August de Rull Artós

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAugust de Rull Artós
Biografia
Naixement1868 Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mort1937 Modifica el valor a Wikidata (68/69 anys)
Regidor de l'Ajuntament de Barcelona
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióenginyer, polític Modifica el valor a Wikidata

August de Rull Artós (Barcelona, 7 d'octubre de 18671937) fou un financer i polític català, ennoblit amb el títol de comte de Casa Rull.

Biografia[modifica]

August de Rull va néixer al carrer de l'Arc de Sant Agustí de Barcelona, fill del catedràtic de Medicina Joan de Rull i Xuriach[1] i de la seva esposa, Mercè d'Artós i Mernau, ambdós naturals de Barcelona.[2]

Enginyer, fou arxiver i president en 1893 i 1901 de l'Associació d'Enginyers Industrials i el 1922 president del Patronat de l'Escola Industrial de Barcelona. Fou soci de la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, i de la Societat Econòmica Barcelonesa d'Amics del País. A les eleccions municipals de 1917 fou elegit regidor a l'Ajuntament de Barcelona pel Districte 4 dins les llistes de la Lliga Regionalista. El 1930 tornà a ser escollit regidor.[3] Entre altres càrrecs, el 1926 fou president de la junta d'accionistes del Gran Teatre del Liceu, el 1907 vocal de la Junta de la Cambra Oficial de la Propietat i el 1934 vocal de la Comissió de Reorganització de l'Institut d'Investigacions Econòmiques de la Generalitat de Catalunya.

Referències[modifica]