Viquiprojecte:Microbiologia dels aliments UAB/Pautes de seguiment

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El resultat dels articles millorats o creats en grup es segueixen segons cinc paràmetres en l'article en català, sense tenir en compte la precisió del contingut, que s'avalua a part.

  • Cada paràmetre es puntua amb en un rang de 0 a 2 amb valors de 0.5, 1, 1.5 o 2.
  • La suma màxima de tots els paràmetres és de 10 punts.
  • Les explicacions dels paràmetres per justificar la puntuació estan explicades més avall.
  • Qualsevol avís de millores afegit per la comunitat i que romangui en l'article després de la data d'entrega restarà 1 punt a la puntuació final. Vegeu quines són a Viquipèdia:Caixes d'avís per a articles.

Paràmetres[modifica]

  1. La participació comprén la capacitat de treballar en equip i al llarg del temps, amb una participació proporcional de tots els membres del grup (amb compte d'usuari) i la relació amb la comunitat a través de discussions (vegeu Viquipèdia:Viquietiqueta i Viquipèdia:Consens), a partir del que reflecteixen els historials de canvis de les pàgines wiki.
  2. Les referències fan menció a la quantitat i a la qualitat de les fonts bibliogràfiques utilitzades per a l'article, i la seva contextualització al llarg del text -segregades per frases i paràgrafs, reforçant passatges clau, etc. (vegeu Viquipèdia:Citau les fonts, Viquipèdia:Verificabilitat i sobretot Viquipèdia:Fonts fiables).
  3. La qualitat enciclopèdia puntua fins a quin nivell el llenguatge s'adapta a una enciclopèdia generalista i com la complexitat de contingut es desenvolupa al llarg del text, tot cobrint els aspectes més rellevants, l'ortografia, l'estructura de la informació i l'evitament de detalls excessivament tècnics o més propis de manuals (vegeu Viquipèdia:No feu treballs inèdits).
  4. El format wiki valora com s'han utilitzat els recursos interactius de la Viquipèdia: infotaules laterals (vegeu Viquipèdia:Infotaules), ús d'imatges i gràfics (Viquipèdia:Imatges), format de les referències (Viquipèdia:Referències i Obres citades), enllaços interns a altres articles (Viquipèdia:Pàgines òrfenes) o combinació amb la base de dades de Wikidata (Viquipèdia:Enllaços entre viquipèdies).
  5. La integració de contingut fa referència a com l'article creat o ampliat s'ha adaptat al contingut que ja existeix en altres articles. És a dir, que s'han de pensar les modificacions necessàries per a no deixar-lo aïllat: no duplicar informació innecessària que ja apareix en articles del mateix tipus, no barrejar conceptes que serien adients en altres entrades i sobretot enllaçar articles de la mateixa temàtica al que s'està editant (vegeu Viquipèdia:Fusió, Viquipèdia:Mida dels articles i Viquipèdia:Pàgines òrfenes). Això vol dir que per tenir punts en aquest apartat, s'ham de modificar breument altres articles i lligar-los amb el que s'està editant (per exemple, enllaçar des d'oli, intoxicació i/o 1981 si s'està treballant l'article Síndrome de l'oli tòxic de 1981 perquè els lectors puguin arribar al vostre a través de conceptes relacionats).