Circuit de Silverstone

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Circuit de Silverstone
Vista aèria
Imatge
Dades
TipusCircuit automobilístic Modifica el valor a Wikidata
Construcció1r setembre 1947 Modifica el valor a Wikidata
Cronologia
Gran Premi de Gran Bretanya Modifica el valor a Wikidata
Mesura5.891 (longitud) m
Revolts18
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSilverstone (Anglaterra) Modifica el valor a Wikidata
Map
 52° 04′ 30″ N, 1° 01′ 00″ O / 52.075°N,1.0167°O / 52.075; -1.0167
Format perSilverstone Arena Grand Prix Circuit (en) Tradueix
Silverstone Bridge Grand Prix Circuit (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Plànol

Activitat
EsdevenimentFórmula 1, GP2, SBK, MotoGP
Rècord de la volta1'30.874 (Fórmula 1) (2010). Fernando Alonso, Ferrari
Lloc websilverstone.co.uk Modifica el valor a Wikidata
Youtube: UCpLykK0ktquXmfOV6PU_dAA Modifica el valor a Wikidata

El Circuit de Silverstone, situat entre Northamptonshire i Buckinghamshire (Anglaterra), va entrar en funcionament l'any 1948. S'hi va disputar la primera cursa del recent creat Campionat del món de Fórmula 1 l'any 1950 amb el primer Gran Premi de Gran Bretanya de Fórmula 1. Aquest gran premi ha anat variant d'emplaçament, disputant-se al circuit de Silverstone, a Aintree i a Brands Hatch entre 1955 i 1986, per assentar-se definitivament a Silverstone des de la temporada 1987.

La meitat del circuit és a Northamptonshire i l'altra meitat a Buckinghamshire, perfectament equidistant a Milton Keynes, Northampton i Oxford. Està situat on hi havia la base de bombarders que la RAF va construir l'any 1943 a Silverstone durant la Segona Guerra Mundial. Les tres pistes de l'aeròdrom, en la forma triangular clàssica de la Segona Guerra Mundial, voregen el límit exterior de la pista actual. Durant el Gran Premi, l'aeròdrom es converteix en el més transitat del Regne Unit, amb el seu propi control sobre el trànsit aeri.

En els darrers anys Silverstone ha estat criticat per les seves instal·lacions deteriorades. Altres crítiques anteriors anaven dirigides cap als embussos de trànsit que s'hi produïen els dies de cursa. El canvi de data l'any 2000 que va portar el Gran Premi al mes d'abril, va deixar en evidència la zona d'aparcaments, ja que va quedar enfangada i va provocar un gran caos entre els espectadors a l'hora d'aparcar els vehicles.

El 30 de setembre de 2004, el president del Club Britànic de Pilots de curses, Jackie Stewart, va anunciar que el Gran Premi de la Gran Bretanya no s'inclouria al calendari provisional de l'any 2005. Però finalment el 9 de desembre es va arribar a un acord amb Bernie Ecclestone per a organitzar-hi el Gran Premi fins al 2009.

En el gran premi de Fórmula 1 es fan un total de 52 voltes (306,332 km).

Enllaços externs[modifica]