A Woman

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaA Woman

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióCharles Chaplin Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióJess Robbins Modifica el valor a Wikidata
GuióCharles Chaplin Modifica el valor a Wikidata
FotografiaHarry Ensign Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeCharles Chaplin Modifica el valor a Wikidata
ProductoraEssanay Studios Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1915 Modifica el valor a Wikidata
Durada20 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Format4:3 Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0006309 Allocine: 14617 Letterboxd: a-woman Allmovie: v158643 Archive.org: AWoman1915 TMDB.org: 53409 Modifica el valor a Wikidata

A Woman és una pel·lícula muda escrita, dirigida i protagonitzada per Charles Chaplin.[1] Es tracta de la novena pel·lícula que Chaplin rodà per a l’Essanay i la tercera i última vegada que interpretà un paper de dona, les anteriors havien estat a la Keystone a “A Busy Day” (1914) i a “The Masquerader” (1914).[2] Rodada als Majestic Studios i a l’Eastlake Park de Los Angeles,[3] es va estrenar el 12 de juliol de 1915,[4]

Argument[modifica]

Una família benestant, el pare la mare i la filla, passen l'estona asseguts en un banc del parc i queden mig adormits. El pare es desperta en veure una jove i flirteja amb ella convidant-la a veure. Quan va a comprar soda apareix Chaplin que també flirteja amb ella. La situació provoca una baralla entre els dos homes i el pare deixa inconscient Chaplin colpejant-lo amb una de les ampolles. El pare i la noia juguen a cuit i amagar i quan Chaplin es desperta i veu el pare amb els ulls embenats el fa caure dins d’un estany.

Charlie passa per davant de la mare i la filla i causa una bona impressió i elles el conviden a casa a prendre un refresc. Mentrestant, el pare ha fet la coneixença d’un altre home que també s’havia barallat abans amb Chaplin i tots dos també van cap a casa. En arribar veuen Chaplin passant-hi una bona estona i es produeix una baralla. Chaplin guanya els dos homes però no pot evitar perdre els pantalons de manera que en fugir de la casa es produeix una commoció que fa que torni a entrar per la porta del darrere on troba un vestit de noia. Decideix posar-se’l i es troba la noia que riu de l’acudit.

Chaplin decideix continuar amb la broma i enganyar el pare. S’afaita el bigoti i la filla el presenta als pares com una amiga de la família. Els dos homes se senten ràpidament atrets per Charlie cosa que fa que el pare expulsi l’amic de casa seva. Aleshores li cau la faldilla i es descobreix la broma, amb la conseqüent baralla amb el pare que l’acaba expulsant de casa.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Okuda, Ted; Maska, David. Charlie Chaplin at Keystone and Essanay: Dawn of the Tramp (en anglès). iUniverse, 2005-08, p. 129. ISBN 978-0-595-36598-2. 
  2. «Charlie Chaplin : A Woman» (en anglès). The Chaplin Office. [Consulta: 28 octubre 2021].
  3. wade, chris. Charlie Chaplin: The Complete Film Guide (en anglès). Lulu.com, 2019-07-12, p. 121-125. ISBN 978-0-244-20107-4. 
  4. George, Dylan. Charlie Chaplin: Essential Hollywood (en anglès). Character-19, 2020-10-13.