Albert Chillón

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAlbert Chillón
Biografia
Naixement1960
Hospitalet de Llobregat
Activitat
ArtDocent i novel·lista

Albert Chillón (L'Hospitalet de Llobregat, 1960) és escriptor, assagista i professor de teoria de la comunicació a la Universitat Autònoma de Barcelona. Es considera deixeble de José María Valverde, que va escriure el pròleg al seu llibre Literatura y periodismo (1999).

Professor titular de la UAB des del 1991, Albert Chillón és també el director del màster en Comunicació, Periodisme i Humanitats a la mateixa universitat.[1] Una de les seves línies principals d'investigació és l'estudi de la comunicació mediàtica des d'una òptica antropològica i filosòfica. Dins d'aquesta línia ha publicat converses i escrits en diverses publicacions i mitjans de comunicació, com La Vanguardia o El País, en col·laboració amb Lluís Duch, Doctor en Teologia, antropòleg i monjo de Montserrat. En aquest sentit, cal destacar el llibre La condición ambigua. Diálogos con Lluís Duch (2011), on es recullen una sèrie de converses mantingudes entre Chillón i Duch.[2]

Per altra banda, Albert Chillón s'ha especialitzat en l'estudi comparat de les relacions entre la cultura literària i la cultura mediàtica, principalment la periodística. En aquest àmbit ha publicat Literatura y periodismo. Una tradición de relaciones promiscuas (1999) i La literatura de fets (1993). Com a novel·lista, és autor del llibre El horizonte ayer (2009) publicat per Luces de Gálibo.[3]

Obres[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Professorat del Màster en Comunicació, Periodisme i Humanitats». UAB. Arxivat de l'original el 2020-01-11. [Consulta: 22 novembre 2018].
  2. «Entrevista: Albert Chillón: el poder de la recreación del lenguaje» (en castellà). Universidad de Málaga, 2013. [Consulta: 18 febrer 2019].
  3. «Albert Chillón: entre memòria i ficció». Núvol, 25-06-2013. [Consulta: 18 febrer 2019].

Enllaços externs[modifica]