Viber

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca
Infotaula de programariViber
Rakuten Viber new 2017 logo.png
Desenvolupador(s) Rakuten
Versió inicial 2010
Versió estable Microsoft Windows: 6.8.0 (17 maig 2017)
Escrit en Java, C, Python, C++ i Objective-C
Sistema operatiu iOS, Android, BlackBerry OS i Windows Phone
Tipus negoci, client de missatgeria instantània, softphone Tradueix i Telèfon VoIP
Més informació
Lloc web Web oficial
Facebook: viber Twitter: viber Instagram: viber LinkedIn: rakuten-viber
Modifica les dades a Wikidata

Viber és una aplicació per a Windows, Mac OS X, iOS, Android, Windows Phone, Blackberry, Nokia, Bada i Firefox que permet als usuaris fer trucades gratuïtes de telèfon i enviar missatges de text gratis a qualsevol persona que tingui l'aplicació instal·lada. Viber funciona en xarxes 3G i WiFi. Alguns mitjans recomanen no fer servir Viber a causa del poc respecte del dret a la privacitat dels seus usuaris, ja que Viber emmagatzema la informació sobre els contactes de l'usuari. La plataforma de Viber actualment compta amb una base de dades de 200 Milions d'usuaris actius.

Història[modifica]

Viber inicialment va ser llançat el 2 desembre 2010 exclusivament per a la plataforma iOS de l'iPhone com la competència directa de Skype. Posteriorment, el 2011, es va realitzar un pre-llançament per a la plataforma Android però amb un nombre d'usuaris restringit (50.000); la versió sense restriccions es va llançar el 19 de juliol de 2012. La versió de Viber per Blackberry, iOS i Windows Phone va ser llançada el 8 de maig de 2012. El 3 d'abril de 2013 es va llançar en la seva totalitat la versió final de l'aplicació per a tots els Windows Phone, ja que les versions anteriors per a aquests no permetien l'ús del servei de trucada gratuïta.

Categories i funcionament[modifica]

Entre les funcions principals de Viber es troben el servei de trucades i missatgeria de text gratuïtes entre usuaris Viber. També compta amb un servei de videotrucada però actualment el servei es troba en una fase Beta i compta amb altres característiques com l'intercanvi d'arxius com ara imatges i arxius d'àudio. A l'hora d'agregar contactes, la plataforma Viber el realitza de manera automàtica, de manera que si es té un contacte emmagatzemat al telèfon que utilitza Viber, s'afegirà.

Idiomes i localització[modifica]

Actualment Viber compta amb versions en 30 idiomes entre els quals es troba el català.

Viber Media és una empresa amb seu a Xipre i amb centres de desenvolupament a Bielorússia i Israel. L'empresa va ser fundada per l'empresari israelià Talmon Marco.