Associació Internacional d'Universitats

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióAssociació Internacional d'Universitats
Dades
Tipusassociació internacional
university association (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Indústriatercer sector Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1950
Governança corporativa
Seu

Lloc webiau-aiu.net Modifica el valor a Wikidata
Twitter (X): iau_aiu Youtube: UCT5nt5FGVklxrtUHinF_LFA Modifica el valor a Wikidata

L' Associació Internacional d'Universitats (oficialment i en anglès, International Association of Universities, IAU) és una organització no governamental que treballa en l'àmbit de l'educació superior. Comprèn més de 600 institucions i organitzacions d'educació superior en més de 130 països.[1] La IAU és soci oficial de la UNESCO.[2] El secretariat de la IAU té la seu a París i es troba a la mateixa seu de la UNESCO.

La IAU va ser creada sota els auspicis de la UNESCO el 9 de desembre de l'any 1950, durant la Conferència Internacional d'Universitats que va tenir lloc a Niça. Va néixer amb l'objectiu de fomentar la cooperació entre institucions d'educació superior a tot el món. Els seus òrgans de govern són l'Assemblea General i el Consell d'Administració. La Secretaria implementa l'estratègia adoptada pels òrgans de govern.

El gener de 2022, l'Associació Internacional d'Universitats comptava amb més de 600 membres (institucions, organitzacions, afiliats i associats) en més de 130 països d'arreu del món.

Referències[modifica]