Caught in the Rain

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaCaught in the Rain

Modifica el valor a Wikidata
Fitxa
DireccióCharles Chaplin Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
ProduccióMack Sennett Modifica el valor a Wikidata
GuióCharles Chaplin Modifica el valor a Wikidata
FotografiaFrank D. Williams Modifica el valor a Wikidata
ProductoraKeystone Studios Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorMutual Film Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Estrena1914 Modifica el valor a Wikidata
Durada16 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalcap valor Modifica el valor a Wikidata
Coloren blanc i negre Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gènerecomèdia i cinema mut Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0003760 Filmaffinity: 754581 Rottentomatoes: m/caught_in_the_rain Letterboxd: caught-in-the-rain Allmovie: v150393 TMDB.org: 53376 Modifica el valor a Wikidata

Caught in the rain és una pel·lícula muda de la Keystone escrita i dirigida per Charles Chaplin i protagonitzada per ell mateix, Mack Swain i Alice Davenport.[1] Es va estrenar el 4 de maig de 1914.[2] Tot i que el seu debut com a director és a Twenty Minutes of Love (27 d'abril de 1914) es tracta probablement de la primera pel·lícula en que pren tota la responsabilitat en la direcció ja que aquella i Caught in a Cabaret (4 de maig de 1914) havien estat codirigides amb Joseph Maddern i Mabel Normand, respectivament.

Argument[modifica]

L'acció comença en un parc on Chaplin, borratxo, intenta flirtejar amb una matrona mentre el seu marit ha anat a comprar a un quiosc. El marit torna en aquest moment i, enfadat, esbronca i tira a terra a Charlie. El matrimoni marxa cap al seu hotel discutint sobre si la dona ha permès les familiaritats del desconegut. Charlie també abandona el parc i gairebé és atropellat per un cotxe. Arriba al mateix hotel i provoca diversos daltabaix a la recepció perseguint dues noies joves, ensopegant amb la cama enguixada d'un home i intentant mil vegades pujar l'escala que porta al primer pis sense caure enrere.

Al final aconsegueix pujar i per error entra a l'habitació de l'hotel de la parella, que continua discutint. L'home el fa fora. Charlie prova una altra habitació amb la seva clau, entra i es desvesteix per anar-se al llit. A l'altra habitació el marit a marxat a passejar deixant la dona al llit. Aquesta és somnàmbula i surt de l'habitació per anar a seure al llit de Charlie el qual no sap què fer. En aquell moment el marit torna doncs ha començat a ploure amb força i no troba la dona a l'habitació. Al passadís es troba amb Charlie que nega saber res però en baixar aquell a preguntar, Charlie retorna la dona a l'habitació. No té temps per sortir que el marit ja ha tornat per lo que la dona amaga Charlie en el balcó on queda ben xop. Un policia el veu allà i es pensa que és un lladre i el dispara per lo que Charlie irromp de nou a la cambra. Arriben els Keystone Cops i es produeix el desgavell final.

Repartiment[modifica]

Referències[modifica]

  1. Neibaur, James L. Early Charlie Chaplin: The Artist as Apprentice at Keystone Studios (en anglès). Scarecrow Press, 2012, p. 75. ISBN 978-0-8108-8242-3. 
  2. Okuda, Ted; Maska, David. Charlie Chaplin at Keystone and Essanay: Dawn of the Tramp (en anglès). iUniverse, 2005-08, p. 39. ISBN 978-0-595-36598-2. 

Enllaços externs[modifica]