Viquipèdia:La taverna/General/Arxius/2007/02

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Terrassa de febrer[modifica]

A la secció general de la Taverna són benvingudes les participacions sobre afers de la Viquipèdia en general que no troben lloc a les seccions definides. Actualment es mostren les converses del mes d'abril, però si voleu recuperar converses d'un mes anterior, inactives o antigues, busqueu-lo a l'arxiu de la secció general per a copiar-lo sencer i portar-lo ací, inserint-lo al final amb la vostra nova intervenció.
Mostra la taverna sencera | Actualitza | Amunt | Inicia un nou tema


Icona d'una tassa de cafè Taverna de la Viquipèdia

Arxius de febrer del 2007

Icona d'una nota enganxada en un tauler Novetats
Icona de globus de diàleg Polítiques
Icona d'eines manuals Tecnicismes
Icona d'un paraigua Propostes
Icona d'un globus de diàleg amb un interrogant Ajuda
Icona d'una flor General
Icona d'una càmera fotogràfica Multimèdia

Fusió de les amèriques[modifica]

Hi ha moltes categories que estan dividides en "Amèrica del Nord" "Amèrica central", "Amèrica del Sud". Sigui del tema que sigui. Proposo deixar d'aplicar aquesta divisió i que totes les categories siguin "Amèrica" i prou. No seria una categoria amb més elements que "Àfrica", "Àsia" o "Europa". És cansat que per qualsevol cosa hagis de picar sempre "encara un altre cop" per arribar a la categoria. No crec que hi hagi necessitat d'anar-ho dividint absolutament tot en aquestes tres categories. A més ara queda menys clar quina és la categoria de geografia del continent, si es compara amb els altres continents. Geo 20:53, 3 febr 2007 (CET)

Categories com Categoria:Estats d'Amèrica del Nord em semblen més nosa que servei. Geo 20:57, 3 febr 2007 (CET)

estic d'acord, a més a més llavors Amèrica central on la posem?--barcelona 10:50, 4 febr 2007 (CET)

Gelera[modifica]

Algú sap distingir a ull una glacera d'una gelera? Imatge Discussió:Gelera.jpg. Gràcies.--Xtv (que dius que què?) 03:59, 4 febr 2007 (CET)

Jo preguntaria a algun dels que habitualment editen articles de muntanyes si reconeixen quina gelera/glacera és i hi tornaria a posar la mateixa, si la trobem.--Pere prlpz 14:25, 12 febr 2007 (CET)

Ciències Ambientals[modifica]

-- Hola! no sabia on adreçar-me (sóc nou a la viqui). Resulta que he començat un nou article sobre les Ciències ambientals (en sóc estudiant i trobo inadequat l'enllaç directa que hi havia fins ara a "ecologia").

Doncs bé, que no sé gaire com encabir-la al portal de ciències. Sens dubte es tracta d'una ciència natural, però no encaixa en les categories rígides de les ciències "tradicionals".

És una ciències nova, molt tranversal, i que té raó de ser per l'objectiu: el medi ambient. I no per la branca de la ""sagrada"" ciència que es profesa, ja que de fet els ambientòlegs estudiem quasi de tot..

En fi que agrairé idees i col·laboracions per l'article. De fet és el primer que faig de 0; --Planvi 16:38, 4 febr 2007 (CET)

Problemes[modifica]

He escrit, no sé bé on, que un tal Tomatej m'ha assignat un IP (que no sabia ni què era fins fa 5 minuts) i m'ha bloquejat quan miro pàgines en castellà. Agraïria un ajut ja que no sé ni qui és aquest senyor/a ni el motiu pel qual en dona un IP i m'acusa de vandalisme (!). Us dono aquest IP (80.58.205.45) i a veure si em podeu ajudar, ja que no m'importaria col.laborar. Gràcies Msq--80.58.205.45 23:24, 4 febr 2007 (CET) diumenge 4 febrer 2007

