Li xiao long

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Bruce Lee, My Brother)
Infotaula de pel·lículaLi xiao long
李小龍 Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióManfred Wong i Raymond Yip Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióRobert Lee (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
GuióManfred Wong Modifica el valor a Wikidata
MúsicaChan Kwong-wing (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJason Kwan (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
MuntatgeAzrael Chung
Shirley Yip
DistribuïdorMedia Asia Entertainment Group Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenHong Kong Modifica el valor a Wikidata
Estrena2010 Modifica el valor a Wikidata
Durada129 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcantonès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Pressupost4.500.000 $ Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecinema d'acció, cinema biogràfic, drama i cinema d'arts marcials Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióHong Kong Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt1482989 Filmaffinity: 793689 Allocine: 170244 Letterboxd: bruce-lee-my-brother Allmovie: v530537 TCM: 776017 TMDB.org: 53807 Modifica el valor a Wikidata

Li xiao long (李小龍), estrenada internacionalment com a Bruce Lee, My Brother i també coneguda al Regne Unit com Young Bruce Lee, és una pel·lícula biogràfica d'arts marcials dramàtica del 2010 dirigida per Raymond Yip, i també escrita, produïda i dirigida per Manfred Wong, narrada i produïda pel germà petit de la vida real de Bruce Lee, Robert Lee. Protagonitzada per Aarif Rahman com a Lee, Tony Leung Ka-fai i Christy Chung com els pares de Lee, la pel·lícula es basa en la vida de Bruce Lee durant la seva adolescència fins a part dels seus anys d'adult..[1]

Argument[modifica]

Bruce Lee, My Brother és un biopic dramàtic de la llegenda homònima de les arts marcials explicada pel seu germà petit, Robert Lee. Basada directament en el llibre "Memories of Lee Siu-loong", escrit pels germans de Lee (Phoebe, Robert, Agnes i Peter),[2][3] gira al voltant de la vida de Bruce Lee com a adolescent rebel a Hong Kong abans de marxar cap als EUA i conquerir el món a la 18 anys amb només 102 dòlars a la butxaca.

De jove, Bruce va créixer en una família acomodada. Va entrar jovenet a la indústria del cinema, i va guanyar fama com a actor infantil. Fora de casa i estudi, era rebel; va passar una estona involucrant-se en baralles de carrer, ballant amb amigues i passant amb els seus amics, Kong i Unicorn, aquest últim un company actor infantil que més tard va aparèixer a Fúria oriental i La fúria del dragó. Com és invencible com a lluitador de carrer, les escapades romàntiques de Bruce no són tan fluides i exitoses. Està molt enamorat de Pearl, només per adonar-se que el seu company Kong comparteix la mateixa passió. En un torneig de Txa-txa-txa, Kong li diu a Bruce les seves intencions de deixar la Pearl perquè el mateix Bruce pugui tenir-la, danyant la seva amistat. Bruce és incapaç d'arribar a un acord amb Kong.

En contra dels desitjos del seu pare, Bruce estudia l'estil d'arts marcials Wing Chun en comptes de Tai-txi-txuan i prova el seu primer triomf públic en un torneig amb les seves habilitats de kung fu contra un boxejador, a qui immediatament. busca una represa. Tornant a provar la victòria, Bruce s'assabenta pel seu oponent que Kong s'ha convertit en un addicte a les drogues i s'infiltra al cau del senyor de la droga juntament amb Unicorn per rescatar Kong, però els narcotraficants s'enfronten a ells. Les seves accions porten a una llarga persecució; encara que Bruce i els seus amics sobreviuen, Kong mor després intentant salvar els seus amics. El mateix Bruce es converteix en l'objectiu tant de la Tríades com de policies corruptes que el volen a la presó. Per salvar-li la vida, el pare de Bruce no té més remei que enviar-lo a San Francisco, Califòrnia.

Repartiment[modifica]

Premis[modifica]

Celebració
Cerimònia Categoria Nominat Resultat
30ns Hong Kong Film Awards[4] Millor Actor Tony Leung Ka-fai Nominat
Millor actor novell Hanjin Tang Nominat

Referències[modifica]

Enllaços externs[modifica]