen. I la formació en línia! M'agradaria algunes orientacions per no fer feina debades. Per exemple, havia començat per un article a l'atzar que vaig trobar pobre (flor i d'altres), després, a partir de suggeriments d'alguns viquipedistes, vaig anar al portal de biologia, a la secció articles demanats (Lamarck). Llavors m'he adonat que això de les categories de biologia està molt verd i m'estic plantejant de començar a traduir-les del portal anglès (de fet ja he començat amb biolgia evolutiva i biòlegs evolutius). Això no obstant trobo a faltar algú amb més experiència amb qui coordinar-me una mica. Suposo que el lloc és el portal de biologia, però sembla que ets tu qui el manté principalment, no? --Irene Pelegrí 07:12, 8 set 2006 (UTC)


gracies per la teva benvenguda, its nice to be here. Usuari:Boynamedsue

Portada[modifica]

Si entro com usuari --Allman 12:03, 17 set 2006 (UTC) puc veure la portada de la Viqui catalana, però sense acreditar-me no.

Què ha passat amb classicisme algú l'ha esborrat?

--Allman 12:03, 17 set 2006 (UTC)

RE:Títol de les taules de ciutats extrangeres[modifica]

Hola Martorell. El nom de la ciutat en les infotaules de ciutats extrangeres s'ha de posar només el nom local. Està així en totes les plantilles, això m'ho va dir en Llull i crec que s'hauria de respectar el que es va decidir. Pots veure-ho a els articles on hi ha la infotaula de ciutats alemanyes. Adéu. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 20:44, 17 set 2006 (UTC)

Home, jo pense que en una enciclopèdia en valencià, s'ha d'esmentar l'exònim tradicional en valencià. No sé, jo he seguit el mateix criteri que vam fer, per exemple, amb Oriola, Torrevella o Sogorb, on s'hi inclou l'exònim, però esmentant, també, l'endònim local. --Joanot Martorell 20:47, 17 set 2006 (UTC)

Unificació de plantilles[modifica]

Pepet, en què us puc ajudar amb les plantilles? per on aneu ara mateix? Ebrenc 15:16, 20 set 2006 (UTC)

Creus que hem de conservar els mapes de localització respecte la Franja? Jo ara mateix optaria per treure'ls, sobretot a causa de la discutida definició dels límits més septentrionals (i perquè havent estudiat més el tema veig que m'hi vaig equivocar i els hauria de canviar; no disposava de prou informació com per fixar límits interiors als municipis...). Bé, una feinada! A veure què puc fer. Intentaré a veure si em surt posar-ne dos, com en el cas del PV (a l'esquerra el de la comarca respecte de l'Aragó, i a la dreta el del municipi rectecte de la comarca). M'hi poso Ebrenc 15:42, 20 set 2006 (UTC)
Potser més endavant lo de la plantilla "if"; ara mateix seria no informació obsoleta, sinó errònia. Ebrenc 15:51, 20 set 2006 (UTC)

Portal Arts Visuals[modifica]

Bona feina al portal. Gràcies, jo no me´n sortia. Per motius de coherència borraria la categoria Belles Arts de la portada de la Wiki i hi posaria la categoria Arts visuals.

  • Belles Arts segons la definició inclou música, literatura, cinema... Algunes d'aquestes categories ja apareixen a la portada.
  • Belles Arts actualment s'utilitza més per definir uns estudis que no el conjunt de les arts.

--Allman 13:23, 22 set 2006 (UTC)

Sí havia oblidat l'? del Sabies que...?
A mi em va bé l'actual portada. Però crec que Arquitectura - Arts visuals - Arts aplicades és millor.
  • Si resta Arts a la portada dona entrada a Música i Literatura que ja tenen entrada per Culura i oci i Lletres
  • En aquest moment Tècniques artístiques està molt verd i desanima una mica entrar per aquí.
Ara complico la cosa: Amb Arquitectura - Arts visuals - Arts aplicades l'única entrada que es perd és Arts gràfiques. Estrictament, Arts visuals inclou: Arquitectura, Arts aplicades i Arts gràfiques, però per una sèrie de prejuducis es prefereix diferenciar categories. Així que sigui com sigui OK --Allman 19:03, 22 set 2006 (UTC)

Infotaula universitats[modifica]

Gràcies per fer la infotaula d'universitats. Ara mateix em poso a modificar l'article sobre la universitat d'Orleans. Si tinc algun problema ja et demanaré consell. Salut, Manu bcn 10:11, 23 set 2006 (UTC).

