Bane

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Per a altres significats, vegeu «Bane (grup hardcore)».
Infotaula personatgeBane

Disfressa de Bane
Tipuspersonatge de còmic
personatge humà de ficció
personatge animat
personatge de cinema de superherois
personatge de videojoc
personatge de sèrie de televisió
metahumà
mutant
anthropomorphic elephant (en) Tradueix
jaguar antropomòrfic Modifica el valor a Wikidata
Creat perChuck Dixon, Doug Moench, Graham Nolan i Dennis O'Neil Modifica el valor a Wikidata
Interpretat perJeep Swenson, Tom Hardy i Shane West Modifica el valor a Wikidata
Context
Present a l'obraBatman: Arkham City, Batman: Arkham Asylum, Batman: Arkham Origins, Batman i Robin, El cavaller fosc: la llegenda reneix, Batman: The Animated Series, The New Batman Adventures, Gotham i Batman: Hush Modifica el valor a Wikidata
Universunivers DC Modifica el valor a Wikidata
Primera aparicióVengeance of Bane, número-1 any 1993
EditorialDC Comics
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
Ocupacióartista marcial, químic, caçarecompenses, supermalvat, narcotraficant, terrorista, criminal, magnicida i vigilant de presó Modifica el valor a Wikidata
NacionalitatSanta Prisca (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
NaixementSanta Prisca (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata, valor desconegut Modifica el valor a Wikidata
Família
ParellaTalia al Ghul Modifica el valor a Wikidata
PareKing Snake (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Altres
HabilitatsMolta força, sana amb rapidesa.
Membre deSuicide Squad, Secret Society of Super Villains, Secret Six i Lliga d'Assassins Modifica el valor a Wikidata
Part deLos Seis Secretos, Ra's Al Ghul
RivalsBatman
Més informació
Lloc web oficialdccomics.com… Modifica el valor a Wikidata

Bane és un personatge de ficció de còmic que pertany a l'univers DC. És un dels enemics de Batman més coneguts, junt amb el Joker, Dues Cares o El Pingüí. La seva primera aparició va ser al còmic Batman: Vengeance of Bane #1 al 1993. Bane va ser reconegut com el número 34 a la llista dels Millors Malvats del Còmic de la Història, a la revista IGN.

Biografia de ficció[modifica]

Bane, va néixer a la presó insular de Santa Prisca, on el seu pare hi complia cadena perpètua, en aquesta presó només hi coneix la violència i, a mesura que creixia, augmentava la seva força física i el seu odi cap al món exterior.[1][2] Ell sempre entrenava a la presó i llegia llibres filosòfics. Al cap de vuit anys ja va matar el primer dels molts presos com ell.[2] Quan ja era gran va ser reclutat per fer un experiment amb la droga Venom, aquesta droga sintètica proporciona una força extrema, amb l'efecte secundari de demència.[2] Va ser l'únic que va sobreviure a l'experiment, i es va alliberar. Un dels seus moments més reconeguts a la història dels còmics és quan va trencar l'esquena a Batman, a la Batcova, axó va passar al còmic, Knightfall.[3] després de derrotar a Batman es va fer amo dels baixos fondos a Gotham Cyty, fins que va ser derrotat per Jean Paul Valley, aspirant a substituir Batman. Des de'aquell moment Bane, amb l'ajuda de Ra's al Ghul, no ha deixat d'amenaçar la ciutat de Gotham i el món sencer.

Poders[modifica]

La substància anomenada Venom, li dona a Bane, una increïble força i li permet de curar-se molt ràpid. A la lluita és un molt bon estrateg i domina diversos estils de combat, una altra de les seves característiques és la seva gran intel·ligència, que quan va estar a la presó, va aprofitar per estudiar i adquirir més coneixements.[2][1]

D'altres Mitjans[modifica]

El 1997, Bane va ser interpretat a la pel·lícula Batman & Robin pel conegut lluitador Robert Swenson, actuació que va ser molt criticada. El 2012, Tom Hardy va ser l'encarregat d'interpretar al Bane a El cavaller fosc: la llegenda reneix, com el principal antagonista.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Bane
  1. 1,0 1,1 T.Snider, Brandon. DC Còmics, La guia definitiva de personatges. Pag. 18. Barcelona: Timun Mas, 2013. ISBN 9788448008932.  (castellà)
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 «DC Secret Files» (en castellà). Arxivat de l'original el 19 de març 2014. [Consulta: 24 octubre 2013].
  3. Chuck Dixon; Graham Nolan. Knightfall. DC Comics, 1993. 

Bibliografia i fonts[modifica]

Enllaços externs[modifica]