Viquiprojecte Discussió:Aviació/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Millor si parlem dels temes relacionats amb el viquiprojecte en aquesta pàgina de discussió i no en les personals. Em sembla molt bé la idea dels 100 dissenys, però davant la dificultat de prioritzar quins són més importants separaria els dissenys per època. Una bona referència que segueix aquest criteri és el llistat de caces a Usuari:Mcapdevila/Llista_de_caces.--Planvi (disc.) 14:16, 20 ago 2015 (CEST)

Consideracions generals Suggeriment

He afegit enllaços a altres viquiprojectes d'aviació d'on podem treure idees interessants. Així mateix he afegit la referència al Portal d'aviació al qual crec que hem de tenir una màxima atenció i que conté apartats interessants. Per altra banda considero que és important anar incorporant a la pàgina del viquiprojecte els con consensos i criteris que anem acordant. Les meves propostes generals (algunes consensuades amb d'altres editors en el seu moment) són:

  • Anomenar els articles preferentment amb el sistema [(empresa fabricant/dissenyadora original)+(codi denominació de l'aeronau més coneguda) + (sobrenom)], el codi acostuma a ser el de les forces armades del país d'origen (si s'escau) i el sobrenom n'és la denominació oficial en d'altres.
  • No incorporar les especificacions (mides, velocitat, armament, etc.) a la plantilla lateral de Infotaula d'Aeronau, sinó fer-ho emprant la plantilla especificacions aeronau en una apartat propi de l'article (sovint al final d'aquest). Això permet especificar millor a quina versió fem referència, la informació pot ser més extensa i llegible i la pròpia plantilla permet indicar la font d'on hem extret la informació.
  • Mirar d'incorporar el màxim d'enllaços interns a altres articles rellevants de l'àmbit aeronàutic o militar en els articles d'avions. Exemples: postcremador, tren d'aterratge, canó automàtic, AIM-9 Sidewinder, querosè, motor d'aviació, nombre Mach, etc.
  • Categorització: incorporar almenys una categoria rellevant. En pot incorporar més d'una sempre que no corresponguin a la mateixa línia (no té sentit classificar alhora com a Avió de transport i avió de transport militar, però si fer-ho com a avió de transport militar i a més com a avió quadrimotor). Per veure les categories existents resulta de gran ajuda l'arbre de categories d'aviació present a la pàgina del projecte.
  • Incorporar un mínim de 2 referències a cada article nou, si no ho podem referenciar ens arrisquem a que contingui dades falses i fins i tot a que sigui esborrat. Així mateix les referències han de ser contextualitzades (tipus nota al peu). Si podem recórrer a algun llibre o web amb llarga trajectòria millor, ja que moltes de les altres webs i/o blogs desapareixen amb els anys.

--Planvi (disc.) 11:13, 22 ago 2015 (CEST)

És cert, la taula d'en Mcapdevila està bé, però falten avions que tenen una gran prioritat en aquest moment, com el Douglas SBD Dauntless, el Grumman TBF Avenger, el Heinkel He 219 i el Northrop P-61 Black Widow. Els haurem d'anar incorporant.--Krauss64- És és? (disc.) 19:24, 22 ago 2015 (CEST)

He afegit dos avions que em semblen molt importants: el Lockheed SR-71 Blackbird, fins ara l'avió pilotat que ostenta la marca de màxima velocitat, i el "Concorde rus" o Túpolev Tu-144, primer avió de passatgers a superar la barrera del so. --MALLUS (disc.) 12:23, 24 ago 2015 (CEST)