Viquiprojecte Discussió:Estudiants/Selectivitat/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Coses a mirar-se

Compte amb que:

Llistes

Crec que caldria fer llistes més concretes del currículum que pot sortir a la Sele. Ara mateix és bastant vague, i pot costar més a la gent saber on concentrar els esforços. Si hi ha algú que tingui accés al currículum de la Sele, estaria bé tenir llistes completes i concretes sobre el temari. Ara mateix, només biologia i química tenen llistes més o menys completes. – Leptictidium (discussió) 22:52, 8 set 2008 (CEST)

Ha filosofia poc hi ha que fer. Els 5 autors, i estaria bé tenir un article extens sobre la història de la filosofia per poder entendre els autors i en quin moviment s'encabeixen. A Química em falten 2 temes per copsar (però jo he tret el temari del meu llibre no sé si caldrà tot). I en la de l'art, he passat a la wiki part de la llista d'obres, perquè veiem que ens fa falta (i és bastant).--KRLS , 00:39, 9 set 2008 (CEST)
El temari d'algunes de les assignatures de la nova prova del 2010 pot ser consultat aquí, juntament amb alguns exemples d'examen.--Ssola (disc.) 13:57, 19 set 2009 (CEST)

Ciutats romanes

A l'apartat de llatí hi ha una selecció de ciutats que trobo estranya. És normal que hi surti Tarraco, perquè segur que l'estudien tots els estudiants de llatí de Catalunya, però hi surt Barcino i no les altres ciutats secundàries (Ilerda, Iluro, Gerunda, Ausa, etc.). Sembla una tria lògica per una escola de Barcelona i la seva àrea però no tant per la resta. No caldria ampliar (o reduir) la tria?

D'altra banda, algunes seccions semblen respondre als temes que surten a Catalunya. Estaria bé afegir-hi el que calgui per adaptar-nos als currículums del País Valencià i les Illes.--Pere prlpz (discussió) 16:39, 19 set 2008 (CEST)

sí, es barcelona-cèntric però Barcino és un tema independent i en canvi les altres estan dins de romanització --barcelona (discussió) 22:42, 23 set 2008 (CEST)
Al meu llibre de llatí de batxillerat són aquestes les dues ciutats que s'estudien en més profunditat, no sé si l'autor era barcelona-cèntric. – Leptictidium (discussió) 13:57, 9 nov 2008 (CET)

Pàgines de desambiguació

En aquest recull d'articles, no veig correcte incloure pàgines de desambiguació, com el cas de Restauració (diferents enllaços per omplir i afegir) a la secció d'Història, l'informació que aporta l'enllaç es troba a Restauració borbònica. Proposo canviar l'enllaç i eliminar el comentari. --Jordicollcosta (discussió) 13:38, 14 oct 2008 (CEST)

Pregunta

Hi ha algú que s'hagi marcat com a tasca personal el millorar articles de la Sele abans del juny que ve, a part de mi? Trobo que és un dels àmbits en què els esforços estarien més ben invertits ja que l'esforç d'una persona en fer un article de qualitat és aprofitat per desenes o potser centenes d'estudiants. Sé que la MarisaLR va estar fent obres d'Història de l'Art però no sé si algú més s'hi ha dedicat. – Leptictidium (discussió) 10:38, 14 nov 2008 (CET)

Articles importants

Jo sóc estudiant de primer de batxillerat tecnològic, intentaré millorar la llista de temes importants per assignatures com matemàtiques, física, dibuix tècnic, tecnologia industrial i d'altres segons avanci el curs. De moment he observat que entre les pàgines més visitades hi ha Tirant lo Blanc (lectura d'aquest trimestre), així que suposo que La bogeria(del següent trimestre) serà força visitat. Les lectures en castellà la gent prefereix consultar-les a la wiki castellana. No crec que tingui el nivell suficient per fer els articles, com a molt per traduir-ne i crec que els hauria de fer personal docent.--Ssola (discussió) 17:53, 3 des 2008 (CET)