Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes/Arxius/2007/02

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Cafetera de febrer[modifica]

Als tecnicismes de la Taverna hi tenen lloc converses sobre qüestions tècniques del programari de MediaWiki, codis wiki, i afers relacionats amb qüestions informàtiques. Actualment es mostren les converses del mes de maig, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu dels tecnicismes per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius de febrer del 2007

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia

Canviar el nom dels enllaços del costat[modifica]

No sé si aquest és el millor lloc per preguntar això però m'he creat una pàgina web a www.IvanRadigales.net utilitzant MediaWiki i m'agradaria canviar el nom i la destinació d'algun dels enllaços de la part esquerra (on hi posa Pàgina principal, Portal comunitari, Actualitat...) per algunes de les seccions de la web. He mirat a l'ajuda del MediaWiki (meta:Help:Contents) però no he sabut veure com es feia.

A més, em sembla que la Viquipèdia no disposa de l'última versió del programa, ja que jo, des del meu lloc web, puc fer coses com ara restaurar TOTS els canvis d'un usuari o IP anònima amb un sol clic, cosa que m'ha semblat molt útil.

Gràcies per endavant!--Iradigalesc (discussions · +) 03:12, 4 febr 2007 (CET)

És a MediaWiki:Sidebar. Les funcions de reversió ràpida que dius són disponibles per a administradors.--VRiullop (parlem-ne) 11:31, 4 febr 2007 (CET)
Gràcies, ja ho he solucionat!--Iradigalesc (discussions · +) 20:13, 4 febr 2007 (CET)

Un altre, com és fa per assignar un codi a un projecte wiki diferent; p. ex. fer que en escriure [[n:Portada]] (n:Portada) s'accedeixi a les Viquinotícies i no calgui escriure <span class=plainlinks>[http://ca.wikinews.org/wiki/Portada n:Portada]</span> (n:Portada) per obtenir el mateix resultat.

Gràcies de nou!--Iradigalesc (discussions · +) 20:12, 5 febr 2007 (CET)

No en tinc ni idea d'això, ho hauries de mirar a mw:. Em sembla, però, que en tots els mediawiki es pot accedir a la Viquipèdia mitjançant wikipedia:ca:Portada i a Viquinotícies amb wikinews:ca:Portada.--SMP​·d​·+ 20:29, 5 febr 2007 (CET)
Ja ho vaig trobar, cal editar la base de dades tal com explica aquí. La comanda wikipedia:ca:Portada no estava definida per defecte. Curiosament wikinews:ca:Portada sí; pensava que la Viquipèdia era més popular! Ho poso per si més endavant algú es troba igual que jo.--Iradigalesc (discussions · +) 18:58, 6 febr 2007 (CET)

Petit canvi a la taverna[modifica]

Hola :-) he afegit a les capçaleres de la taverna un enllaç que porta a la taula de continguts de la taverna, per a millorar la navegació per aquesta. Sinó us agrada ho dieu i ho trec. --Joanjoc (discussió) 22:55, 5 febr 2007 (CET)

Dades a altres Viquipèdies[modifica]

Es poden usar plantilles tipus {{NUMBEROFARTICLES}} a altres Viquipèdies? em refereixo, que a l'article per exemple de la Viquipèdia en català a la versió anglesa, estaria bé tenir, com nosaltres, el nombre d'articles de la Viqui catalana. Però clar, si escric això del numberofarticles, am sortiran el milió i mig de les angleses. Es pot usar alguna cosa de l'estil {{:ca:NUMBEROFARTICLES}} o similars? Gràcies!--Xtv (que dius que què?) 02:20, 6 febr 2007 (CET)

No, no es pot, tot i que en algunes viquipèdies tenen un sistema de bots que actualitza constantment una certa plantilla on s'hi van desant totes aquestes dades. Només hauries de buscar si aquesta plantilla existeix a en:. Això ho pots veure a #Articles sobre altres Viquipèdies.--SMP​·d​·+ 13:56, 6 febr 2007 (CET)

Pàgines esborrades protegides[modifica]

