Viquipèdia Discussió:Llista de festivitats de la Viquipèdia en català/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Tinc una sèrie de preguntes: ^

  • És neutral incorporar la festa major de Barcelona? Jo no sóc de la capital, però em sembla molt "centralista" que la Mercè hi sigui i no apareguin el centenar de festes majors de cada vila de les terres de parla catalana. No tinc coneixement que per les festes de la Mercè siguin res de noticiable comparat amb la d'altres ciutats, o que tinguin una tradició cultural destacada.
  • Què significa exactament "només festivitats amb un punt de vista neutral religiosament parlant"? Per exemple, per què incloem Nadal i no incloem Pasqua?
  • Qualsevol usuari (Per exemple un servidor) pot crear viquiboles per a les festes que li fassin gràcia? Si és així, quin proediment ha de seguir perque apareguin al dia indicat?

--RR (què n'has de dir?) 17:12, 9 mai 2006 (UTC)

Respostes (la segona ja la vam discutir al comançament de proposar-ho):
1r: Hem posat les festes que més representen en general la cultura i el folklore dels Països Catalans, podràs veure que també hem posat la Patum de Berga, però ací no s'hi troben totes les festes que volem que hi hagen (falten les més importants de les Balears i algunes més de Catalunya -només hi ha dues-).
2n: El punt de vista neurral religiosament parlant vol dir que la part religiosa de la festa no pot sobrepassar la part lúdica. El Nadal, actualment, té més vessant laica (regals, consumisme, sopars, etc.) i lúdica que religiosa. Podràs veure que fins i tot el Japó la celebren encara que no siguen cristians. Per contra la Pasqua a Espanya en general no té eixe vessant lúdic i laic que té el Nadal, només té vessant religiós i la Mona no el contraresta.
3r: Com comentava dalt, no es poden fer viquiboles per a les festes que es vullguen, només les que representen en general la cultura i el folklore dels Països Catalans i si es vol proposar alguna que no se sap si compleix el requisit es pot discutir amb altres usuaris.
Bé, espere que t'haja ressolt els dubtes que tenies. Arrevore. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:36, 9 mai 2006 (UTC)
Gràcies per contestar. Sóc relativament nou i no voldria reobrir debats que ja es van tancar, però la veritat és que no em convencen massa els arguments. Per exemple, em sembla que les festes de Santa Tecla a Tarragona tenen un contingut cultural i folclòric propi molt més destacat que les de la Mercè a Barcelona, encara que Barcelona sigui la metròpoli. Semblament, encara qeu es decideixi ometre festes de contingut exclusivament religiós em sembla innegable que encara que sigui només pel vessant la Pasqua té molta més influència/impacte en el ciutadà mig (religiós o no) que moltes de les festivitats locals que inclou la llista. O si es vol concretar, només la processó de Verges i la seva centenària "dansa de la mort" mereix un llloc destactat en qualsevol llista de festes catalanes destacades. De totes maneres, com ja he dit, si la decisió està presa ho deixem estar. --RR (Què n'has de dir?) 09:12, 10 mai 2006 (UTC)



Suposo que la diada Nacional d'Andorra (el 8 de setembre) també s'hauria d'incloure, no?--SMP (missatges) 18:30, 9 mai 2006 (UTC)

St Jordi vs. Moros i Cristians

Hi ha més anys que llonganisses per celebrar moltes festes com per què ens haguem de barallar per les d'un dia. No crec que s'entengui bé posar en la mateixa Viquibola els moros i cristians i Sant Jordi. Tampoc crec que s'hagi de treure les propostes d'altra gent quan n'hi hagi una altra per a la mateixa festa. Precisament, per què hi ha més anys que llonganisses. Llull · (vostè dirà) 18:38, 9 mai 2006 (UTC)

