Beardmore Precision Motorcycles

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióBeardmore Precision Motorcycles
Dades
Tipusfabricant de motocicletes Modifica el valor a Wikidata
Indústriaindústria automotriu Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1914
Data de dissolució o abolició1930 Modifica el valor a Wikidata
Reemplaçat perJames Cycle Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Seu
Entitat matriuWilliam Beardmore and Company Modifica el valor a Wikidata

Beardmore Precision Motorcycles fou un fabricant britànic de motocicletes que es va fundar el 1919 quan el fabricant de motors F.E. Baker Ltd, que produïa motors per a motocicletes i autocicles sota la marca comercial 'Precision' abans de la Primera Guerra Mundial, va signar un acord amb la gran empresa de construcció i enginyeria naval William Beardmore and Company.

Història[modifica]

Beardmore Precision 350 cc de 1923

F.E. Baker Ltd havia desenvolupat un negoci important fabricant motors per a motocicletes i autocicles que subministrava únicament a fabricants de vehicles complets. Els motors eren predominantment monocilíndrics i bicilíndrics en V (V-twin) de quatre temps, amb refrigeració per aire o aigua, tot i que just abans de la guerra havia afegit un motor de dos temps a la seva gamma. També tenia un pròsper negoci d'exportació, especialment a Austràlia. Durant la Primera Guerra Mundial la producció es va aturar i molts dels petits productors de motocicletes i autocicles deixaren d'existir. Després de la guerra, l'empresa va haver d'aconseguir un nou finançament per a poder reiniciar la seva activitat.

El 1919, F.E. Baker Ltd va signar un acord amb William Beardmore and Company, una gran empresa d'enginyeria i construcció naval escocesa amb seu a Glasgow,[1] i entre el 1921 i el 1924 Beardmore va produir motocicletes amb el nom de "Beardmore Precision". La primera motocicleta produïda, una de 350 cc de dos temps amb suspensió de ballesta anterior i posterior, va anar seguida d'una gamma de motocicletes des de 250 fins a 600 cc.

Després de 1924, Baker va recuperar els drets i va iniciar la seva pròpia empresa, Frank E. Baker Motorcycles Ltd, per a continuar la producció amb motors Villiers d'entre 147 i 342 cc a Alvechurch Road, Birmingham. L'empresa va ser finalment venuda a la James Cycle Co el 1930.[2] Frank Baker va esdevenir un empleat de James i aquesta marca va fer servir els seus dissenys fins als anys trenta.[1]

Models[modifica]

Model Any Notes
Beardmore Precision 350 cc 1921 2 temps
Beardmore Precision 250 cc 1924
Beardmore Precision 500 cc 1925 Motor unitari amb suspensió de ballesta i dipòsit de combustible integrat al bastidor

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Birmingham's Industrial History» (en anglès). madeinbirmingham.org. Arxivat de l'original el 22 setembre 2008. [Consulta: 14 agost 2008].
  2. «Beardmore Precision Motorcycles» (en anglès). cybermotorcycle.com. [Consulta: 14 agost 2008].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Beardmore Precision Motorcycles