Can Pitxó

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Pitxó
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xviii
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMaçanet de Cabrenys (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióA 400 metres a l'oest del nucli
Map
 42° 23′ N, 2° 45′ E / 42.39°N,2.75°E / 42.39; 2.75
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC39337 Modifica el valor a Wikidata

Can Pitxó és una masia de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Masia situada a mig quilòmetre del nucli. És una masia de planta baixa, pis i golfes, amb coberta de dues vessants, amb altres construccions annexes i als seus voltants, algunes d'elles d'època posterior a la masia. El paredat d'aquesta construcció és de pedra força ben escairades i les obertures són carreuades. Una escala exterior suportda per voltes de canó porta fins al primer pis. Pel que fa a les façanes laterals cal destacar que una d'elles està arremolinada, i per tant no veiem el parament original, però a la contrària veiem un edifici annex a la masia, de la mateixa època, i amb una inscripció a la llinda de la porta d'entrada a on també hi figura la data 1753. A continuació de la masia hi ha un mur amb una porta d'entrada en arc rebaixat, que porta a la pallissa. Aquest mur té com a elements de suports dos contraforts.[1]

Referències[modifica]

  1. «Can Pitxó». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 15 octubre 2017].