Ábside Media

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióÁbside Media
(es) Abside Media, S.L. Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusnegoci
empresa Modifica el valor a Wikidata
Indústriamitjà de comunicació de massa Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicasocietat de responsabilitat limitada Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2020
Activitat
Produeixtelevisió i emissió de ràdio Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Propietat deConferència Episcopal Espanyola Modifica el valor a Wikidata

Lloc webinstitucional.absidemedia.com Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

Absis Mitjanaés un grup de comunicació espanyol, propietat de la Conferència Episcopal Espanyola. La seva activitat se centra en la producció i exhibició de continguts audiovisuals. Actualment, opera el canal de televisió Trece i les emissores de ràdio COPE, Cadena 100, MegaStar FM i Rock FM.

Història[modifica]

El 13 de novembre de 2020 la Conferència Episcopal Espanyola va fer una roda de premsa on va anunciar que havia creat Ábside Media, una nova societat limitada per a agrupar els seus mitjans de comunicació, les emissores de ràdio del Grup COPE i el canal de televisió Trece.[1] La societat seria propietària del 75% de la COPE i del 99% de Trece.[2]

El 17 de març de 2022, el conseller delegat, Fernando Giménez Barriocanal, va anunciar que no s'havia descartat que el grup de comunicació de l'Església catòlica a Espanya sortís a bossa en un futur.[3]

El 30 de juny de 2022el grup va reorganitzar la sev a estructura administrativa, nomenant José Luis Restán com a president i a Javier Visiers com a nou conseller delegat de l'empresa.[4]

Activitats[modifica]

El grup de comunicació és propietari del 99% del canal de televisió generalista d'àmbit nacional, Trece, i del 75% del grup d'emissores de ràdio espanyoles del Grup COPE.

Referències[modifica]

  1. «Los Obispos crean un grupo multimedia que aglutinará a COPE y Trece» (en castellà). Vozpópuli, 13-11-2020. [Consulta: 10 juliol 2022].
  2. «Nace ÁBSIDE MEDIA, la plataforma que aúna a los medios de comunicación de la Iglesia española» (en espanyol europeu). Religión Digital, 13-11-2020. [Consulta: 10 juliol 2022].
  3. Press, Europa. «Barriocanal no descarta que Ábside Media salga a Bolsa en un futuro pero "de momento" no lo contemplan». www.europapress.es, 17-03-2022. [Consulta: 10 juliol 2022].
  4. «Ábside Media nombra a José Luis Restán como presidente no ejecutivo y a Javier Visiers como consejero delegado» (en castellà). El Español, 30-06-2022. [Consulta: 10 juliol 2022].