1era Església Protestant a Rubí

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
1era Església Protestant a Rubí
Imatge
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaRubí (Catalunya) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Colom, 4-6. Rubí (Vallès Occidental)
Map
 41° 29′ 20″ N, 2° 01′ 49″ E / 41.48878°N,2.030236°E / 41.48878; 2.030236
BCIL
IdentificadorIPAC: 39013

La 1era Església Protestant a Rubí[cal citació] o Església Evangèlica de Rubí és una església cristiana protestant del municipi de Rubí (Vallès Occidental). L'edifici és una obra protegida com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

És un edifici entre mitgeres amb accessos des dels carrers Colom i Virgili. Un pati interior separa l'església de l'escola. A l'església l'estructura és de pilars i jàsseres amb forjat pla, a l'escola l'estructura és de murs de càrrega. La façana al carrer Colom descobreix l'ús religiós de l'edifici, que posseeix un gran valor simbòlic, sense relació arquitectònica amb l'espai interior. Formalment intenta imitar l'estil gòtic. A la façana del carrer Virgili destaquen els arcs de totxo vist i la fusteria. Les grans finestres donen gran lluminositat al recinte. Darrere i a sobre la tribuna, hi ha un retaule, i a cada costat d'aquesta tribuna, hi ha les portes que donen l'accés a la sagristia, una, i al jardí l'altra.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: 1era Església Protestant a Rubí
  1. «Església evangèlica de Rubí». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 23 abril 2015].

Enllaços externs[modifica]