Efectivament a la teva llista de contribucions de la Wiki espanyola només hi ha que vandalisme. No sé si has estat tu o no perquè les IPs poden canviar constantment, però en Tomatej tampoc ho pot saber i prefereix prevenir. Per evitar futures confusions et recomano que et registris un usuari i que contribueixis amb ell a la Viquipèdia. Si tens un usuari, la teva IP no es mostrarà i la gent et coneixerà com a l'usuari que tinguis.
Per registrar-te un usuari vés a Ajuda:Registrar-se i segueix els passos que hi ha. Si en Tomatej t'ha bloquejat la possibilitat de crear usuaris, t'hauràs d'esperar a que el període de bloqueig acabi (1 setmana), mentrestant pots contribuir en la Viquipèdia en català.
Benvingut a la Viquipèdia!--Iradigalesc (discussions · +) 23:37, 4 febr 2007 (CET)
L'usuari Tomatejc no t'ha assignat cap IP. La IP és l'adreça amb què el teu ordinador queda identificat a Internet, tots els ordinadors connectats tenen una IP, que és com el seu DNI (en alguns casos és sempre la mateixa, en altres canvia cada vegada que et connectes a Internet). Pel que he vist a la wiki en castellà, des d'aqueta mateixa IP s'hi han fet atacs vandàlics, per això està bloquejada. Això no vol dir que siguis tu el vàndal, simplement que des de l'ordinador que estàs utilitzant algú altre ho va fer fa uns dies, o bé des d'un altre ordinador que en aquells moment tenia la mateixa IP que tens tu ara. --Oersted (parlem-ne) 23:40, 4 febr 2007 (CET)
PS: veig que ja t'ha respòs n'Iradigalesc.

autopropaganda[modifica]

Com que no fa molt que em moc per ací, no sé si aquest és el lloc més adient però trobe que l'article Opció Nacionalista Valenciana té tota la pinta d'una autopropaganda. No he demanat l'esborrat perquè no em volia seixar dur per l'antipatia als blaveros, però no sé jo...--Comandant Rampas 22:55, 9 febr 2007 (CET)

No em sembla propaganda. El que no sé és si és prou rellevant el partit ni si és veritat el que diu, perquè no cita fonts externes.--Pere prlpz 14:30, 12 febr 2007 (CET)

Mireu aquestes perles: [1], [2], [3], o en general [4]. Podem fer-hi alguna cosa?--Xtv (que dius que què?) 13:32, 12 febr 2007 (CET)

Crear el Wikiproject Catalonia i substituir una plantilla per l'altra. --

No sé com van aquestes coses allà, però si a en:Talk:Ceret els francesos no han tret la plantilla espanyola, suposo que es deu tractar d'afegir més plantilles, no de substituir-les. Ara, que diria que no es tracta de fer un projecte només per posar plantilles.--Pere prlpz 14:37, 12 febr 2007 (CET)
Exacte. Vegeu en:Talk:Ikurriña. --SMP​·d​·+ 15:15, 12 febr 2007 (CET)
En tot cas, a Ceret primer hi havia la francesa i fa poc han afegit l'espanyola. Però em pregunto què hi pinta l'espanyola a un poble de la Catalunya francesa. Igual que la Viquipèdia en català. Ha de formar part del projecte Espanya? me'n faig creus...--Xtv (que dius que què?) 15:28, 12 febr 2007 (CET)
És la manera d'actuar allà. També hi foten un munt de categories redundants als articles.--SMP​·d​·+ 16:00, 12 febr 2007 (CET)

Guerra d'edicions, canya i viquietiqueta[modifica]

Necessitem ajut a l'article canya (planta). El problema és que un usuari anònim considera que pot fer unilateralment una modificació que suposa l'eliminació d'una secció sencera de l'article, i jo considero que això s'ha de proposar a la pàgina de discussió abans i arribar a un consens (tot i que probablement estaria d'acord amb alguns aspectes de la modificació que proposa l'anònim, si la proposés adequadament). Ara som dos revertint i tornant a revertir i així no acabarem mai.--Pere prlpz 16:05, 12 febr 2007 (CET)

Tothom canvia de tot i si algú no hi està d'acord fa una proopsta alternativa a la pàgina de discussió. Tu reverteixes canvis sense discutir a la pàgina de discussió. Crec que estàs tenint un comportament forassenyat en considerar que pots fer unilateralment una modificació que suposa l'eliminació d'una secció sencera de l'article revertint sense proposar alternatives ni explicar els motius de canvis ni què hi ha de millor ni de pitjor. Et demano que paris de tenir aquest comportament vandàlic. --
No emboliquis la troca: tu has fet un canvi que suposava eliminar sense consens una secció i jo t'he revertit dos cops aquest canvi. En tot cas, el que és útil discutir aquí (o a Discussió:Canya (planta)) no és el teu comportament passat sinó com s'ha de fer ara per decidir aplicar o no un canvi com el que proposes, i fer-ho amb respecte per la feina per als que han treballat abans que nosaltres en aques article.--Pere prlpz 16:28, 12 febr 2007 (CET)
Insisteixo: la Viquipèdia es fonamenta en què cada dia es fan mils de canvis sense haver de demanar permís. Si algú no hi està d'acord en alguns d'aquests llavors es discuteix a la pàgina de discussió. Jo he fet una proposta de nou redactat d'una secció sense eliminar-la que si llegeixes la pàgina de discussió veuràs que es era aclamada des de feia temps. Tu, en canvi, en comptes de fer apreciacions a la pàgina de discussió sobre el que no t'ha agradat del canvi per tal de millorar l'article, has eliminat la secció sencera substituint-la per un paràgraf purament acientífic i propagandístic absolutament fora de lloc sense entrar a la pàgina de discussió. Si de debó tens una millor proposta estaria bé que la posessis a la pàgina de discussió en comptes d'eliminar una secció sencera per les bones. --