Hola! Gràcies a l'adopció de la protecció en cascada ja no fa falta la plantilla {{pàgina esborrada}} per a protegir pàgines esborrades. Si voleu saber com funciona llegiu Viquipèdia:Títols protegits. En teoria {{pàgina esborrada}} no s'ha de tornar a fer servir però no la he esborrada per a algun cas especial. --SMP​·d​·+ 12:03, 12 febr 2007 (CET)

Femení en etiquetes[modifica]

Hola gent!! Tinc un dubte, i es que ahir vaig fer una nova etiqueta i m'agradaria que pogués ser utilitzada per als dos generes (per a nois i noies), i encara no sé com fer-ho. Algú que hagi fet més etiquetes, em pot dir que cal fer? (I si voleu, podeu fer-ho vosaltres mateixos, així em dieu que us sembla l'etiqueta que he fet).

L'etiqueta és la de "En Pràctiques", a "Viquipèdia:Etiquetes d'usuari/Relació amb la Viquipèdia"... Merci.maqroll 12:54, 12 febr 2007 (CET)

En general totes les etiquetes comencen amb «Aquest viquipedista ...» El que cal és escriure el codi Aquest{{{1|}}} viquipedista o Aquest{{{1|}}} [[viquipedista]] si voleu que estigui enllaçat.--SMP​·d​·+ 14:28, 12 febr 2007 (CET)

Editar els sabieu què[modifica]

He intentat editar el sabieu què d'avui i només he aconseguit anar a parar aquí [1], que sembla una pàgina en blanc. Com es fa per editar els sabieu què?--Pere prlpz 10:29, 14 febr 2007 (CET)

Aquí mateix, si cliques l'edita de sobre (i no el de la dreta, que no sé per què edita només una secció, no sé quina) edites l'anècdota.--Xtv (que dius que què?) 10:53, 14 febr 2007 (CET)
Ja he pogut. Suposo que es deu haver d'arreglar l'edita de la dreta o bé treure'l (és el que jo clicava i per això em sortia la pàgina en blanc).--Pere prlpz 15:42, 14 febr 2007 (CET)
Fet Fet! He tret l'enllaç confús de la dreta.--Iradigalesc (discussions · +) 16:58, 14 febr 2007 (CET)

Pàgines orfes[modifica]

Seria possible (suposo que s'hauria de demanar a meta, però primer sondejo per aquí) que les pàgines de desambiguació no comptin com a pàgines orfes? justament interessa que aquestes pàgines siguin orfes! És més, estaria bé també tenir una pàgina especial per les pàgines de desambiguació no orfes per tal de poder-les orfanar...--Xtv (que dius que què?) 12:23, 18 febr 2007 (CET)

em sembla bona idea, cal una categoria apart com tu dius --barcelona 16:20, 19 febr 2007 (CET)
Aquí en Vriullop ja ha donat una possible solució al problema. Però clar, hi ha alguns milers de pàgines de desambi, i no em veig amb cor d'afegir-les totes manualment a la llista. Em sembla que usaré un programa (SQL) per generar una pàgina automàticament amb totes les pàgines de desambi (i així no seran orfes) i crearé un Viquiprojecte que consisteixi a revisar que no vinguin enllaçades de cap article (és a dir, que totes les desambi siguin semi-orfes (i dic semi perquè la meva pàgina les apuntarà)). Però bé, de moment he d'aprendre a fer anar l'SQL... hehehe.--Xtv (que dius que què?) 16:41, 19 febr 2007 (CET)

Hi ha la dicussió dicussió que us pot interesar participari. Jordi Coll Costa 22:06, 11 març 2007 (CET)[respon]

Informació del MediaWiki[modifica]

Hi ha algú disposat a ajudar-me en la realització de

  • un apartat d'ajuda del MediaWiki ¿Què és? ¿Com és?
  • un espai d'informació del procés de traducció al català del MediaWiki

Són assumptes que m'interessen encara que desconec força--Allman 13:03, 19 febr 2007 (CET)

