Can Saguer (Maçanet de Cabrenys)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Saguer
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle xix Final
Característiques
Estil arquitectònicEclecticisme
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMaçanet de Cabrenys (Alt Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Sant Sebastià
Map
 42° 23′ N, 2° 45′ E / 42.39°N,2.75°E / 42.39; 2.75
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC38735 Modifica el valor a Wikidata

Can Saguer és una obra eclèctica de Maçanet de Cabrenys (Alt Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici entre mitgeres, situat al centre del poble. Es tracta d'un habitatge de planta rectangular, de planta baixa, dos pisos i golfes. La porta d'accés està inscrita en un arc rebaixat, i té un element decoratiu en el lloc que ocuparia la dovella clau, en forma vegetal. Els dos pisos superiors tenen dues obertures amb balconades de ferro forjat. Aquests balcons estan sostinguts per unes mènsules, que en el cas del segon pis estan realitzades amb decoració vegetal. Aquestes oberutres són també en arcs rebaixats. La separació entre els pisos es fa a través d'un esgrafiat de motius vegetals. La planta golfes té també dues obertures, però el més significatiu són les pilastres que hi ha entre aquestes com a motiu ornamental. La coberta de la casa és a dues vessants.[1]

Referències[modifica]

  1. «Can Saguer». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 15 octubre 2017].