WWF SmackDown!

De Viquipèdia
Salta a: navegació, cerca
Infotaula de programa de televisióWWF SmackDown!
Gènere videojoc de lluita
Més informació
Web oficial Web oficial
Modifica dades a Wikidata

WWE SmackDown! és un programa de televisió de lluita lliure professional que surt a l'aire als Estats Units per la cadena CW, ESPN Ràdio i a Canadà per la cadena The Score. És produït per World Wrestling Entertainment (WWE).

Les Superestrellas de SmackDown! usualment realitzen quatre presentacions a la setmana. La WWE generalment grava la presentació els dimarts en la nit per a passar-la per CW el divendres d'aquesta mateixa setmana. No obstant això, una o dues vegades a l'any el programa pot ser transmès en viu.

WWF SmackDown! (com era conegut originalment) va ser creat per a competir directament amb el programa Thunder de la WCW, el qual era transmès els dijous a la nit. En l'esperit de l'era Actitud de la WWF (Era Attitude), originalment s'esperava que el programa fora dues hores de Divas (models femenines). Tanmateix, això no va funcionar, pel que SmackDown! es va convertir en un programa que servia per a complementar a RAW (altre espectacle televisiu de la WWE).

La primera aparició de SmackDown! va ser al maig de 1999 usant l'escenografia de "Raw is War" (Raw és guerra, joc de paraules del nom del programa en anglès usat durant l'era Attitude). No obstant això, durant el transcurs de 1999, la WWF va experimentar un augment significatiu de fanàtics nous que sintonitzaven el programa Raw is War. A l'agost de 1999 SmackDown! va fer el seu debut en la cadena UPN. Igual que WCW Thunder, SmackDown! era gravat els dimarts i després transmès els dijous. El programa de la WWF va arribar a tal nivell de popularitat que la WCW va moure a Thunder als dimecres amb l'esperança de retenir les seves fanàtics. SmackDown!, igual que Thunder, usava el color blau (mentre que el seu programa germano Raw es va caracteritzar pel color vermell).

El tema musical original de SmackDown!, en comparació de Raw is War, no era una cançó d'una banda; en comptes d'això, la WWE va crear un tema basat en la barreja dels gèneres del tecno i el rock. El primer escenari de SmackDown! era únic degut al fet que tenia una pantalla gegant ovalada, la qual cosa ho diferenciava de la tradicional pantalla rectangular en altres escenaris de la lluita lliure. A l'agost de 2001, com a part de la celebració del 2n aniversari de SmackDown!, el programa va rebre el seu logotip i escenari actual.

Al començament del 2002, World Wrestling Entertainment (llavors coneguda com la Federació Mundial de Lluita) va realitzar el que es va arribar a conèixer com la Divisió de Marques. Això significava que els dos programes televisius de la WWE (RAW i SmackDown!) es convertirien en competidors. Això va ser part dels canvis portats com a conseqüència de l'adquisició de la WWE dels seus dos competidors majors, WCW i ECW. La divisió de marques va ser anunciada al públic durant el programa RAW del 25 de març de 2002.

La divisió de marques va portar aconsegueixo un canvi incomparable en la història de la WWE. Els lluitadors serien talent exclusiu d'un dels programes; lluitant solament per a la marca a la qual pertanyessin. En aquests moments l'única excepció eren els campions, ja que originalment els títols de la WWE serien defensats en ambdós programes. No obstant això, a la fi del 2002, Brock Lesnar, Campió Mundial de la WWE en aquests moments, es va refusar a defensar el títol en RAW, el que va dur que el campionat es convertís en un títol exclusiu de SmackDown!. Després d'aquest incident, la WWE va assignar a cada programa una sèrie de campionats exclusius.

La marca SackDown! té un programa germà conegut com a Velocity (Velocitat), el qual és transmès els dissabtes en la nit per Spike TV als Estats Units. El mateix consisteix de baralles no estel·lars i diversos segments resumits del passat SmackDown!.