Jo tampoc trobo bé que es barregin dues festes en una mateixa viquibola. No hi ha cap altre dia on es facin festes importants de Moros i Cristians? Per altra banda, em sembla que ha tret la teva imatge, Llull, perquè no era prou rectangular (massa ample).--SMP (missatges) 18:48, 9 mai 2006 (UTC)
Coi, però abans de llevar-la jo haguès fet més petita la imatge. Ho he intentat, però si l'Inkscape intenta fer això, no sé com és. Llull · (vostè dirà) 18:49, 9 mai 2006 (UTC)
Llull, havia llevat la teua proposta perquè havies dit que no sabies fer-la més estreta i que ho intentara jo però bé si vols mantindre-la... He posat també els Moros i Cristians d'Alcoi perquè són els més famosos de tots els que hi ha, però és que les festes de Moros i Cristians són el 21, 22 i 23 d'abril i posant en la mateixa viquibola ambdós esdeveniments ens estalviaríem maldecaps. De quina manera posaríeu ambdues festes en diferents viquiboles celebrant-se el mateix dia? Per a veure les festes més important i més representatives que hi ha al País Valencià em fie de canal 9 (és l'únic que em fie, hehehe) on retransmitixen o fan menció especial: la Magdalena de Castelló, les Falles de València, els Moros i Cristians d'Alcoi, les Fogueres de Sant Joan a Alacant, la Tomatina de Bunyol, les festes de la Mare de Déu d'Agost a Elx (Misteri d'Elx, la Nit de l'Alba) i les festes de la Mare de Déu de la Salut a Algemesí (la Muixeranga). El millor que hauríem de fer és posar ja totes les festes que queden, tancar la llista i fer les viquiboles. (algú sap les més importants de les Illes o de la Catalunya Nord? Falten més festes de Catalunya). Per cert, quan posem les Viquiboles hauriem de posar la festa que és on posa allò de Fesinternet i allò de les vostres donacions... (aclariria més la viquibola) --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:55, 9 mai 2006 (UTC)
No podríem posar una bola de moros i cristians els dies 21 i 22 i reservar el dia 23 per a Sant Jordi.--SMP (missatges) 16:16, 13 mai 2006 (UTC)
Sembla lògic.
Apuntar que la muixeranga no és cap festa com indica el llistat, són les Festes de la Mare de Déu de la Salut i tenen lloc el 7 i 8 de setembre (a més a més el dia gran és el 8 i no el 7). Dins d'elles apareix la muixeranga (que a més a més hi ha dues). Ho modifique i a veure si propose una Viquibola.--Felet (missatges) 19:52, 7 sep 2006 (UTC)

Sant Joan

Ei! A veure si algun administrador se'n recorda de canviar la imatge de la Viquibola Imatge:Wiki-ca.png per la corresponent a Sant Joan Imatge:Wiki-ca-Falles.png tal i com diu aquesta pàgina. Suposo que l'únic que s'ha de fer és donar-li al "Upload a new version of this file". En teoria hauria de durar avui i demà!--SMP (missatges) 11:59, 23 jun 2006 (UTC)

S'hauria de posar al dalt de tot on posa: "Les vostres donacions permanents mantenen la Viquipèdia en funcionament." "23 de juny Revetlla de Sant Joan i 24 de juny Fogueres de Sant Joan a Alacant" per a aclarir la Viquibola. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:21, 23 jun 2006 (UTC)

Viquibola per al Misteri d'Elx

Algú pot fer la Viquibola per a la Festa d'Elx? El més representatiu és la Magrana (la bola que ix del sostre on hi ha àngels cantant) però no aconseguisc que m'isca ben dibuixada, sembla de tot menys el que hauria de ser. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 21:31, 12 jul 2006 (UTC)

No és per res, però ocupar el 15 d'agost amb la festa major d'Elx em sembla una mica acaparador...--SMP (missatges) 11:51, 31 ag 2006 (UTC)
És que se celebra el Misteri d'Elx, per això està posada. És un gran esdeveniment per a la llengua catalana. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 11:52, 31 ag 2006 (UTC)
No, clar, però considerant que la meitat de pobles de Catalunya deuen fer la seva festa major el 15 d'agost potser algú pot considerar un greuje que només s'esmenti la d'Elx.--SMP (missatges) 12:40, 31 ag 2006 (UTC)
Potser el que es podria fer és que només hi digui "Misteri d'Elx", perquè ja te dic que "Festa Major d'Elx" pot quedar ridiculitzant.
Jo preferiria posar-ho per al 14 d'agost, que és quan hi té lloc l'Alborà, i és l'aspecte més popular de les festes d'Elx, a banda de l'aspecte litúrgic i cultural del Misteri. --Joanot Martorell 13:00, 31 ag 2006 (UTC)

Per què s'ha eliminat

La pàgina és plena de propostes de festivitats per a la Viquibola. Per què s'ha eliminat la proposta de celebrar la festa de sant Joan de Menorca amb els cavalls?