Bé, ja hi ha posat la infotaula. L'únic problema és que les universitats franceses no tenen sigles, al contrari del que passa aquí, així que em surten els parèntesis sense res a dins. No sé com es podria solucionar. --Manu bcn 10:40, 23 set 2006 (UTC)
T'asseguro que no en té cap perquè hi vaig estudiar al curs 2003-2004 i en tot l'any no vaig veure que s'utilitzessin cap mena de sigles. Acabo de consultar el seu web i tampoc no hi surten. Juraria que a França no és gaire comú que les universitats facin servir sigles. --Manu bcn 10:53, 23 set 2006 (UTC)

Plantilla:Usuari de la Ouiquipedià[modifica]

Proposta d'esborrat de la pàgina Plantilla:Usuari de la Ouiquipedià[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, la pàgina «Plantilla:Usuari de la Ouiquipedià», que heu fet o en la que heu col·laborat significativament, ha estat proposada per a ser esborrada.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir les normes i polítiques a Viquipèdia:Esborrar pàgines. No us ho prengeu com una qüestió personal, intenteu entendre el motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Manu bcn 17:09, 23 set 2006 (UTC)

Plantilla:Juliol article de Occitània[modifica]

Proposta d'esborrat de la pàgina Plantilla:Juliol article de Occitània[modifica]

Paperera
Paperera

Hola, la pàgina «Plantilla:Juliol article de Occitània», que heu fet o en la que heu col·laborat significativament, ha estat proposada per a ser esborrada.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés podeu llegir les normes i polítiques a Viquipèdia:Esborrar pàgines. No us ho prengeu com una qüestió personal, intenteu entendre el motius i demaneu-ne aclariments si cal.

Espero que entenguis que no és res personal, simplement que vist els problemes que hi ha hagut aquests darrers dies per accedir a la Viquipèdia és millor desfer-nos d'aquelles plantilles que ja no es facin servir i/o que continguin faltes d'ortografia. Salut, Manu bcn 17:23, 23 set 2006 (UTC)

M'havia oblidat de donar-te les gràcies per haver carregat el logo de la universitat d'Orleans. Jo no ho havia fet perquè no tinc gaire clar com funciona això de l'ús legítim. Novament salut, Manu bcn 17:43, 23 set 2006 (UTC).

Enhorabona[modifica]

Aclaparadorament, ja ets administrador. Felicitats! Vilallonga · (digui digui) 21:04, 25 set 2006 (UTC)

Tahitià: Article de qualitat[modifica]

Company,

L'article sobre la llengua tahitiana, després de passar una avaluació que ja hem tancat, ja es pot votar per a la seva qualitat.

Fins aviat,

Vilallonga · (digui digui) 21:46, 25 set 2006 (UTC)

P.S.: Ui, l'administració, quina por! Et puc copiar el sistema de canvi d'imatges de cada mes que tens posat?

Hehehe, la millor pistola de tota la viqui! Nono, és broma poma. Ara ja hi ha imatges. Vilallonga · (digui digui) 22:07, 25 set 2006 (UTC)

Copió![modifica]

He vist que has tornat a copiar el meu monobook! he he!

T'he deixat una versió més lleugera a la pàgina de discussió del teu monobook.js, on he eliminat funcions que es repetien (inclou(), carrega() i inc(), eren pràcticament idèntiques).

