Vall del Severn

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaVall del Severn
Imatge
TipusVall Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaWest Midlands (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Map
 52° 30′ N, 2° 18′ O / 52.5°N,2.3°O / 52.5; -2.3

La Vall del riu Severn, en anglès: Severn Valley és una zona rural de l'oest d'Anglaterra, a través de la qual discorre el Riu Severn i hi funciona el ferrocarril a vapor del Severn Valley Railway. Comença, en el seu punt més al nord a Bridgnorth, Shropshire i discorre cap al sud durant 26 km fins Bewdley, Worcestershire en el bosc Wyre Forest.

Aquesta zona està a uns 40 km a l'oest de Birmingham dins la regió de West Midlands.

També s'anomena Vall del Severn les zones al voltant del riu Severn fins a Gloucester pel sud i fins Ironbridge al nord.

Història[modifica]

El Severn Valley estava governat per Ceawlin de Wessex després de la Batalla de Deorham l'any 577 com a part del Regne de Hwicce. L'any 628, la victòria de Penda de Mercia en la Batalla de Cirencester va fer que ell governés la Vall del Severn.

Geologia[modifica]

Aquesta zona té canals ràpids d'aigua envoltats per una petita plana d'inundació i discorre entre turons arbrats. Les ribes són sorrenques i fan difícil bastir-hi ponts que aguantin molt de pes.[1][2]

Poblacions[modifica]

Des de Bridgnorth i cap al sud hi ha les següents poblacions:

Referències i enllaços externs[modifica]

  1. «Successful construction with PERI: Highley Alveley Bridge Refurbishment». PERI GmbH, gener 2007. Arxivat de l'original el 3 d’agost 2008. [Consulta: 29 juliol 2009].
  2. «Highley Forum articles on mines and miners: Alvelely Colliery Bridge». Discover Shropshire. Arxivat de l'original el 1 de desembre 2008. [Consulta: 29 juliol 2009].