Les propostes van aquí (a la discussió) tu l'has posada a l'article. O potser algun fan de Renault-F1 s'ha indignat amb això del "cavall rampant" :P --Razor Ramon HG 14:37, 7 set 2006 (UTC)
Jo l'he esborrada i l'anava a traslladar aquí, a la pàgina de discussió, que és on ha d'anar, però no m'heu donat temps... una mica de paciència, que tampoc puc estar el 100% del temps editant! ;) --Oersted (parlem-ne) 14:40, 7 set 2006 (UTC)

Crec que no us heu llegit bé la pàgina. Està tota plena de propostes. De dalt a baix (tipus "Carnestoltes", "Diada de les Illes Balears", "Sants Innocents: La creació de la nova edició de la Viquipèdia en llengua lleidatana"). Algunes només són frases de suggeriment i d'altres inclouen una o més d'una imatge en competició de proposta. Les que ja s'han fet servir són a Viquipèdia:Viquibola. 81.33.126.55 14:49, 7 set 2006 (UTC)

A la recerca de la màxima neutralitat: Festes d'interés turístic internacional

Hola a tots. Què us semblaria si per a les festes de poblacions posarem només les d'interés turístic internacional. Seria una manera de ser neutrals. Però una cosa, no conseguisc trobar una pàgina o hi siguen totes. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 11:45, 24 set 2006 (UTC)

Estic d'acord amb tu. Les festes valencianes declarades d'interés turístic internacional i nacional els tenim a una llista de www.comunitatvalenciana.com. --Joanot Martorell 12:04, 24 set 2006 (UTC)
De les festes catalanes, no he trobat cap llistat. Només he trobat individualment, però, de festa declarada d'interés internacional el Patum de Berga. No sé fins a quin punt seria gaire neutral seguir només festes declarades d'aquesta mena, ja que crec que depén de Madrid, i potser que per raons polítiques ... --Joanot Martorell 12:42, 24 set 2006 (UTC)
Mirat així la veritat és que un poc de mullada política sí deu d'haver però més o menys, com a orientatiu, es pot seguir aquest títol mes afegint les festes majors de capital de província. De les Illes Balears no en trobe cap de llista. De Catalunya no n'hi veig moltes de destacades. Per cert, algú coneix alguna festa important que se celebre a la Catalunya Nord o a l'Alguer? La veritat és que ens falten moltes festes. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 13:43, 24 set 2006 (UTC)

Diada valenciana

Els valencians hauríeu de decidir queina Viquibola preferiu per a la diada pròxima.--SMP (d·+) 14:11, 26 set 2006 (UTC)

La de Martorell per supost, l'altra feta per Artista (sense cap ànim d'ofendre) no m'agrada gens, les línies són irregulars i no és molt fi. Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 18:01, 26 set 2006 (UTC)
I el que costa crear aquest efecte de línies irregulars centrifugant-se? :) La vaig crear (com les altres) no per establir quina ha de ser la "Viquibola oficial per celebrar la feta" sinó per oferir la possibilitat d'anar canviant de Viquibola per a les mateixes celebracions al llarg dels esperem moltíssims anys d'existència de la Viquipèdia. Artista 19:21, 26 set 2006 (UTC)

Per cert, per al 28 de desembre hi he posat una petita brometa que es noti que és falsa a primer cop d'ull però aquí sí que molaria que la gent competís amb bateries de Viquiboles cada una més tronada que l'anterior per poder-la posar diferent cada any. Podria ser molt divertit. Imaginació al poder! Artista 18:09, 27 set 2006 (UTC)

A mi m'agrada la brometa eixa hahaha però allò de fer-ne molts per a un mateix dia no m'agrada molt, hauríem de fer-ne de definitius (amb votacions, vegeu més avall a la secció logos dubtosos) per a donar seriositat a aquest projecte. Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:17, 28 set 2006 (UTC)
No crec que hi hagi relació causa-efecte entre la variabilitat dels logos i la seriositat. Mira el Google. Tot el contrari, quants més n'hi hagi, més sensació hi haurà de què la comunitat està viva, convidant a la gent a participar. Artista 20:26, 29 oct 2006 (CET)

