Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Centre de Recerca en Sanitat Animal)
Infotaula d'organitzacióCentre de Recerca en Sanitat Animal
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtIRTA-CReSA Modifica el valor a Wikidata
Tipusinstitut de recerca Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1999
Governança corporativa
Seu
Entitat matriuInstitut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries Modifica el valor a Wikidata

Lloc webirta.cat Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Map

El Centre de Recerca en Sanitat Animal (IRTA-CReSA) és un centre de recerca veterinària situat al campus de Bellaterra de la UAB.

Història[modifica]

Va ser creat el 1999 com una fundació, però des del 2014 es va integrar en l'estructura científica de l'IRTA,[1][2] i des del 2015, com a centre propi.[cal citació]

Serveis[modifica]

Des del 2001, ha treballat en estreta col·laboració amb diferents institucions públiques per a millorar la salut pública i animal.[3] A Catalunya, té un contracte anual amb el DARP i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i també manté una col·laboració més esporàdica amb l'Agència Catalana de Seguretat Alimentària, adscrita al Departament.

A nivell estatal, el CReSA ha iniciat la col·laboració amb el Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente i ha realitzat alguns estudis per a altres governs autonòmics, com ara els d'Andalusia i Galícia. En el marc d'aquests contractes, ha treballat en epidemiologia, diagnòstic i estudis generals de les malalties com la tuberculosi, la Llengua blava ovina, la influenza aviària, la febre del Nil Occidental, l'encefalopatia espongiforme bovina, tremolor ovina (Scrapie), el virus de Schmallenberg, malaltia vesicular porcina, la pesta porcina clàssica i africana, malaltia de la frontera, i la brucel·losi en animals de granja.[4] També forma part de la xarxa internacional Global Virus Network per la lluita contra els virus.[5]

Referències[modifica]

  1. «Ressenya històrica». Facultat de Veterinària. Universitat Autonoma de Barcelona. Arxivat de l'original el 09-10-2014.
  2. «El Centre de Recerca en Sanitat Animal s'integra a l'IRTA». La Vanguardia, 16-12-2014.
  3. «El Govern estudia una "major implicació" amb el Centre de Recerca en Sanitat Animal de la UAB, un centre "d'excel·lència i prestigi internacional" Sala de premsa. Generalitat de Catalunya». premsa.gencat.cat. Arxivat de l'original el 2016-10-28. [Consulta: 27 octubre 2016].
  4. «Informe de Vigilància de l'encefalopatia espongiforme bovina i de la tremolor ovina. Informe de resultats 2013.». Agència de Salut Pública de Catalunya, Novembre 2014. Arxivat de l'original el 2016-10-29. [Consulta: 28 octubre 2016].
  5. «Spain». Global Virus Network.
A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Centre de Recerca en Sanitat Animal