Virtudes Castro García

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaVirtudes Castro García
Nom original(es) Virtudes Castro Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement22 agost 1938 Modifica el valor a Wikidata (85 anys)
Adra (Província d'Almeria) Modifica el valor a Wikidata
Senadora al Senat espanyol
1r març 1979 – 31 agost 1982
Circumscripció electoral: Almeria
Diputada al Congrés dels Diputats
8 juliol 1977 – 2 gener 1979

Circumscripció electoral: Almeria

Activitat
Lloc de treball Madrid Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópolítica Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Socialista Obrer Espanyol
Esquerra Unida Modifica el valor a Wikidata

Virtudes Castro García (Adra, província d'Almeria, 22 d'agost de 1938) és una política socialista d'Andalusia.

La major de tres germans, fills d'Antonio Castro Moreno, mestre socialista i regidor en la Segona República represaliat a la presó a l'inici de la dictadura franquista i Virtudes García Barranco. Es va formar en la seva localitat natal fins a acabar el batxiller, matriculant-se després en Magisteri, carrera que degué abandonar fins que va poder reprendre-la molt més tard i presentar-se per lliure, obtenint el títol.

Vinculada a la Unió General de Treballadors i al Partit Socialista Obrer Espanyol (PSOE) des de 1976, va ser elegida diputada al Congrés per la circumscripció electoral d'Almeria en les primeres eleccions democràtiques de 1977 formant part de la Legislatura Constituent.

A les eleccions de 1979 va ser elegida senadora. El 1982 va abandonar l'activitat política, distanciant-se del PSOE. En 1985 va ingressar al Partit d'Acció Socialista (PASOC). Amb aquest partit integrat en la coalició Esquerra Unida va aconseguir l'acta de regidora de l'ajuntament d'Almeria en les eleccions municipals de 1987 ja que va mantenir fins a 1991. A mitjan dècada de 1990 va tornar al PSOE.[1]

Referències[modifica]

  1. Rafael Quirosa-Cheyrouze y Mónica Fernández Amador. «Virtudes Castro García. La hija del maestro socialista» (en castellà). Arxivat de l'original el 5 de març de 2016. [Consulta: 16 maig 2013].

Enllaços externs[modifica]