A la wiki anglesa...[modifica]

volen eliminar l'article en:Catalan Wikipedia i consideren que Jaume I no era català ja que va néixer a Montpeller i era rei d'Aragó.--Xtv (que dius que què?) 15:23, 18 febr 2007 (CET)

Suposo que es pot conservar copiant-hi informació de l'article Viquipèdia en català que demostri que se'n pot fer tot un article. --
Hi ha qui considera que l'article en:Japanese_Wikipedia està al límit d'esborrat (la discussió, aquí). Hauríem d'ampliar el nostre i trobar fonts externes que ens citin si el volem mantenir.--Xtv (que dius que què?) 16:36, 18 febr 2007 (CET)
Fonts externes? Els articles de Vilaweb i les notes de Softcatalà? --
He pensat que estic cometent un greu error que sempre critico a les pàgines de discussió d'esborrat. Jo formo part de la Viquiquèdia en català i estic fent per salvar l'article. Això no sé si allà es permet, però aquí no... em sembla que mal que em pesi, em mantindré al marge...--Xtv (que dius que què?) 16:58, 18 febr 2007 (CET)
Si una persona de la comunitat Viquipèdica no pot escriure sobre aquesta, no pot existir cap article sobre la Viquipèdia. Però en canvi hi ha milers de fonts que mostren la notabilitat d'aquesta. Paradoxa! Neguit--Xtv (que dius que què?) 17:28, 18 febr 2007 (CET)
I no només això, mireu-vos en:Category:WikiProject Spain. I dintre d'aquest, mireu en:Talk:.cat, en:Talk:TV3 (Catalonia), en:Talk:Catalonia, en:Talk:Barcelona i molts més... creem el wikiproject catalonia? —Albertsab (Queixes - Queixa't) 11:51, 19 febr 2007 (CET)
Ara que m'hi fixo, ja ho havíeu comentat a dalt... —Albertsab (Queixes - Queixa't) 11:52, 19 febr 2007 (CET)

Hola! També voldria anunciar que el Canal IRC de la Viquipèdia en català (és a dir irc://irc.freenode.org/wikipedia-ca) torna a tenir força activitat. Si voleu xerrar amb el usuaris més freqüents de per aquí entreu-hi. Els dimarts i els divendres per la tarda és quan és més possible que hi hagi gent. --SMP​·d​·+ 20:44, 22 febr 2007 (CET)

Denúncia de bretolada (vandalisme en dieu)[modifica]

Hola, he estat mirant i em sembla que és un bon lloc per escriure-ho. He trobat un parell de bretolades del viquipedista anònim amb la ip 83.35.17.227, les he revertit i he posat un avís de vandalisme a la seva secció de discussió, però tot i així em semblava interessant que ho sabéssiu per si heu de fer alguna cosa més seriosa que només revertir... per ara les bretolades semblen proves i són un xic infantils per tant no és tant "preocupant" com el vàndal polític o troll desmanegador que n'hi ha... Així que espero que sigui aquest el lloc adequat per dir-ho i que els meus passos hagin estat correctes. Totes les seves contribucions han estat bretolades: [5]--filumestre 22:12, 23 febr 2007 (CET)en parlem?

Sembla que ja s'ha calmat, només han estat dues contribucions. Tot i així, si veus que algú n'abusa massa, et recomano que visitis VP:ADM#Administradors actuals i cliquis el botó 7 d'avisa de l'administrador que vegis com a Actiu a l'apartat estat, o de qualsevol altre. A més existeix VP:PA que permet fer peticions als administradors. Aquests mètodes són, sovint, més ràpids que la taverna si realment l'usuari mereix ser bloquejat.
Tot i així, no crec que per dues vajanades calgui bloquejar-lo (sembla que ja se n'ha cansat).--Iradigalesc (discussions · +) 22:37, 23 febr 2007 (CET)

FELICITATS[modifica]

Felicitats per haver arribat als 50.000 articles el 4 de gener del 2007, la Wikipedia hongaresa us desitja que la vostra Wikipedia segueixi creixent.

MAGYAR WIKIPÉDIA - VIQUIPÉDIA HÚNGARA