Logos dubtosos

Els logos són copyrighted by Wikimedia Foundation. Tenim el permís per fer-ne variacions? Una cosa és que destaquem fites pròpies de la Viquipèdia com l'aniversari o els 40.000 articles, però dóna suport la Fundació a les festivitats? A m:Logo#Temporary_logo_variants ho desaconsellen i diuen que cal evitar-ho per mantenir el VP:PVN. Ja sé que des d'un bon començament s'ha procurat fer una llista neutral, però sempre en quedaran dubtes. Crec que no hem de jugar amb conceptes bàsics com els drets d'autor i la neutralitat. VRiullop (parlem-ne) 17:04, 27 set 2006 (UTC)

Penso que tenen raó i que l'única viquibola temporal hauria de ser la de les fites d'articles. Per exemple, jo estic profundament en desacord amb la viquibola de Nadal i dels tres reis. Sempre queda el recurs de posar una frase a dalt de tot informant què celebra la comunitat viquipèdica (o una part d'ella) Vilallonga · (digui digui) 17:16, 27 set 2006 (UTC)
Sí, però els usuaris viquipedistes també formem part de la Wikimedia Foundation, i tot allò relatiu amb la Viquipèdia en català la iniciativa és nostra. Quant a allò que hi diu a Meta, tampoc no és que estiga gaire argumentada. Ara, que si cal fer-se votacions per a triar quins dies la Viqui cel·lebra o no, endavant. --Joanot Martorell 17:18, 27 set 2006 (UTC)
Jo també estic d'acord amb Martorell, això és una cosa nostra i si és cas del PVN, ja es va deixar clar al dalt de tot els criteris per a no trencar la neutralitat i crec que les tradicions que s'intenten plasmar a les viquiboles no crec que ofenguen a ningú. El Nadal no té perquè ofendre perquè té més caire lúdic que religiós (com ja vaig dir, fins i tot, al Japó el celebren sense ser cristians) i els reis ofenen menys encara. Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 17:38, 27 set 2006 (UTC)
Jo sóc un membre Voluntari Actiu i com a tal puc participar en alguna cosa a la Fundació, com per exemple al concurs que es va fer per decidir el logo del projecte Wikipedia. El que no podem fer és un redisseny nou pel nostre compte. Ara bé, aquí la qüestió és si podem fer-ne treballs derivats. Alguns logos derivats tenen l'autorització del Consell d'Administració Image:Admin mop.PNG, altres no el tenien i s'han esborrat [1] i en altres no consta. Hi ha una pàgina provisional a meta:Uses of logo derivatives on diu que encara no està clar qui ha d'aprovar un logo derivat. Com a mínim, i mentre no s'acabi de definir i ens ho deixin fer, hauriem de fer una votació a cada logo perquè quedi clar si la Viquipèdia en català l'aprova. Ara bé, si meta ho desaconsella i les grans viquis ho han desestimat, l'únic que farem és quedar retratats. Jo no renuncio a ser una viqui gran, almenys en seriositat, i no m'agrada sentit dir "bah, ja se sap, les viquis petites és can pixa". VRiullop (parlem-ne) 18:52, 28 set 2006 (UTC)
Doncs fem això, votem per a aprovar cadascun dels logos, però això sí, hem de fer-ne de nous i més bonics per als més cutres (alguns dels meus, ho són, hehehe) per a fer-los definitius. Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 19:11, 28 set 2006 (UTC)

Jo m'he posat a fer boles per a celebrar el canvi de l'any cristià sense pensar que pugui ser motiu de polèmica. Si algú vol fer-ne per celebrar el canvi d'any xinès, musulmà jueu o hindú, per mi, quans més serem més riurem. Crec que la neutralitat es conserva si la comunitat no s'hi oposa. A més així es poden posar enllaços en els textos de dalt de tot cap a articles interessants com en el cas de les falles. A mi com a ateu no em fa cap nosa que es recordin els reis o el Nadal (potser dependrà del disseny de la bola en aquest cas, però en principi no). Artista 18:07, 27 set 2006 (UTC)