Prova'l pot ser que no et carregue el teu PrevInst, si és així caldran unes quantes modificacions, que seran molt útils, en tot cas per a futures millories. Així que no trigues en comunicar-me el teu resultat. Hi ha una nova eina incorporada als Viquiestris! El corrector ortogràfic de Razor! –Pasqual · bústia 11:46, 26 set 2006 (UTC)

Jo també copio[modifica]

Company,

T'he copiat l'estructura de la columna de les etiquetes i les imatges per a la meva pàgina. El que passa és que la distància entre etiquetes és massa gran i no trobo el problema que m'impedeix que es trobin a una distància menor entre elles. M'hi podries fer un cop d'ull SUP?

Moltes gràcies,

Vilallonga · (digui digui) 20:57, 26 set 2006 (UTC)

P.S.: Ara et copiaré el monobook.js

Iep, novoadmin! Em pots donar un cop de mà, plis? Vilallonga · (digui digui) 18:22, 28 set 2006 (UTC)
Merci company. Jo també m'hi vaig estar trencant les banyes i no vaig trobar el què. Vilallonga · (digui digui) 18:47, 28 set 2006 (UTC)

Viquiestris[modifica]

El tema de les icones el tinc una mica abandonadet. Justament el de destrucció el vaig crear jo i em va costar prou. Tinc pensat per al de cerca i reemplaça afegir-ne un amb els binoculars, ja que la lupa es gasta per al la previsualització.

Tens idea de quina URL s'empra per a les recerques al TermCat?, és difícil accedir-hi, però en tot cas li ho comente al Vriullop que em va donar els de diccionari multilingüe de l'EC i el del conjudador de verbs. Sé per exemple que és impossible accedir al DCVB.

El tema del corrector ortogràfic es devia a que no li vaig posar una funció que carregara el mòdul per a tots, de manera que soles m'era accessible a mi, ara ja ho he deixat per a tots, actualitza la teua memòria cau i veuràs com en mode d'edició apareix un botó sota el de desa la pàgina, amb el rètol de ortografia.

Per cert, l'assumpte dels botons ja s'ha solventat, resulta que estavem agarrant imatges de la Viqui en francès que havien eliminat. –Pasqual · bústia 21:56, 26 set 2006 (UTC)

I gràcies pels teus comentaris! fa l'ullet –Pasqual · bústia 22:46, 26 set 2006 (UTC)
He afegit un nou mòdul: el commutador d'estat. Per que no hi hagen incompatibilitats i funcions repetides és millor que tragues les funcions que carreguen els mòduls de Martorell, ja et deixe els canvis a la teua pàgina de discussió. –Pasqual · bústia 00:01, 28 set 2006 (UTC)
El DCVB està protegit contra els accessos exteriors, i la mesura del TermCat és similar (crec). El posar un botó que no ens deixa directament a la paraula escollida podria suposar algun error, tècnicament, posar una URL inexistent no és molt correcte, millor el fique als viquienllaços, també hi podria haver un per al DCVB.
Que vaja bé la feina... fa l'ullet –Pasqual · bústia 19:24, 28 set 2006 (UTC)

administrador[modifica]

Ja ets administrador.

Plàcid Pérez Bru 21:58, 26 set 2006 (UTC)

Primer que res EnHoraBona! –Pasqual · bústia 22:45, 26 set 2006 (UTC)

Moltes felicitats!SMP (d·+) 10:30, 27 set 2006 (UTC)

Enhorabona per l'ascens!--Lohen11 10:48, 27 set 2006 (UTC)


Plantilla per al hr[modifica]

Volia posar un enllaç a la plana web de la ciutat de Vodnjan i he trobat que defineixen el seu idioma Hrvatski, que he vist que és com anomenen els croates el serbocroata. He trobat la plantilla "sr" (serbi), que semblaria suficient, però no sé si interessaria crear la de "hr" i definir-la serbocroata? o croata?. Eliminar "sr" i crear una "sb"? Com que he vist que ets l'autor principal de l'article, segur que en sabràs més que jo (i si això ja es va discutir temps endarrera, perdona la consulta). Jordi Roqué 15:27, 28 set 2006 (UTC)