Usuari Discussió:Victoriapedestre

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, Victoriapedestre! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

--Carles (enraonem) 23:43, 6 oct 2015 (CEST)[respon]

Drets d'autor, còpies i traduccions[modifica]

Recorda: Si tradueixes un article d'una altra viquipèdia, encara que només sigui un fragment, cal reconèixer-ne els autors originals posant la plantilla {{traduït de}} a la pàgina de discussió de l'article. Pots seguir l'enllaç per veure les instruccions de la plantilla. --Kette~cawiki (disc.) 22:00, 6 maig 2020 (CEST)[respon]

Has sentit parlar de la plantilla "Modificant"? Em refereixo a Maria Forteza[modifica]

@Victoriapedestre: L'avís que he posat a Maria Forteza diu «Aquesta pàgina s'està modificant activament en aquest moment. Espereu abans de fer-hi modificacions per no provocar conflictes d'edició. Al cap d'unes hores d'inactivitat podeu treure aquest avís o substituir-lo per {{inacabat}}» (el subratllat és meu). Jo l'he deixat a les 17:05 i, encara no havien passat cinc hores, hi has entrat "a saco". A més d'una falta de cortesia viquipedista, considero que hi has fet unes quantes "destrosses":

  • Has eliminat la plantilla {{Infotaula persona}} que havia posat expressament i per a la qual ja m'havia preocupat de posar dades a WikiData (saps de què et parlo?). Ja l'han reposada!
  • El canvi de la introducció no té cap justificació. El fet que la porta a aquesta enciclopèdia no és "que fos directora de cine" (no se sap que fes cap altra pel·lícula). Què vol dir «així com la primera realitzadora del cinema sonor espanyol»? (el subratllat torna a sers meu). Per a més inri, la frase que jo havia posat, «està reconeguda com l'autora de la primera pel·lícula sonora dirigida per una dona a l'estat espanyol», quasi coincideix amb la que utilitza la publicació El Salto, que tu fas servir de referència, en parlar de Rosario Pi («Hasta la fecha, Rosario Pi ha sido reconocida como la primera mujer en dirigir una película sonora en España»), frase que jo no havia vist i que apareix literalment exacte en l'article de l'Academia..." (qui a copiat a qui?).
  • En les biografies, tot i que el títol de l'article sigui el nom "curt" amb que es coneix el personatge, és mol freqüent posar ja, en la introducció, el nom complet, com havia fet jo.
  • Interpreto que bases la biografia en una "hipòtesi", que no em sona haver vist, segons la qual hauria fet més pel·lícules («L'únic film recuperat fins al moment dirigit per Forteza»). Tens alguna font fiable que ho afirmi?
  • Comets la imprudència de situar, encara que sigui amb interrogant, la seva mort al Brasil. Per sort algú ho ha arreglat... tot i que sense cap base per afirmar que va morir a Mallorca!
  • Posar una referència que no dona suport a l'afirmació referenciada és una "falta" que s'està estenent a la nostra Viquipèdia i que estem intentant erradicar. A l'article que cites de El Salto, en cap moment es parla de "Helena Cortesina, Ana Mariscal o Margarita Alexandre".
  • No s'entén per quin motiu poses l'article del web de l'Academia de las Artes y las Ciencias cinematográficas a enllaços externs quan no és més que un article com els altres. Tindria sentit si en el web hi hagués una fitxa, o similar, sobre ella!
  • Tractant-se d'obra única (fins que es demostri el contrari), no sembla que hi hagi d'haver una secció "Obra".

Tot plegat ho he detectat fa estona, el passat vespre, quan anava a reprendre la feina en l'article. Ara ho deixo i demà ja em dedicaré a "refer i corregir" tot el que pugui, com també l'afirmació «Cap als anys quaranta, la parella es trasllada a Lisboa per viatjar després a Brasil» que altres fonts desmenteixen (... en 1951 cuando él decidió dar el salto a las Américas. Pero sin ella). Aprofito per destacar que la frase de la referència («En los años 40 la familia se traslada a Lisboa») no diu res de Brasil. Això està en altres llocs... i he de reconèixer que jo també hi hauria caigut fent cas del «Ya en los años 40 se trasladaron a Lisboa, para después viajar a Brasil» de l'article d'Elena Vallés al Diario de Mallorca que tu també has fet servir (i que ja ha "volat").

--FranSisPac (disc.) 04:24, 7 maig 2020 (CEST)[respon]

P.S. Estaria bé que creessis la teva pàgina Usuaria:Victoriapedestre. Veig que edites des del 2015!

@FranSisPac: he vist aquestes edicions i he pensat que editàveu junts l'article a l'estil «mentor i aprenent», per tant no he fet res. Hem sap greu i, a més ara que ho dius, sí, he vist que edita des del 2015, per tant no és cap novell/a. Disculpa.--Kette~cawiki (disc.) 11:08, 7 maig 2020 (CEST)[respon]
És el primer cop que edito en una pàgina de discusssió. Perdoneu els errrors. (sic)
{resp|Victoriapedestre}} Aquest editor no té res a veure amb mi. Em sap greu que se l'hagi vinculat a aquesta discussió.
[AVÍS: Això és una "reconstrucció" de la rèplica posada per Victoriapedestre (disc.) 13:57, 7 maig 2020 (CEST).]--FranSisPac (disc.) 16:49, 11 maig 2020 (CEST)[respon]
@Victoriapedestre: Em sorprèn la teva resposta, que no havia vist fins avui (veure NOTA). Si segueixes aquest enllaç podràs veure l'edició feta "pel teu usuari" el passat 6 de maig a les 21:31, i si allà cliques al "Edició següent" tindràs la segona edició, la de les 21:34. Si no has estat tu, et trobes en un cas d'usurpació d'identitat i hauries de fer alguna cosa!.

NOTA: aquí poso la plantilla {{resp}} (equivalent a la {{ping}}) per "assegurar-me" que reps avís de la meva resposta, però en principi no caldria tractant-se de la teva pròpia pàgina de discussió. Té sentit quan impliques algú des d'una pàgina de discussió que no és la seva. El que tu hauries d'haver posat és "{{resp|FranSisPac}}" (mira "Plantilla:Resposta a"). Si em permets alguns consells relacionats amb l'edició (primera) que has fet aquí, obre una secció ("afegeix un tema") aquí mateix i em poses el "resp"... i segueixo demanant que activis la teva pàgina d'Usuari/a; resulta incòmode interactuar amb algú "no identificat". Gràcies.
(@Kette~cawiki: c.c.)
--FranSisPac (disc.) 17:21, 11 maig 2020 (CEST)[respon]