Viquiprojecte:Cultura Diputació València

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Palau de la Diputació de València.

El Viquiprojecte:Cultura Diputació de València s'emmarca dins de la col·laboració entre Amical Wikimedia i l'Àrea de Cultura de la Diputació de València. El projecte és la continuació del Viquiprojecte:Museu Valencià d'Etnologia, dedicat específicament al Museu Valencià d'Etnologia i on estigué el primer Viquipedista Resident valencià.

El projecte te diverses àrees de treball i està coordinat per TaronjaSatsuma, Viquipedista Resident als centres esmentats.

Participants assidus[modifica]

Si les teues contribucions a la Viquipèdia sovint es tracten en articles relacionats amb aquest viquiprojecte, afegiu-vos al final de la llista amb el codi de --~~~~. D'aquesta manera, si necessitem ajuda en algun aspecte, sabrem quins viquipedistes probablement sabràn ajudar-nos millor.

  1. TaronjaSatsuma (Viquipedista resident)
  2. Kippelboy
  3. Pacopac
  4. Ponscor
  5. Museuvalenciaetnologia
  6. 19Tarrestnom65

Àrees[modifica]

El Viquiprojecte està dirigit, sobretot als Museus de la Diputació de València i l'Institució Alfons el Magnànim. El projecte és col·laboratiu, i ací tenim algunes de les tasques a realitzar i també de les ferramentes disponibles.

Museu Valencià d'Etnologia[modifica]

Esta cinta del fons de Fermín Pardo inclou el romanç de Sant Roro.

El projecte més ambiciós del museu és el d'apujar a Wikimedia Commons els fons de Fermín Pardo Pardo (en col·laboració amb l'Arxiu de Requena). Eixa tasca la realitza TaronjaSatsuma, però cal il·lustrar articles amb les cançons. Si en trobeu alguna que voleu reutilitzar i no sabeu dividir fitxers d'audio, li podeu demanar ajuda.

L'Arxiu Audiovisual Fermín Pardo consisteix en 400 cintes de cassete on es recopilen cançons populars valencianes.

A més, també hi ha en marxa els següents projectes.

Participació en Wiki Loves Folk.
Pòster per a les jornades de FESABID 2017 (ací a l'Entobloc).

Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat[modifica]

Reconstrucció de la Necròpolis del Carrer Cañete de València. Alguns conceptes serien difícils d'il·lustrar sense els museus.

Museu de Prehistòria de València[modifica]

El Museu disposa de tota la seua bibliografia online, la podeu consultar en este enllaç.

Institució Alfons el Magnànim[modifica]

Molts dels guanyadors dels Premis València tenen article en algun idioma.
  • Aprofitament de la bibliografia de la Institució per a ampliar articles.
Destaca la Revista debats, la qual es pot consultar online al seu web.

Servei de Normalització Lingüística[modifica]

  • Reunió amb Immaculada Cerdà per tal d'estudiar la possibilitat d'alliberar continguts. Actualment el SNL està cedint els seus treballs per a reutilització fins i tot a editorials (ànim de lucre) per a utilitzar a treballs com llibres de text. L'ús que actualment es fa és compatible amb una CC-BY.

Highlights[modifica]

El projecte va nàixer de la mà del Museu Valencià d'Etnologia i la seua biblioteca cap a abril del 2016, després d'una sèrie d'actes amb la participació de Kippelboy i TaronjaSatsuma. Es feu un primer viquiprojecte, amb una residència que va durar quatre mesos, i vàrem alliberar unes 700 imatges, entre fotografies i imatges originals d'Andrés Marín Jarque. També s'hi inclou el fons complet d'una de les tres exposicions permanents, i parcial de les altres dos.

Per a setembre del mateix any s'inicià la primera part de l'actual projecte. Entre setembre i desembre del 2016 férem: