Vés al contingut

Viquiprojecte Discussió:Monuments/Repte 2016/Participants/Arxiu 1

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Les llistes de l'art públic i les plaques commemoratives no hi entren, oi? --Enric (discussió) 15:18, 29 ago 2016 (CEST)

no, en principi no--Kippelboy (disc.) 15:23, 29 ago 2016 (CEST)
Per casualitat he vist la pàgina de llistes i sí que hi són! Hauríem de decidir si entren o no, perquè cadascú no tiri per on vulgui. --Enric (discussió) 09:20, 30 ago 2016 (CEST)
Si surten a la pàgina de llistes, llavors sí, disculpa el malentès.--Kippelboy (disc.) 10:37, 30 ago 2016 (CEST)
Disculpa tu, que si ho hagués vist abans no hauria fet la pregunta fa l'ullet --Enric (discussió) 18:28, 30 ago 2016 (CEST)

Monuments que tenim fotografiats a mitges

Un parell de preguntes més: 1) com que només compten els monuments dels quals no en tenim cap foto, quan un monument conté més d'un element i tenim una sola foto d'un d'aquests elements, si n'afegim alguna altra dels elements que faltaven comptabilitza per al concurs? Exemple: Capelles de Sant Zenó i la Mare de Déu del Pilar a Xerta. Són dues capelles situades al mateix carrer, però molt separades l'una de l'altra, no formen un conjunt. Actualment hi ha una foto de la capella de Sant Zenó, però cap de l'altra del Pilar. Si hi afegim una foto del Pilar, serveix o no? (ho dic perquè penso penjar-la igualment a efectes il·lustratius, però per saber si compta per al concurs o no); i 2) Quan només tenim una foto molt dolenta o poc o gens representativa del monument (per exemple, la de les persianes de Ca l'Adroher, a Sant Pol de Mar, que vaig carregar jo d'un dia que vaig anar a fer-hi fotos però encara no hi havia fetes les llistes de monuments i vaig anar fent fotos a la babalà, i aquesta era l'única que tenia d'aquesta casa), si n'hi afegim alguna altra on es vegi millor el monument, serveix? --Enric (discussió) 09:11, 30 ago 2016 (CEST)

1 comptaria.
2 en aquest cas, al meu parer, també comptaria. No tant pq sigui una "millor foto" sinó pq la foto existent només és d'un detall, no del conjunt. Suposo que en aquests casos, podem analitzar cas per cas o fer una mica el be bold. Pressuposem bona fe entre els participants. La resta, com ho veieu?
D'acord amb el cas 1, però no amb el cas 2. Si un monument ja té una foto, sigui de detall o general, més o menys bona, etc., ja està "ocupat". Si ningú l'ha tret, és que ha estat acceptada. Per exemple: il·lustrant el Castell de Montfalcó d'Ossó hi havia la foto File:Panoràmica de Montfalcó d'Agramunt.JPG que jo he canviat per File:CASTELL DE MONTFALCÓ D'OSSÓ - IB-318.jpg. La nova foto crec que no ha de participar en el concurs. I no vulguem analitzar cas per cas perquè no acabarem mai.--Isidre blanc (disc.) 18:42, 30 ago 2016 (CEST)
Això que comentes precisament passa amb molts castells i esglésies, dels quals l'única foto que tenim és una panoràmica llunyana del poble on hi surt tot, amb el castell i/o l'església que sobresurten dalt d'un turó, però que crec que seria més interessant incentivar que la gent hi pengés fotografies directes de l'edifici. Una vista general pot anar la mar de bé en casos com «conjunt monumental de X», «nucli històric de X», etc., però no per als altres especificats. Com que són casos puntuals, trobo que a l'hora d'afegir una foto i puntuar-la, aniria bé afegir al costat entre parèntesis per què s'hi ha afegit (evidentment no quan no hi hagués cap imatge, sinó en els altres casos més conflictius). --Enric (discussió) 09:10, 31 ago 2016 (CEST)
Per cert, @Isidre blanc:, jo no fa gaire vaig canviar també una foto genèrica per una de més específica com la que comentes del castell de Montfalcó d'Ossó; en aquest cas era una església. Suposo que a l'hora de crear les llistes es van omplir amb l'única imatge on sortia aquell monument, ni que fos de forma remota, i llavors en aquella categoria s'hi han anat afegint més fotos però no s'han revisat les fotos de les llistes per mirar si n'hi havia de més il·lustratives de l'edifici o no. --Enric (discussió) 09:14, 31 ago 2016 (CEST)

En un principi ja es va pensar en l'opció de comptar els que no tenen cap foto (a 31 d'agost) i també els que són clarament millorables. Això porta alguns problemes. Primer, algú hauria de definir quines fotos són millorables i publicar-ne la llista. Això acaba sent subjectiu i aquest any no volíem formar cap jurat, així que el més clar i senzill per a tothom és comptar només els que no tenien cap foto, tot i que també és convenient millorar-les, algunes especialment, o completar-les amb els diversos elements que el poden formar. Fent-ho senzill ho pot comptar un bot. A partir d'avui espero poder anar actualitzant diàriament com a mínim la pàgina i subpàgines Viquiprojecte:Monuments/Estadístiques/2016. --V.Riullop (parlem-ne) 13:11, 10 set 2016 (CEST)

@Kippelboy:@Vriullop: Tinc tot de fotos de mostes d'art públic de Girona, però tenen un formulari de càrrega molt antic amb el qual només es poden carregar d'una en una. Havia pensat carregar-les al final amb el commonist i anar afegint les dades, però el codi que tenen a la llista (p. ex., Indústria, Agricultura i Pesca, de Torres Monsó, codi 17079/13) no sé com col·locar-lo. A diferència dels elements d'art urbà de Barcelona, cap dels que hi ha dins la categoria Public art in Girona porta el codi. Si no entren al concurs les pujaré igual, però m'agradaria saber-ho per no haver de complicar-me la vida inútilment. --Enric (discussió) 02:17, 4 set 2016 (CEST)

He vist com ho estàs fent i -de moment- a mi em sembla bé. Gràcies per la paciència.--Kippelboy (disc.) 16:48, 8 set 2016 (CEST)
I si al final es decideix que no entraven a concurs, cap problema. De moment ja estan pujades i ja les tenim al sarró. També n'he entrat moltíssimes de les quals ja en teníem un «exemplar», però així n'hi ha més per triar i remenar; aquestes no les he afegides a la llista del concurs. --Enric (discussió) 17:17, 8 set 2016 (CEST)
@Enric: Aquesta llista es va preparar desprès del Wiki Loves Public Art Barcelona 2013 en previsió d'ampliació per a futures edicions, però no s'ha fet cap més WLPA per abandonament de l'organització internacional (masses problemes de llibertat de panorama, no per voluntat nostra). Per això l'art públic fora de Barcelona no té el sistema de plantilles preparades per al seguiment necessari en un concurs. Encara que semànticament està relacionat amb monuments, el concepte és un altre diferent al Wiki Loves Monuments i per coherència no les podem incloure barrejades amb el WLM internacional. Tot i així, en anteriors reptes d'articles sí que les van comptar per una qüestió pràctica. En resum, les fotos no entren en l'edició actual, els articles sí. --V.Riullop (parlem-ne) 10:29, 12 set 2016 (CEST)
Bé, tant se val, ja estan passades. Quan s'acabi el concurs aniré omplint els forats de les llistes amb les fotos noves. --Enric (discussió) 13:00, 12 set 2016 (CEST)

Feines a mitges

Pujar fotos de monuments i no posar-les a les corresponents llistes és fer una feina a mitges. És una pràctica que no entenc i que només porta a confusions:

@Enric: tinc relativament a prop la zona de Ciutadilla i Guimerà on, a la llista de monuments, hi ha molts forats per omplir. Estava a punt d'anar-hi, però, per "xiripa", m'he adonat que has pujat moltes fotos d'aquestes llistes. No hi aniré.

