Avishai Margalit

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaAvishai Margalit

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement22 març 1939 Modifica el valor a Wikidata (85 anys)
Afula Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Hebrea de Jerusalem
Queen's College Modifica el valor a Wikidata
Director de tesiJehoshua Bar-Hillel Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióassagista, filòsof, activista Modifica el valor a Wikidata
OcupadorUniversitat de Princeton
Universitat Lliure de Berlín
Universitat d'Oxford
Universitat Harvard
Universitat Hebrea de Jerusalem Modifica el valor a Wikidata
Membre de
Obra
Estudiant doctoralTamar Sovran Modifica el valor a Wikidata
Família
CònjugeEdna Ullmann-Margalit (–2010), mort del cònjuge Modifica el valor a Wikidata
Premis

IMDB: nm7465214 iTunes: 440947251 Goodreads author: 151785 Modifica el valor a Wikidata

Avishai Margalit (Jerusalem, Israel, 1939) és un filòsof israelià, catedràtic de l'Institut d'Estudis Avançats de la Universitat de Princeton i catedràtic emèrit de Filosofia de la Universitat Hebrea de Jerusalem. És un dels pensadors contemporanis més destacats per les seves reflexions sobre la condició humana, els fonaments morals del nostre temps i els problemes que enfronten les societats occidentals. El terreny de les seves investigacions és la filosofia social i política, la filosofia de la religió i la cultura, i les implicacions filosòfiques de la psicologia social i cognitiva. És també un reputat observador del conflicte entre Israel i Palestina, i de la relació entre l'islam i l'Occident.

Ha escrit nombrosos llibres, entre els quals Idolatry (amb Moshe Halbertal, Harvard University Press, 1992), The Decent Society (Harvard University Press, 1996), The Ethics of Memory (Harvard University Press, 2002), Occidentalism: The West in the Eyes of Its Enemies (amb Ian Buruma, The Penguin Press, 2004) i, més recentment, On Compromise and Rotten Compromises (Princeton, 2009). Ha rebut diversos premis i distincions, entre els quals l'Spinoza Lens Prize (2001) i el premi Israel de Filosofia (2010).[1]

En català se n'han publicat els assaigs Sectarisme (Fundació Jaume Casademont, Girona, 2010) i De la traïció (Arcàdia Editorial, Barcelona, 2017).

Referències[modifica]

  1. «Avishai Margalit». web. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CC-BY-SA via OTRS). [Consulta: 10 abril 2016].