Can Travi Nou

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Can Travi Nou
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicnoucentisme Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaHorta-Guinardó (Barcelonès) i Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 26′ N, 2° 09′ E / 41.43°N,2.15°E / 41.43; 2.15
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC30261 Modifica el valor a Wikidata
Bé amb protecció urbanística
Id. Barcelona2830 Modifica el valor a Wikidata

Can Travi Nou és un mas del barri d'Horta, del districte d'Horta-Guinardó, de la ciutat de Barcelona. La masia, de començament del segle xviii, tenia una base quadrangular que constava d'una planta baixa més pis i era situada en l'antic camí de Sant Cebrià, avui carrer Jorge Manrique. Va ésser transformada en torre senyorial als anys vint, mantenint-ne l'estructura tradicional però s'hi afegí un pis i dos edificis annexos laterals de planta baixa i pis. A l'interior es conserven els paviments originals de la planta baixa i el primer pis.[1] Els propietaris inicials, els Travi, una família de la noblesa amb grans propietats al nord de Catalunya,[2] després que els terrenys fossin expropiats per urbanitzar les terres arran del creixement urbà d'Horta a la segona meitat del segle xx, vengueren la casa als masovers de la masia, els descendents dels quals més tard la convertiren en restaurant i adoptaren el nom del mas per crear l'empresa de restauració Grup Travi.[3][4]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Can Travi Nou
  1. VV.AA.. Masies de Barcelona.. 1.. Barcelona: Ajuntament de Barcelona, 2009. ISBN 978-84-92758-31-9. 
  2. Jané Checa, Oscar, pàg. 456. «Los extranjeros en la España moderna (El Rosellón tras el tratado de los Pirineos: un caso de neoextranjería (1659-1700))».
  3. Tatjer, Mercedes, pàg. 142-143. «Burgueses, inquilinos y rentistas».
  4. Acevedo Carrero, Isabel, pàg. 48. «Sabores de Barcelona 2006:80 restaurantes, recetas y vinos para cada ocasión».

Bibliografia[modifica]

  • BALARI ZANOTTI, J., 1979. "Las últimas masías de Barcelona. Can Travi, subida de Can Travi (Horta)", El Noticiero Universal, 26 de febrer, Barcelona.
  • DÍEZ QUIJANO, D., 1986. Història d'Horta 3. Les masies d'Horta, Diputació de Barcelona. Consell del Districte Horta-Guinardó. Caixa de Barcelona, Barcelona.
  • ALBERCH, R. (dir)., 1997. Els barris de Barcelona: Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris III, Enciclopèdia Catalana, Barcelona.