Vés al contingut

Usuari Discussió:Salvadorbomber

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, Salvadorbomber! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

Salutacions cordials

--Beusson (disc.) 22:51, 3 març 2014 (CET)[respon]

Insertar un document escanejat[modifica]

Hola Salvadorbomber! Per incloure un document escanejat (o, en general, qualsevol mena de document extern) es fa via Commons, una mena de dipòsit centralitzat de materials que usen totes les viquipèdies en diferents idiomes. Per accedir-hi, pots clicar l'enllaç "Càrrega a Commons" que tens a la columna de l'esquerra d'aquesta pàgina, a l'apartat d'Eines.

Has de tenir en compte, però, que no tots els materials són admissibles per a ser carregats a Commons (o per a ser usats a la viquipèdia, igualment). Han de ser fitxers lliures de drets legals o amb una llicència Creative Commons Atribució/CompartirIgual (CC BY-SA). Això, traduït de forma molt generalista, vol dir que o el document l'has fet tu i l'alliberes de drets (i així hauràs de manifestar-ho en carregar-lo), o l'ha fet un conegut teu (i ell específicament l'allibera de drets), o aquests drets han caducat perquè han passat setanta anys de la mort de l'autor. O té una llicència de les admeses, però d'aquests documents n'hi ha relativament pocs en el mercat.

Ull amb la reproducció d'obres artístiques: la foto d'un quadre de Picasso, per exemple, requereix els setanta anys de la mort de Picasso i els setanta anys de la mort del fotògraf; la reproducció d'un enregistrament de la Santa Espina ha de tenir en compte l'autor de la lletra, el de la música i els dels intèrprets que la gravaren. Si l'autoria no és coneguda ni fàcilment localitzable, es toleren imatges etc. més vells de cent anys, en l'assumpció que probablement tothom fa més de setanta anys que és mort. Per tenir una idea de què s'ha acceptat fins ara (però no en facis un dogma de fe, els depuradors de Commons són ràpids i implacables), veges les imatges per "Joan Maragall".

Perdona el "rollo", si t'ha semblat massa informació de cop. Per qualsevol cosa o si tens dubtes sobre un els drets d'un document concret, pots deixar-me missatges a la meva pàgina de discussió. Salutacions cordials, i ànims en la tasca! Jordi Roqué (Discussió) 09:30, 6 març 2014 (CET)[respon]

Primeres proves[modifica]

Hola Salvadorbomber! Veig que ja has començat a fer unes primeres proves amb la "Companyia de Bombers de Capellades". Molt bé. Ara que, veient el tema que has triat, pot ser que algun usuari de la viquipèdia qüestioni la rellevància del concepte. Per entendre'ns, encara que la viquièdia és plena de biografies de metges, no tots els metges poden tenir article a la viquipèdia; i això seria independent de que fossin bones persones o metges honrats: se suposa que tots els metges han de ser les dues coses. Per tenir una referència de què s'accepta a la viquipèdia, es van fer unes normes d'admissibilitat genèriques i unes de concretes per associacions que et poden servir de guia. En síntesi, si aquesta companyia de bombers no és "famosa" en el sentit que li hagin dedicat llibres, o hagi rebut premis, o tingui carrers dedicats, hom podria objectar (encara que sigui injustament) que aquest article de la viquipèdia només s'hauria escrit per donar-li fama, i no per reconèixer una fama que ja tenia. Això no voldria dir -si fos el cas- que no es pogués parlar d'aquests bombers: podria ser un apartat de l'article Capellades, per exemple. Salutacions cordials, i ànims en la tasca, Jordi Roqué (Discussió) 01:32, 9 març 2014 (CET)[respon]