Cal Boter (restaurant)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCal Boter
Dades
Tipusrestaurant Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballgastronomia dels Països Catalans Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació3 juliol 1986

Lloc webrestaurantcalboter.com Modifica el valor a Wikidata

Cal Boter és un restaurant de cuina tradicional catalana ubicat a la Vila de Gràcia.

Cal Boter és un negoci familiar que es troba al carrer Tordera 62, en ple centre de la Vila de Gràcia. Els seus propietaris, en Toni i l'Encarna, van obrir les portes del local a mitjans dels anys vuitanta, però ara són els seus fills, la Marta i el Pau, els que estan al capdavant del negoci, amb una elaborada cuina tradicional, amb esmorçars de forquilla i menus de migdia molt elaborats. Els seus responsables tenen, a més, una parada de carn al mercat de Sant Andreu, d'on porten moltes de les viandes que posteriorment es cuinen a 'Cal Boter'. Es tracta d'un local amb encant que trasllada al visitant a temps passats. Es troba ple de records, especialment fotografies i rètols de les festes Majors de Gràcia, que denoten l'arrelament del restaurant amb les festes, i presideixen les parets d'un dels dos salons on tenen cabuda les taules de marbre amb ferro forjat. També es poden trobar unes pissarres amb els plats del dia.[1][2][3]

A la carta de Cal Boter es poden trobar primers plats d'amanides, com la de tomàquet i anxoves o les endivies al roquefort, entrants freds, com l'esqueixada o el plat d'embotits o l'escalivada, sopes, d'all, de pilotetes o de ceba, i torrades, com la d'escalivada amb anxoves o de formatge i fuet; i segons plats amb assortits de carns, galtes de porc, filets de bou, cabrits arrebossat, tires de vedella o botifarra catalana, entre d'altres; i l'acompanyament de la carn pot ser una llesca de pa amb tomàquet, un plat de mongetes o un plat de patates. També es poden trobar els anomenats Plats Elaborats, plats calents com els cargols a la llauna o a la cassola, canonges amb botifarró i poma caramelitzada o amanida de camembert arrebossat amb confitura de tomàquet; i plats de cuina, amb diferents maneres de cuinar el bacallà, un plat clàssic de Cal Boter.[3][2]

Referències[modifica]

  1. Antich, Victor «El restaurant de la Vila de Gràcia que enalteix els esmorzars de forquilla». El Nacional, 20-09-2023 [Consulta: 12 desembre 2023].
  2. 2,0 2,1 «Menú del dia: Cal Boter, el menú de la Vila de Gràcia». El Periódico, 14-02-2023 [Consulta: 12 desembre 2023].
  3. 3,0 3,1 Martínez, Mireia. «Cal Boter, el restaurant de cuina tradicional catalana per antonomàsia». BCN Cultura, 15-12-2010. [Consulta: 12 desembre 2023].

Enllaços externs[modifica]