Browning Arms Company

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióBrowning Arms Company

EpònimJohn Moses Browning Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipusnegoci
empresa
fabricant d'armes Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicaempresa de capital privat Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1927, Utah Modifica el valor a Wikidata
FundadorJohn Moses Browning Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu
Entitat matriuFN Modifica el valor a Wikidata

Lloc webbrowning.com Modifica el valor a Wikidata
Facebook: browningoutdoors Twitter (X): browningarms Instagram: browningfirearms Youtube: UC5noYBCRPbf_2rdQthoCk_Q Modifica el valor a Wikidata
John Moses Browning, (1855 – 1926)

Browning Arms Company (originalment John Moses Browning and Matthew Sandifer Company) és un fabricant d'armes de foc. Fundada a Ogden, Utah, ofereix una gran varietat d'armes de foc, incloent escopetes, fusells, pistoles, armes de foc de percussió anular, ganivets de caça i arcs esportius.

Història[modifica]

La companyia va ser fundada per comercialitzar els dissenys esportius (no militars) de John Browning, un dels inventors d'armes de foc més prolífics del món. Gairebé tots els dissenys de John Browning han estat fabricades per altres companyies, incloent Winchester, Colt, Remington, Fabrique Nationale d'Herstal de Bèlgica i Browning és actualment una empresa subsidiària propietat del Grup Herstal.

Browning Arms Company és coneguda principalment per l'escopeta BPS, el fusell A-Bolt, el fusell X-Bolt, l'escopeta semiautomàtica Acte-5, el fusell BAR, i la pistola Hi-Power. Browning també fabrica les escopetes de la sèrie Cynergy.

A més d'armes, Browning ven també una àmplia varietat de productes tals com a caixes fortes per a armes, ganivets, accessoris per a tir i roba.

Browning era patrocinador del programa de caça Goin 'Country, organitzat per Kristy Lee Cook, que s'emetia al canal Versus abans que es convertís al canal d'esports de la NBC. La relació entre Cook i Browning va començar després que ella aparegués en el concurs American Idol amb un barret de Browning.

Calçat[modifica]

Una Browning Acte-5.

Browning va introduir una línia de botes de caça el 1968, i va continuar dissenyant i fabricant calçat a través de proveïdors externs fins a 2001. En aquest any, va arribar a un acord de llicència amb HH Brown Shoe Company, amb seu en Connecticut, una filial de Berkshire Hathaway, per a la fabricació de calçat Browning.

La línia de productes inclou la col·lecció de John M. Browning, de camp i “Game Sèries”, i les línies esportives i aquàtiques. La línia ha crescut fins a incloure botes de cuir de cangur, botes de goma i botes de caça de muntanya.

Ganivets[modifica]

Un fusell Browning BAR M1918.

El 1968, Browning va introduir una línia de coberts en forma de 3 de fulla fixa, ganivets de caça i un ganivet plegable dissenyat per encàrrec del fabricador de ganivets Gil Hibben. Amb els anys la línia ha crescut, i Browning s'ha associat amb altres fabricants de ganivets com Jerry Fisk, Bailey Bradshaw, John Fitch, Joseph Keeslar i James Crowell, de la Societat Americana Bladesmith. El 2004 Browning es va associar amb diversos fabricants de ganivets personalitzats per produir la sèrie "Living History Knives", per honrar als generals i batalles americanes famoses. La línia va incloure un “Liberty Tree Knife” fet per Larry Harley, un ganivet de Robert E. Lee i un ganivet per honrar a Jim Bowie, dissenyat per Jerry Fisk; un ganivet “Ike” per honrar a Dwight David Eisenhower dissenyat per Jim Crowell, i un ganivet “Crazy Horse” fet per Brent Evans. Browning s'ha associat recentment amb Big-Game Hunter, amb Russ Kommer com a dissenyador.

Enllaços externs[modifica]