La de l'any jueu no estaria malament... Però tinc la meva preferència per a l'any nou republicà, hehe! Vilallonga · (digui digui) 18:17, 27 set 2006 (UTC)

cf fr:Wikipédia:Logo el comentari anterior sense signar és fet per 81.36.145.176 (disc.contr.) 21:48, 28 set 2006

cf fr:Wikipédia:Logo/vote général. Jo crec que ens hauriem de limitar a efemèrides de la Viquipèdia o de la llengua catalana. VRiullop (parlem-ne) 19:55, 28 set 2006 (UTC)

Si realment hi ha una forta objecció per als logos, jo propose que cada celebració se sotmete a votació, fins i tot any rere any. És a dir, que per a celebrar, per exemple l'11 de setembre o el 25 d'abril en l'any 2007, es faça una votació. Si resulta favorable, es posa, i sino, doncs no. I a l'any que vé, una altra volta el mateix. El requisit seria 4 favorables per a cadascun en contra, i una vegada que siga favorable, si el logo és diferent se sotmet el canvi d'imatge per majoria simple. --Joanot Martorell 08:42, 29 set 2006 (UTC)

Jo, com l'Artista, també sóc ateu i no em molesten aquestes viquiboles pel fet que siguin religioses; simplement és per evitar això que diu, "com més serem més riurem"... Si ens posem a fer viquiboles per l'any nou xinès, el jueu, el maya, o per festivitats com ara el Dia de l'Orgull Gay i Lesbià o el Dia d'Europa, acabarem amb una viquibola per a cada dia de l'any. Això és seriós, o més aviat típic d'un nen petit que ho vol omplir tot de coloraines i llumetes? -- Leptictidium - Carta a l'Eocè 16:46, 4 gen 2007 (CET)

Tal com s'ha comentat més amunt, només hauríem de posar les viquiboles acceptades en una votació. --VRiullop (parlem-ne) 17:28, 4 gen 2007 (CET)

Així doncs amb reis què fem? Em sembla que no tenim temps per a obrir una votació...--SMP·d·+ 17:45, 4 gen 2007 (CET)

Eliminar certes festes

Crec que hauríem d'eliminar algunes festes que tal i com s'ha dit poden ser de dubtós PVN. Això inclou el cap d'any (per evitar comparacions amb altres calendaris), nadal (que per molt consumista que s'hagi tornat, és força discutible) i la castanyada (ja que només la celebrem l'1 de novembre), i estic dubtant també del dia de reis.--SMP·d·+ 11:53, 10 gen 2007 (CET)

Jo proposaria l'eliminació de totes les festes, amb la possible excepció de les diades de Catalunya, el País Valencià...-- Leptictidium - Carta a l'Eocè 23:13, 10 gen 2007 (CET)
Jo també coincidisc en que sobren pràcticament totes les festivitats, ni tant sols les d'interès turístic internacional. Potser s'hauria de restringir l'ús d'estos canvis al que realment incumbeix a la Viquipèdia, és a dir, el seu aniversari, o una fita important, com van ser els 50000 articles o la quinzena anual. Pel que respecta a la Diada de Catalunya, del País Valencià, de les Balears, d'Andorra (per cert que passa amb l'Alguer?) les considere d'àmbit polític, i per tant igualment de dubtosa neutralitat. –Pasqual · bústia 00:13, 11 gen 2007 (CET)
Totes aquestes reflexions són útils per a preveure possibles problemes futurs, però fins ara la cel·lebració d'aquestes festivitats no ha aixecat gaire enrenou quan s'ha canviat el logo, no?. Si de cas, només ha aixecat alguna protesta per part dels dies "religiosos", però les Diades Nacionals, el Cap d'Any, la Tomatina, la Nit de Sant Joan, etc.... són fets culturals, i se suposa que la nostra Viquipèdia és un el·lement cultural més que transmitix el coneixement i la divulgació, no sols científica, sinò també cultural. Supose que amb la secció d'Efemèrides a la Portada en tindriem prou, però jugar amb la Viquibola és una forma més divertida, sobretot perquè tria aquells fets culturals íntimament relacionades amb la llengua valenciana. Així ho veig jo. --Joanot Martorell 11:23, 11 gen 2007 (CET)
Jo canvio el que he dit abans. Crec que també s'haurien d'eliminar les festes populars. Es tractaria de posar només el que incumbeix directament a la viqui. -- Leptictidium - Carta a l'Eocè 13:38, 13 gen 2007 (CET)

