Vés al contingut

Viquipèdia Discussió:Presa de decisions/2008/Retirada de la distinció de qualitat

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

No entenc el Punt 2. Es tracta d'esborrar articles o de retirar la distinció d'AdQ? --V.Riullop (parlem-ne) 10:12, 7 abr 2008 (CEST)

Disculpa, va ser un lapsus que ja ha estat corregit. Es tracta de retirar la distinció, sigui d'AdQ o d'article bo. – Leptictidium (pm!) 13:07, 7 abr 2008 (CEST)
Està força ben plantejat, però jo encara separaria més cada variable per a evitar qualsevol tipus de confusió: termini, nombre mínim de vots, valor dels vots (proporció),... També si és o no rebaixat a AB automàticament (ja es planteja), però si no és així, cal preveure si es vota només la retirada, o cal fer una valoració sobre si és AB o tan sols un article sense distinció.--Peer (discussió) 13:54, 7 abr 2008 (CEST)
No veig ben bé què vols dir, però fes qualsevol modificació que creguis convenient. – Leptictidium (pm!) 14:36, 7 abr 2008 (CEST)
El que volia dir és que el Punt 1 tracti el temps (un mes, o el que sigui). El punt 2, el nombre mínim de vots. Per evitar combinatòries (un mes i cinc vots, un mes i 10 vots, etc.).
Un altre punt és la valoració, que hauria de ser la que fem servir en els actuals AdQ, i així sortiria si és un Bon article o un article "normalet".--Peer (discussió) 16:03, 9 abr 2008 (CEST)
El temps em sembla que tothom ja està d'acord en un mes, no? Si més no, és el que deixen entendre tots els comentaris que hi ha hagut en aquest sentit fins ara. Pel que fa a això de la valoració, ja està a en aquesta secció. – Leptictidium (pm!) 16:45, 9 abr 2008 (CEST)
D'acord. Si, pel que sembla, hi ha consens en seguir els acords per votar els AdQ es podria posar en primer punt en el que voten els que estan d'acord en adaptar els mateixos criteris de les votacions d'AdQ però aplicats a la retirada de la distinció. Molts detalls ja queden implícits.
Un altre punt que no queda clar del tot clar (i veient l'opinió d'alguns que ja voten) és que es pot aprofitar per passar-lo com a Bon article en la mateixa votació (a més de la proposta que diu que passa directament a BA).--Peer (discussió) 19:26, 9 abr 2008 (CEST)

Criteris

Mogut de la plana principal.

Crec que cal buscar el màxim de consens sobre aquest tema! És una votació que molta gent encara no coneix i no es poden anar eliminant articles així com així. Si els criteris per ser AdQ son forts, els de deixar-ho de ser han de ser com a mínim igual de forts. Crec que per aquest cas els criteris com els d'esborrar articles son massa febles.--Jey (discussió) 14:36, 7 abr 2008 (CEST)

Crec que a mesura que hi vagi havent més participació a les votacions, els criteris s'han de tornar més durs. Però actualment, que hi ha pocs usuaris que votin, no podem imposar uns criteris massa estrictes que impedeixin la retirada de la distinció dels articles que no la mereixin. Em sembla que tothom que ha votat fins ara té ben clar el que és un article de qualitat i el que no, i l'únic article que ha perdut la distinció fins ara és Muixeranga, que ja portava gairebé dos mesos a votació amb tots els vots a favor. Aquest és l'objectiu d'aquesta presa de decisions: marcar unes pautes a seguir en les pròximes votacions. – Leptictidium (pm!) 18:15, 7 abr 2008 (CEST)
D'acord, però malgrat que portava dos mesos crec que relativament poca gent s'ha assabentat de la retirada. Crec que es prou important com per demanar una mica més de consens. --Jey (discussió) 22:07, 7 abr 2008 (CEST)

Votació

Ha començat o no la votació? És que hi ha gent que ja vota i no acabo d'entendre els terminis. --SMP​·d​·+ 14:37, 9 abr 2008 (CEST)

La votació no ha començat, el que passa és que alguns ja han deixat els seus vots. – Leptictidium (pm!) 15:24, 9 abr 2008 (CEST)
Perdó, no me n'havia adonat!--Jey (discussió) 20:57, 9 abr 2008 (CEST)

Retirada bo

(copio de Viquipèdia Discussió:Articles de qualitat/Propostes de retirada de la distinció)

No sé si el lloc és en aquesta nova presa de decisions, però es podria aprofitar l'ocasió: seria raonable que es poguessin retirar també les distincions de bon article, seguint una votació similar a la retirada d'adq's. Ho dic perquè això afecta directament al fet de si un adq baixat de categoria podria passar a ser directament bo. --Meldor (discussió) 17:48, 9 abr 2008 (CEST)

Em sap greu si no ho he dit explícitament, però vaig obrir aquesta presa de decisió per cobrir tant els articles bons com els de qualitat. Des del meu punt de vista, els criteris que s'aprovin aquí s'han d'aplicar als dos tipus d'article. – Leptictidium (pm!) 18:00, 9 abr 2008 (CEST)

Ampliar

Ha votat molt poca gent. Ampliem el període de votació fins a finals d'aquest mes? – Leptictidium (pm!) 11:57, 9 maig 2008 (CEST)