El primer punt no l'acabo d'entendre. Sobre el segon punt es porta a terme a través de bugzilla: i sobretot des d'una wiki especial del MediaWiki. Si vols col·laborar-hi parla amb en Toniher o envia'm un email a Special:Emailuser/SMP. --SMP​·d​·+ 17:42, 20 febr 2007 (CET)

Bots per a Commons?[modifica]

Sabeu si hi ha bots que enllacen els articles de la Wikipedia amb els de Wikimedia? O els enllaços s'han de fer manualment? Gràcies, --Casaforra (parlem-ne) 20:22, 21 febr 2007 (CET)

M'apunto a preguntar el mateix, i de pas, pregunto també si hi ha manera que els bots posin interwikis a les pàgines d'usuari.--Pere prlpz 20:31, 21 febr 2007 (CET)
Els enllaços es fan amb les plantilles de Categoria:Plantilles de projectes germans. No estan sistematitzats i no he vist cap bot que ho faci. Normalment els bots interwiki es dediquen als articles i deixen de banda els altres espais de noms.--VRiullop (parlem-ne) 20:37, 21 febr 2007 (CET)
Sembla que s'està decidint a Mediawiki sobre la possibilitat que tots els usuaris puguen tenir el mateix malnom en tots els projectes, és el que ha dut a Alonso a canviar-se el nom pel de Dúnadan, però un bot per a relacionar comptes d'usuaris en diferents projectes sembla molt complicat poder comprovar que siga el mateix. Molts usuari no completen els seus comptes amb suficient informació per poder comprovar-ho i el que ho fan, normalment ja afegixen els interwikis. –Pasqual · bústia 23:57, 21 febr 2007 (CET)

Home, a mi em sembla que quan et crees la pàgina d'usuari tu mateix has de preocupar-te de posar-hi els interwiki que t'interessen... --SMP​·d​·+ 15:06, 22 febr 2007 (CET)

Sí, com a qualsevol article, però estaria bé que a mida que un vagi creant pàgines d'usuari en diferents viquipèdies, els bots s'encarreguessin d'anar afegint els interviquis que falten.--Pere prlpz 16:59, 22 febr 2007 (CET)

Dénia a Commons[modifica]

Hola,

m'he posat a enllaçar els articles de pobles valencians a la wp:ca amb els corresponents articles o categories de Commons.

Però m'he trobat amb el de Dénia:

Què fer? --Casaforra (parlem-ne) 16:23, 22 febr 2007 (CET)

El millor seria ordenar-ho a commons (assegurar-se que tots els arxius estessin a la categoria o bé a l'article) i ellaçar al més complet dels dos. A més, es pot mirar els fitxers que surten cercant Dénia (http://commons.wikimedia.org/wiki/Special:Search?search=Denia&fulltext=Cerca), que són més que els que hi ha a l'article i la categoria, i categoritzar-los si s'escau. Si després d'això encara queden ganes de col·laborar a commons i es coneix mínimament Dénia, es pot arreglar l'article posant una descripció a sota de cada foto.
Ara bé, si no tens ganes de fer res de tot això, jo enllaçaria a la categoria, ja que a l'article hi ha menys imatges i tampoc hi ha cap explicació que aporti res.--Pere prlpz 16:58, 22 febr 2007 (CET)
Al contrari, jo enllaçaria a la pàgina perquè total, aquesta és dins de la categoria i perquè normalment s'enllacen pàgines amb pàgines i categories amb categories.--SMP​·d​·+ 17:11, 22 febr 2007 (CET)

Plantilles[modifica]

Com es fa una plantilla? jo voldría fer una plantilla nova amb 4 imatges... 2 de localització y 2 per als simbols dels municipis de la Regió de Múrcia.

N'hi ha algun manual? Gràcies --Assarbe 11:36, 23 febr 2007 (CET)

El que hi ha ara per ara és Viquipèdia:Viquiprojecte Municipis d'Espanya, però aixó està en revisió a Viquiprojecte:Unificació de plantilles.--VRiullop (parlem-ne) 16:30, 23 febr 2007 (CET)