Estic d'acord amb el Martorell, les festes no fan mal a ningú. Si es treuen unes, però, que es treguin totes menys les de 50000 articles, quinzena etc. perquè sí que em sembla no neutral treure només les festrs de connotacions religioses--barcelona 13:48, 13 gen 2007 (CET)

Jo igual que Martorell. No hi ha perquè eliminar les festes, això significa negar la nostra cultura i les tradicions nostres i tot el que implica. Hem de ser sensats perquè canviar el logo amb les festes és involucrar més a la gent visitant que açò no és només fer articles i res més, sinó som gent que defensem les tradicions nostres i amb açò no fem cap mal a ningú. --Pepetps hehehe (Podem discutir-ho) 14:30, 13 gen 2007 (CET)
Estic a favor de mantenir festes locals.--SMP·d·+ 17:43, 15 gen 2007 (CET)

No crec que sigui faltar a la neutralitat celebrar l'únic canvi d'any oficial en l'horari internacional i l'únic oficial en els llocs on es parla català. 80.39.193.85 15:01, 13 gen 2007 (CET)

Amb aquest criteri el manteníem fins ara, però em sembla que és massa fàcil recórrer a l'argument dels altres calendaris i per això crec que el més assenyat és treure'l.--SMP·d·+ 17:43, 15 gen 2007 (CET)

Jo crec que les festes no fan cap mal, ni les culturals, ni les religioses, ni les viquipedístiques. Fins i tot se n'hi podria posar més, però no cal que cada any siguin les mateixes. Ara, perquè la gent sàpiga de què va, crec que la viquibola de la portada, quan fos temàtica per festes o un altre motiu, hauria de dur un link a algun lloc que expliqués de què va la festa, que ara costa de trobar-ho.--Pere prlpz 18:19, 15 gen 2007 (CET)

No es pot fer això del link, i per això ja vem crear unes plantilles que apareixen al sitenotice.--SMP·d·+ 18:57, 15 gen 2007 (CET)

No cal que parleu tan que no heu de treure res. El canviar tan la bola no és gens divertit i amés amés les viquiboles no és que siguen molt boniques ni molt festeres, llimitar-se al mínim i adoptar una actitud seriosa és el més recomanable.

Joc crec que són la mar d'interessant aquestes viquiboles. Molts dies t'assabentes de festivitats que no sabies o recordaves. Es promociona la cultura en català. Jo quan veig que ho fan al google ho trobo molt interessant. Per què no nosaltres?
Respecte els criteris religiosos: jo no formo part de la religió cristiana que considero destructora en molts punts de vista (introducció perquè no em titllin de partidista amb el que ara diré), però ho vulguem o no, la cultura catalana va estretament lligada al catolicisme i per tant, trobo molt normal que les nostres tradicions tinguin connotacions religioses, se celebrin o no. Jo per Nadal menjo torrons, faig el pessebre, canto que Jesús és nat i m'atipo de valent de carn d'olla. I és una tradició en la qual no es crec en el que s'està fent, igual que quan faig cagar el tió. Si volem eliminar les connotacions religioses de nostre patrimoni cultural, destruirem divuit segles de cultura i tradicions. Crec que és tan ingenu no voler celebrar el nostre cap d'any al·legant que d'altres cultures (que ja tenen la seva viquipèdia) ho fan en diferents dates, com fer un pessebre com el de l'any passat a la plaça Sant Jaume, amb de butaners i jardiners enlloc dels tres reis. Ja a la Crònica de Jaume I, quan aquest conquereix València, plora "per la gran mercè que Déus nos havia feita". Forma part de la nostra història. --Xtv (que dius que què?) 21:13, 15 gen 2007 (CET)
Jo sóc partidari d'anar canviant les Viquiboles, ja que dóna un toc de color i d'actualitat. De tota manera, sí que crec que hauriem d'intentar limitar-ho a festes àmpliament exteses, o com amínim conegudes, a tot el territori.
L'argument de la viquibola de cap d'any em sembla absurd. Si hi renunciem amb l'excusa de que "hi ha altres calendaris", al final no podriem posar cap festa: com que hi ha gent que és d'altres nacions, no podem posar les viquiboles de les diades nacionals?
Finalment, sobre les festes de caràcter religiós, penso que el que no és neutral ignorar celebracions àmpliament exteses i amb repercusions socials evidents. La tasca d'una enciclopèdia és exposar la realitat i no filtar-la en funció de determinats criteris. No em puc imaginar que una enciclopèdia seriosa ressalti la tomatina de Bunyol (amb tots els respectes) per davant de Nadal...--RR (Què n'has de dir?) 23:12, 14 febr 2007 (CET)

