Casa Costa

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Palau de Miravet (Casa Costa)
Imatge
El Palau de Miravet, o Casa Costa
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegles XVIII-XIX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMiravet (Ribera d'Ebre) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Palau, 28. Miravet (Ribera d'Ebre)
Map
 41° 02′ 11″ N, 0° 35′ 50″ E / 41.036476°N,0.597234°E / 41.036476; 0.597234
IPA
IdentificadorIPAC: 11524

El Palau de Miravet, conegut també com a Casa Costa pel cognom d'un dels seus últims propietaris, és l'edifici civil més emblemàtic del Cap de la Vila de Miravet (Ribera d'Ebre) i és inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Actualment acull el centre d'art Joaquim Mir i funciona com a casal d'hostes.

Descripció[modifica]

És una obra situada al sud del nucli urbà de la vila de Miravet, al carrer Palau i precedint l'accés al nucli històric de la població, el Cap de la Vila.[1] Es tracta d'un edifici entre mitgeres de planta rectangular, amb la coberta de teula a dos vessants i distribuït en planta baixa, pis i golfes. La façana principal, orientada al riu Ebre, presenta un porxo a la planta baixa obert mitjançant finestrals d'arc escarser i cobert per un embigat de fusta. El portal d'accés principal és d'arc de mig punt adovellat, amb els brancals fets de carreus ben desbastats. Al costat hi ha un portal d'arc escarser amb l'emmarcament arrebossat i pintat. La resta d'obertures són rectangulars. Al pis hi ha balcons exempts, amb les llosanes motllurades. A l'extrem de migdia d'aquest mateix pis hi ha una tribuna fora dels límits del porxo inferior.[1]

La construcció ha estat restaurada entre els anys 2008 i 2017 i s'hi han descobert restes de l'estructura original, possiblement del segle xiv, tot i que l'obra actual pertany als segles XVIII-XIX. La façana ha estat arrebossada i pintada recuperant el color original blau de cobalt.[2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Casa Costa». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 1r setembre 2015].
  2. «Palau de Miravet: Centre d'Art Joaquim Mir, Casal d'Hostes (allotjament singular i artístic)». [Consulta: 26 agost 2017].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Casa Costa
  • «Casa Costa». Mapa de recursos culturals. Diputació de Tarragona.