Ventríloc (còmics)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeVentríloc
Tipuspersonatge humà de ficció
personatge de còmic Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraDetective Comics Modifica el valor a Wikidata
Universunivers DC Modifica el valor a Wikidata
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciónarcotraficant Modifica el valor a Wikidata
NacionalitatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
NaixementGotham Modifica el valor a Wikidata
Goodreads character: 983220

El Ventriloquist és el nom de tres personatges de ficció, supervilans que apareixen en còmics i altres mitjans publicats per DC Comics. Totes les versions del Ventriloquist són enemics de Batman, pertanyent al col·lectiu d'adversaris que formen la galeria de villans de Batman .

Andrew Sellon interpreta un personatge anomenat Arthur Penn a la sèrie de televisió Gotham. A la cinquena temporada troba el ninot Scarface i es converteix en el Ventriloquist.

Historial de publicacions[modifica]

Arnold Wesker[modifica]

El Ventriloquist original, Arnold Wesker, va aparèixer per primera vegada a Detective Comics # 583 (febrer de 1988) i va ser creat per John Wagner, Alan Grant i Norm Breyfogle.

A Detective Comics # 827 (març de 2007), un nou Ventriloquist, Peyton Riley , va ser presentat per Paul Dini i Don Kramer.

Al setembre de 2011, The New 52 va reiniciar la continuïtat de DC. En aquesta nova línia de temps, es va introduir un nou Ventriloquist anomenat Shauna Belzer , aparegut per primera vegada a Batgirl # 20 (juliol de 2013), creat per Gail Simone i Fernando Pasarin.

Biografia del caràcter fictici[modifica]

Arnold Wesker[modifica]

Un home suau i tranquil anomenat Arnold Wesker (el primer Ventriloquist) planeja i executa els seus crims mitjançant un ninot anomenat Scarface, amb el vestit i la personalitat d’un gàngster semblant a un psicòpata (complet amb vestit de pinya, cigarreta i una metralladora Tommy). El seu nom prové del sobrenom d'Al Capone, després de qui es modelitza Scarface.

Nascut en una poderosa família de màfies, Wesker desenvolupa un trastorn d’identitat dissociatiu després de veure assassinar la seva mare per matons d’una família rival. Creixent, la seva única sortida és el ventril•loquisme.

Showcase '94 # 8-9 estableix una història d'origen alternatiu: després d'una baralla de barroom en la qual mata algú durant un alliberament violent de la seva ira repressa, Wesker és enviat al centre penitenciari de Blackgate. És introduït a "Woody" - un maniquí tallat a les restes de l'antiga forca de Blackgatepel seu company de cel•la Donnegan - que el convenç d'escapar i matar a Donnegan en una lluita que cicatritza el maniquí, provocant així el naixement de Scarface.

Wesker deixa que la personalitat de Scarface faci la feina bruta, inclosos robatoris i assassinats. Es troba totalment dominat per Scarface, que el manxa i li degrada amb maltractament verbal (i fins i tot físic). Wesker és incapaç d’enunciar la lletra "B" en les seves paraules mentre llança la veu i les substitueix per la lletra "G" (per exemple, Scarface sol anomenar Batman i Robin "Gatman" i "Rogin").

Al 1995 a la història d'Enigma història Riddler: The Riddle Factory, es revela que un gàngster anomenat "Scarface" Scarelli una vegada que havia estat actiu a la ciutat de Gotham, tot i que aparentment havia mort molt abans de l'era de Batman. Un aspecte sobrenatural a Scarface es va insinuar en la història d’origen alternatiu de Wesker a Showcase ’94 # 8-9, quan el company de cel•la de Wesker crea el primer maniquí Scarface a partir de trossos de fusta de les restes de la forca de la presó de Blackgate. 2001's Batman / Scarface: Un psicodrama força això i demostra que el maniquí és responsable indirectament de dos accidents mentre se separa de Wesker (amb almenys una fatalitat). El maniquí també va conservar el seu impediment de parla mentre era operat per un jove i va semblar que fins i tot va mostrar consciència del seu nom durant aquest període.

El Ventriloquist és un dels molts villans de la galeria de Batman que s'ha de limitar a l'Arkham Asylum quan Batman el captura. Una sèrie d'esdeveniments especialment memorables sobre ell va tenir lloc durant la història de Knightfall, després que Bane destruís Arkham i alliberés els seus interns. Incapaç de trobar Scarface, el Ventriloquist utilitza un ninot de mitjons al seu lloc per poc temps (anomenat adequadament Socko). Després d'un mal equipat amb un company fugit Amygdala,[1] compra diversos titelles de mà que han de completar per a Scarface, inclòs un oficial de policia al qual es coneix com "cap O'Hara". Més tard, quan Wesker troba, efectivament, Scarface, Scarface i Socko es posen en desús fins a produir-se una parada, i els titelles es disparen els altres, deixant a Wesker inconscient i sagnant de les dues mans ferides.[2]

Referències[modifica]

  1. Detective Comics #659
  2. Detective Comics #664