El Socarrat

Hola. Potser sóc jo que estic mal informat, però m'ha sobtat que al peu de la viquibola sobre la Batalla d'Almansa es faça referència a Felip V com "El Socarrat". Fins on jo sé, els socarrats són els xativins, precisament per l'incendi que ordena Felip, i no ell. Estic equivocat o es tracta d'un error? --Comandant Rampas 23:27, 20 abr 2007 (CEST)

Mantenim la creació i canvi de Viquiboles "especials"?

Considereu que cal canviar Viquiboles en dies "especials"? Jo hi veig tres opcions:

  1. Com fins ara, totes són benvingudes.
  2. Només les relacionades amb Viquipèdia i el "Wikimedia Project" (50.000 articles, 100.000 articles, 200.000 articles, Wikimania...)
  3. Totes són benvingudes però cada una de elles a de passar un sondeig previ en aquest fil de discussió (o un altre creat expres per aquesta funció)

Sisplau doneu la vostra opinió:--Socsic (disc.) 16:51, 4 gen 2010 (CET)

Una condició indispensable és el consens, per tant em sembla just que qualsevol logo passi prèviament un procés de proposta-aprovació amb un mínim del 75% de suport. --V.Riullop (parlem-ne) 21:30, 4 gen 2010 (CET)
Sóc del mateix parer: opció 3. A mi no em molesten, i si hi ha a qui li agraden doncs perfecte, però sent primmirat no les veig neutrals. Estic segur que hi ha usuaris de Viquipèdia en català que no celebren el Nadal, i conec gent que l'odia i que agafaria els Pares Noel dels grans magatzems i els estamparia contra les llumetes del carrer... etc. S'ho juro ;DDD -Aleator (disc.) 00:22, 5 gen 2010 (CET)
A mi personalment m'agraden les Viquiboles, ja que donen un toc simpàtic i recorden el pas del temps. L'únic que intentaria és limitar-ho només a les festes més destacades, per evitar que la viquibola estàndard es convertís en l'excepció més que en la regla.
No veig perque una viquibola de Nadal es pot entendre com a no neutral. Que hi hagi viquipedistes que no el celebrin o inclús que els desagradi no canvia el fet objectiu que és la festa més estesa i amb més implantació popular que se celebra als països catalans. (En aquest sentit, el que si veig poc neutral és ignorar la Pasqua per cosiderar que és una festa religiosa, però aquest no és el debat d'avui.:P)--RR (Què n'has de dir?) 11:36, 5 gen 2010 (CET)
Sobre la neutralitat: Cal pensar que el logo no és el de la Viquipèdia en català sinó que és el logo de la Viquipèdia-Wikipedia. Qualsevol usuari de qualsevol projecte viquipedista pot trobar que el nostre logo, que també el representa a ell, sigui no neutral. L'exemple que posen a meta: si els viquipedistes de enwiki decideixen posar la bandera dels EUA pel 4 de juliol, això òbviament no és neutral. --V.Riullop (parlem-ne) 13:21, 5 gen 2010 (CET)
Jo passaria aquesta discussió a Viquipèdia:Presa de decisions/2010/Mantenir la creació i canvi de Viquiboles. --Davidpar (disc.) 12:05, 5 gen 2010 (CET)

A mi m'agraden però entenc els arguments per a la seva supressió, així que estic d'acord amb obrir una votació --barcelona (disc.) 13:37, 5 gen 2010 (CET)