@Isidre blanc: De Guimerà crec que ho vaig fer tot. De Vallfogona de Riucorb crec que només falta el molí del Balneari, perquè quan hi vaig anar em vaig equivocar d'edifici, i és molt accessible; les coordenades que hi vaig posar, que ara són les correctes, t'hi porten de pet. De Ciutadilla crec que falta algun molí que està molt desavinent. De Nalec falten les restes d'un molí a peu de carretera, però les coordenades estaven malament i me'l vaig passar. Quan el vaig descobrir ja havia tornat a casa. Per cert, no he anat omplint les llistes amb les fotos perquè entraven a concurs totes les que faltessin abans del setembre, i si les omplia llavors algú que en tingués de repetides no hi hauria pogut concursar. --Enric (discussió) 17:15, 8 set 2016 (CEST)
@Enric: Ara entenc perquè no vas omplint les llistes. No obstant entenc que és millor que ho facis. Si algú té fotos d'aquests monuments per pujar, ho pot fer igualment i, si vol, posar-les per concursar. Crec que ha de primar poder veure a les llistes els forats que hi queden.--Isidre blanc (disc.) 07:27, 9 set 2016 (CEST)
@Isidre blanc: Un cop acabat setembre ja les aniré omplint. Si ho fes ara, un concursant potencial no sabria quines hi havia buides abans d'aquest mes –i per tant són susceptibles de penjar-ne fotos noves– i quines no, si no és que anava entrant cada vegada dins l'historial per veure què s'hi havia afegit últimament. --Enric (discussió) 08:58, 9 set 2016 (CEST)

@Maite oliva alsina: No sé què en faràs d'algunes fotos de Cabanes que has pujat. Els forats que havien d'omplir, ja estan ocupats.

@Isidre blanc: Hola, soc nova aquí (Soc la Maite) i faig el que puc, no sé si ho estic fent bé per respondre, és la primera vegada que escric en una discussió. Ja ho veig, Isidre... Només puc dir que miro de fer fotos que no estiguin fetes, i vaig fer i penjar les fotos abans que les que s'han penjat, no en sé més, intento fer-ho el millor possible. En tot cas, va ser una excursió molt bonica, hi vaig anar amb la meva àvia i la meva gosseta, o sigui que almenys el que segur que faré serà guardar-les pel record!! ;) Maite oliva alsina (disc.) 19:45, 8 set 2016 (CEST)

@Kippelboy:Les fotos que no estan afegides a les llistes crec que no haurien de concursar.--Isidre blanc (disc.) 16:36, 8 set 2016 (CEST)

@Isidre blanc: Bona tarda. El concurs puntua per penjar fotos o fer articles. No per actualitzar les llistes. La idea és deixar la porta oberta al màxim nombre de participants, i els més novells -alguns- no estan familiaritzats amb l'actualització de llistes. Per desgràcia, no tenim cap bot que ho faci i ho fem un equip de voluntaris manualment. Com veuràs aquí la llista de feina pendent no és pas petita, i no podem actualitzar-les llistes al ritme que ens agradaria als organitzadors del concurs. Però ja saps, que les tasques dels voluntaris són asimètriques i de vegades aquestes bosses de tasques pendent passen. Espero haver-me explicat de manera entenedora. Quedo aquí a la teva disposició per qualsevol altre aclariment i t'agraeixo en nom de l'organització la teva participació i les teves propostes de millora. Tant de bó tinguéssim un bot que ho fes automàticament, però no arribem a tot ;)--Kippelboy (disc.) 16:47, 8 set 2016 (CEST)

Pàgines amb bot

Hola! Si algú més s'anima a ajudar demanaria a @Vriullop: engegar el bot que crea les pàgines a Categoria:Pàgines_creades_per_bot_pendents_de_revisar. Suposo que uns pocs centenars d'articles es revisen ràpidament com a part del concurs, no? Gràcies! --Jey (disc.) 23:02, 12 set 2016 (CEST)

per part meva ok, la única cosa és que enguany es puntua per creació i ampliació d'articles. No per revisió. Si els pots ampliar, per mi encantat! ;) --Kippelboy (disc.) 23:28, 12 set 2016 (CEST)
A la categoria n'hi havia una vuitanta de pendents de fa uns mesos. Si es van revisant per mi cap problema per fer-ne més. Cal tenir en compte que alguns ja fets del vell patmapa ara tenen informació ampliada en la nova versió d'IPAC. En aquests casos sí que pot servir per fer una ampliació via fusió. --V.Riullop (parlem-ne) 11:13, 13 set 2016 (CEST)