Can Miret de les Torres

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Miret de les Torres
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciófinal del segle xix
Característiques
Estil arquitectònicModernisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSant Pere de Ribes (Garraf) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióA 50 m. del caseriu de Les Torres, Sant Pere de Ribes (Garraf)
Map
 41° 15′ 02″ N, 1° 47′ 32″ E / 41.250469°N,1.792266°E / 41.250469; 1.792266
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC4471 Modifica el valor a Wikidata

Can Miret de les Torres és un edifici modernista del municipi de Sant Pere de Ribes (Garraf) protegit com a bé cultural d'interès local.

Descripció[modifica]

Can Miret de les Torres està situada al costat del nucli de les Torres. És un edifici aïllat format per planta baixa i dos pisos, amb teulada a dues vessants. La façana, de composició simètrica, presenta a la planta baixa una porta d'accés d'arc de mig punt adovellat i dues finestres emmarcades en maó. El primer pis l'ocupen tres finestres d'inspiració gòtica i al segon, hi ha quatre obertures la forma de les quals ve determinada per una utilització decorativa del maó. Cal destacar el rellotge de sol que hi ha centrat en aquest segon pis, de forma vertical i fet de material esgrafiat, amb les corbes de declinació solar i els signes del zodíac;[1] així com altres elements ornamentals que enriqueixen la façana (rajoles i plats de ceràmica valenciana de diverses èpoques i el penell de ferro forjat). El conjunt es completa amb un edifici auxiliar que són unes cotxeres i una tanca.[2]

Al jardí destaca un pou fet de maó vist i el celler,construït sobre una base de pedra, amb molts elements decoratius i encapçalat per una imatge petita en forma d'escultura.[1]

Història[modifica]

Josep Font i Gumà va construir aquesta casa per al seu germà l'any 1898 i quan aquest va morir, l'arquitecte va passar a ser el propietari. Posteriorment, l'edifici fou venut a la família Miret que encara el conserva.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Miret de les Torres
  1. 1,0 1,1 Martí, Núria «Can Miret de les Torres» (pdf). L'Altaveu [Sant Pere de Ribes], 66, desembre 2011, pàg. 16-18. Arxivat de l'original el 2015-04-14 [Consulta: 6 abril 2015]. Arxivat 2015-04-14 a Wayback Machine.
  2. «Can Miret de les Torres». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 6 abril 2015].