Centre d'Estudis Locals de l'Eliana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióCentre d'Estudis Locals de l'Eliana
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

Lloc webceldeleliana.com Modifica el valor a Wikidata

El Centre d'Estudis Locals de l'Eliana és una associació sociocultural sense ànim de lucre dedicada a la promoció del patrimoni de l'Eliana (el Camp de Túria).

Organitza diversos actes en defensa del patrimoni o de caràcter cultural com la Nit de Sant Elíes, sopar popular on es lliuren els guardons de l'entitat als veïns i les entitats de la localitat que han destacat en tot allò que defensa l'associació. Cada any, l'acte inclou l'actuació de músics i cantants valencians destacats. La Setmana de les Lletres Valencianes, al voltant del 20 de novembre, on es ret homenatge a l'escriptor valencià de l'any de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, amb exposicions, conferències, lectures de poemes... L'Acte per la Pau, homenatge als elianers desapareguts a la guerra civil i a totes les víctimes de les guerres, al cementeri municipal, l'u de novembre de cada any.[cal citació]

Des de la seua fundació, el CEL ha organitzat setmanes culturals, com ara, Quatre-cents anys de l'expulsió: 1609-2009. Homenatge a la població morisca del Camp de Túria[1] (maig de 2010) o Raimon a l'Eliana[2] (gener de 2011). També Ovidi Montllor. 20 anys de vacances[3] (gener 2016) i La pilota valenciana a l'Eliana (febrer de 2016), dins el Mes de la pilota valenciana[4] organitzat per l'ajuntament de l'Eliana.

El CEL ha rebut guardons com el Premi Jaume I del Camp de Túria,[5] atorgat pel Casal del Camp de Túria i el premi Ciutadania 2016,[6] en la categoria de Cultura, atorgat per l'ajuntament de l'Eliana.

Referències[modifica]

  1. Castellano, Ezequiel «L'Eliana acull una exposició sobre la població morisca del Camp de Túria». El Punt Avui, 07-05-2010.
  2. «Una exposició sobre Raimon a l'Eliana precedeix el concert de dissabte». Vilaweb, 11-01-2011.
  3. «L'SPNL informa: EL CEL de l'Eliana organitza un homenatge a Ovidi Montllor». SPNL de la Universitat Politècnica de València.[Enllaç no actiu]
  4. Cano, J «L'Eliana ret un homenatge a la pilota». Superdeporte, 09-02-2016.
  5. «La nit dels premis Jaume I del Camp de Túria». Acció Cultural del País Valencià, 08-11-2010.
  6. «L'Eliana reconeix la trajectòria dels seus veïns en la novena edició dels premis ciutadania». La veu del País Valencià, 07-12-2016. Arxivat de l'original el 2017-02-14. [Consulta: 13 febrer 2017].